• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #541872  autor: Timo 1
 20 mar 2012, 18:59
Da się jakoś podkręcic ten telefon wgrać jakieś nowsze programy . Strasznie mi sie wiesza niedziała dotyk ( zawiesza się trzeba wyciągac baterię i jest wtedy ok ) nie działa płynnie . Czasami wyskakują jakis błędy pamięci przy włączaniu aparatu tez trzeba wyłączać telefon i jest ok . Macie jakies pomysły ?? Jakieś linki z aktualizacjami nie za bardzo sie na fonach znam więc prosze o dokładne instrukcje co i jak zrobić :) Telefon ma mi posłużyć już tylko jakieś 2-3 tygodnie potem kupuję Xperię arc s ale chce jeszcze jakoś premęczyć się te 2-3 tygodnie ale jak dalej się tak bedzie wieszał to któregoś dnia go przez ono wyrzucę :P Dziękuję :P
Ostatnio zmieniony 20 mar 2012, 21:14 przez Timo 1, łącznie zmieniany 1 raz.

#541874  autor: Maniiiek
 20 mar 2012, 19:29
Aktualizujesz do Symbian Belle przez Ovi Suite. To trochę powinno pomóc. Nie spodziewaj się cudów po telefonie który ma system opierający się na GPU który GPU nie posiada.

B-brand - unikaj jeśli nie znasz prawdziwego producenta.

#541875  autor: best
 20 mar 2012, 19:37
Jak pisał Maniiiek jak najszybciej zaktualizuj Symbiana do Belle. Telefon działa o wiele szybciej, już się nie wiesza. I nawet płynnie działa Asphalt 6 Adrenaline (choć nawet nie grając w niego na innych systemach można zobaczyć, że jest okrojona względem innych systemów :D). Nawet bateria trzyma jakby trochę dłużej ;).

#541909  autor: pakierhakierxd
 20 mar 2012, 22:03
Bawiłem się dzisiaj tym telefonem w salonie nokii i chyba miał już belle bo działał całkiem ok :)

Pozdrawiam :)

#541912  autor: Timo 1
 20 mar 2012, 22:09
Dzięki za pomoc symbian juz zaktualizowany .

Ale mam problem mianowicie mam telefon z plusa a karta siedzi w nim z redbul mobile . I po zmianie oprogramowania telefon wymaga zmiany ustawien połączenia z internetem . Bo nie łaczy ani marketu no nie ma tak jakby połączenia z siecią wcale nie było ;/ Wiecie jak zmienić te ustawienia już na samym poaczątku jak dostalem ten telefon tak miałem i zrobił mi to kolega ale teraz nie chce mu zawracać głowy . Więc prsze o pomoc :P

A telefon na tym nowym symbianie na prawde duzo lepiej smiga :P

#541914  autor: Maniiiek
 20 mar 2012, 22:11
Najlepiej wpisz w google RBM konfiguracja. Niestety więcej w tej kwestii Ci nie pomogę.

#542096  autor: Timo 1
 21 mar 2012, 20:42
To jak nikt nie wie jak to zrobic ?? Bo nie moge nic konkretnego znalezc na ten temat ;(

Ostatnie telefony : Lg Ku990 / Samsung B3410 / Nokia 500 / galaxy s / xperia x10 / Lg p970 / Iphone 3g . 3 ostatnie aktualnie posiadam :)

#542100  autor: Maniiiek
 21 mar 2012, 20:49
Wpisałem w google i od razu znalazłem, że powinno z ustawieniami Play działać lub jeśli nie to
Kod: Zaznacz cały
nazwa: rbminternet
APN: rbminternet
MCC: 260
MNC: 06
Typ uwierzytelniania: PAP
Typ APN: internet
Ale jak rozumiem to już to zrobiłeś?