• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #53813  autor: sAyMOn
 14 lut 2006, 10:02
I stalo sie przywrocona zostala promocja pakietow w ofercie na karte
Aby wykupic 600 smsów za 6 zł
nalezy wyslac smsa o tresci 600 pod numer 1166 za pakiet zaplacimy 6zł brutto i jest wazny przez 30 dni !!!!
Pozdrawiam i milego smsowania oraz palcow polamania ;)

#53820  autor: ywis
 14 lut 2006, 10:38
czy to sprawdzone?

#53822  autor: sAyMOn
 14 lut 2006, 10:50
TAK sprawdzone ,aby sie przekonac jesli masz POPa,Orange GO zadzwon pod *111
Pozdrawiam

#53829  autor: ywis
 14 lut 2006, 11:48
Dzięki za informacje, w końcu pomyśleli :)

#53940  autor: Irek
 14 lut 2006, 19:51
Potwierdziło się to o czym rozmwaialiśmy(pisaliśmy) na forum już wcześniej. :wink:

"And one more thing..."

#54154  autor: wujekm
 16 lut 2006, 13:14
Wczoraj kupiłem start popa i dałem znajomej mającej plusa by sobie numer zmieniła. I mam za to wielkiego plusa u niej :) Niech ma taniej teraz :lol:

#54164  autor: kameT
 16 lut 2006, 14:06
Dla mnie to żadna rewelacja, ppowrócili do tego co było ;)

3510i --> T630i--> 6230i --> 6230i / 3310 --> 6230i / 6060
--> 6300 / 6230i --> 6300 / W580i --> N82 / 6300 --> N82/ 6303 --> S8500(Wave) / N82 .
"The future starts today, not tomorrow!"

#54165  autor: Rogal
 16 lut 2006, 14:09
ale i tak musisz jakies glupie pakiety wykupywac, zeby mniec taniej :wink:

#54176  autor: wujekm
 16 lut 2006, 14:58
I bardzo dobrze, operator przynajmniej będzie miał jakiś przychód dzięki czemu jest duża szansa, że taka oferta będzie trwała długo. Dobro operatora dobrem klienta. Musi być równowaga bo wtedy ma to przyszłość

#54183  autor: PiotrG-dz
 16 lut 2006, 15:38
Zgadzam się z przedmówcami że to dobry krok Orange w celu zmniejszenia kosztów wysyłania SMSów.Ciekawią mnie też plany Orange że zostaną liderem GSM ale już w 2001 r były takie plany że Idea będzie liderem rynku co z tego wyszło sami zresztą wiecie. :?

#54187  autor: adamos
 16 lut 2006, 16:08
oto kilka moich przemyśleń
:arrow: wszyscy krytykują orange za 6 gr że odeszła od gr ale przecierz to była tylko promocja czasowa
:arrow: większośc userów ery mówi że w niej esy i tak tańsze są :D
:arrow: większośc userów ery narzeka że trzeba kupić 600 pakietków na raz, a jak takie pakiety były w plusi to go za to chwalili :)
:arrow: większośc userów ery narzeka że trzeba kupić 600 pakietków na raz, ale przecierż jak wyślemy z nich tylko 100 esów to i tak się opłaca

#54227  autor: wujekm
 16 lut 2006, 18:35
Gdyby ta oferta nie była atrakcyjna to użytkownicy ery by jej nie krytykowali tylko użytkownicy POPA. Zaś tym z plusa to wogóle nie wypada krytykować tylko zmieniać. Zresztą tak robią...

#54243  autor: _HUBERT_
 16 lut 2006, 19:38
A promocja 30% więcej do wykorzystania w Orange zostaje przedłużona. Potwierdza się to, że Orange jakoś nie garnie się do tego, żeby dawać kase do wykorzystania poza sieć. Po co jeszcze mają na tym tracić :roll: Era jakoś potrafi dać nawet 100% (promocja podwójne doładowania) do wykorzystania na co się tylko chce, a Orange tego nie potrafi :?

#54263  autor: Th0mas
 16 lut 2006, 20:34
Drogi HUBERCIE. TT faktycznie daje 100% ale TYLKO RAZ! A w Orange ilekroć doładujesz konto dostajesz 30%. Pomyśl teraz sam co się bardziej opłaca?

#54269  autor: oprych
 16 lut 2006, 20:58
Witam. Choć piszę tutaj dopiero pierwszego swojego posta, przyznam, że obserwuję te forum od dawna jak i stronę ibardzo je sobię cenie. Przeglądałem komentarze do tematówze strony głównej o promocji popa i smsów za jeden grosz jak i ogólnie Wasze narzekanie na orange. Uważam, że jesteście śmieszni-typowi polacy najlepiej dać wszsytko a darmo. Chcieliście smsy za 1 grosz, to i macie! Przecież jiuż na necie i do pisania petycji na ten temat namawiano... Kiedy orange wprowadziło zaczęły się żale, a to że trzeba aż 600 kupić albo ze karta zdrapka za 5 zł. nie starczy. Przecież to jest śmieszne! PTK to nie PCK. Zrozumcie to wreszcie! Inni pisza że 600smsów nie wypiszą. Nawet jak wypiszecie 200-300 to i tak zaoszczędzicie. Po za tym jak pisałem to nie PCk i orange tez zarobić musi.
A jak simplus wprowadził pakiety easy gadka i easy sms? To njakoś nikt nie narzekłą że 600smsów było i nie można było wiecej wykupić, a w popie nei trzeba czekać aż skończy sie 30 dni aby następny pakiet kupić! Po za ym orange chociaż jest siecia bezawaryjną a nie jak plus! Wkurza mnie jak tak taka w niebiosa zachwalacie. Mają najdroższe smsy w pakietach ale co z tego przecież to tak tak. Że tam płacisz 7zł. za pakiet też nie ważne, przecież wymienai się na minuty i nie ma ograniczeń czasowych,. Zę do dobrych warunków trzeba czekać 4-8 miesiecy też sie nie liczy, przecież na allegro mozna kupić starter... I cały czas coś, cały czas jakieś narzekanie a tak tak jest wspaniały. Zwłaśzcza jego początkowa stawka 77groszy za minute i 22 za sms poprostu rewelacja:/ I te podwójne doładowania, które dają tylko raz... A co do kart zdrapek jeszcze powórcę za 5 zł. zdrapke w orange nie kupicie pakietu sms, a jak plus wymaga kupować zdrapke 30zł. na miesiac aby móc oba pakiety kupić (gadka, sms) i korzystać z nich miesiać to nikt jakoś nie narzeka! ciekawe, a że tak tak nie ma niższych zdrapek niż 20zł. tez nikt nie narzeka, i że za150zł. zamiast dać 30zł. jak orange czy plus dają tylko swoje marne era jednostki-też dsię nie liczy bo tak tak jest the best a orange beee. Przecież to jest śmieszne. W jednym z postów w innym dziale czytałem jak koleś (nie pamiętam nicka) rozpaczał że orange taki zły bo biorąc telefon i podpisując umowe, nei moze zmniejszyć kwoty deklarowanej, przecież to skandal według niego! To jest żałosne, bo jak era wymaga przy zmianie na korzystniejszy przedłuząc umowe też jest ok. Przecież era ma najlepsze abonamenty. Ludzie przetrzyjcie w końcu oczy i skończcie z tym narzekaniem na orange, który od strony technicznej jet jak najbardziej ok. A tak wogóle telefon nie jest dla biedaków co ciułają 5zł. na karte aby móc pisać do swojej...laski. Może tak na piwie i fajkach oszczęzić i kartę kupić? a nie rządać tanich tel, tanich połaczeń? Mnie osobiście stawka 80 gr za minutę nie przeskadza, i nie widzę zbytniej różnicy między 80 a 59 w tak taku, tak jak pisałem jak Cię nie stać to nie kupuj albo chcoaiż nie narzekaj bo opertarom na takich co dużo chcą a mało dają nie zależy zbytnio

#54276  autor: adamos
 16 lut 2006, 21:10
oprych gratuluje ci że jako jeden z nie wielu widzisz prawdę, takie same oferty jak w orange są w innych sieciach tylko że tam według większosci są one 100razy lepsze bo to era. Za czasów kiedy niemiałem komórkinie bardzo lubiałem już erę ich stawki i te zabawy w erajednostki miesiące co jeszcze kilka podskoków aby o grosz spadło?
Kupienie dwóch zdrapek za 5 zeta wychodzi taniej niż jak już wspominał to przedmówca 30 na miecha, a jak kogoś na nie nie stać to niech z gg pisze. A zresztą nie ma się czym przejmować bo takie gołe fakty walą jak groch o ścianę, erowcy i tak nadal będą mówili swoje a plusowscy zachwalali simplusa, a życie się kręci

#54282  autor: Btk_Tomas
 16 lut 2006, 21:46
Jestem pod wrażeniem! :wink:

Orange jest chłopcem do bicia ,ale juz nie długo sie to zmieni.

#54283  autor: oprych
 16 lut 2006, 21:46
Dziękuję za poparcie bo myslałem że każdy mnie zjedzie i z góry przepraszam za niektóre przekręcone litery i czasami interpunkcję. Dodam też jeszcze że spotykam się z narzekaniem na orange, z startery mają 12 miechów ważnosci po to, aby operatorowi klijentów przybyło,,niby". A co powiecie o heyah? Startery za 5 zł. po co? Przecież kupując ten starter i mając 4 złote i tak trzeba będzie kupić kartę doładowującą prawda? To tak samo jak by dać starter za 100zł. a na nim sto złotych na rozmowy. Spowodowałoby to to, zę dzieciaki nie kupywałyby starterów chociażby do robieia głupich kawałów a potem wywalania starterów do kosza. Natrzekanie tez jest na 30% w orange. Fakt może i macie tutaj odrobinkę (ale tylko odrobinkę ) racji. 30% w orange powinno być można kupić pakiety minut i smsów. Jednakze nie dziwi mnie ani trochę że sieć daje je tylko do sieci orange. Tak samo era nie daje era jednostek do inych sieci. A dlaczego nie anrzekacie na ere że za 150zł. daje tylko era jednostki i taki orange i plus daje 30zł. i to do wszystkich? Ciekawe, przecież orange we wszsytkim jest najgorsze niby. Wielu z was narzeka też na te 80gr a z tego co często piszecie nie gadacie z byt wiele więc chyba aż takich róznic w cenach nie ma prawda?
Wspomnę tez o orange go. Oferta ogólnie nie zaciekawa(może brak pakietów) choć to jest sieć z góry zakałdająca że pakietów nie bedzie. Ale te 6zł. i rozmowy bez limitów za 30gr. to naprawdę dobra rzecz. To jest rzecz dla ludzi rozmawiających sporo i uwierzcie mi że jest wielu takich, którzy z przyczyn prawnych np. nie mogą mieć abo, a tanie rozmowy są i m potrzebne i ta oferta jest dla nich w sam raz! Sam wydaję ponad 2 stówy miesięcznie i nie piszę to aby się tym chwaliuć ale po to,abyście widzieli ze przy takich kosztach to sie zwraca te 6 zł. i ja naprzykład jestem z tej oferty barzdo zadowolony. A takich jak ja jest dużo. Inna kwestia jest taka, zwróćcie uwagę ile ludzi odwiedza salony orange, jakoś w plusie i erze są większe pustki tam natomiast nigdy ludzi nie brakuje. piszecie że reklamy tak działają. A może to, że ludzie ufają sprawdzonym rozwiązanią, które sie nie sypią jak domy w iraku podczas wojny:)
Tak samo było tez narzekanie na orange go i ch promocję darmowych rozmów. No tak 15z łotych za miesiac a simplus daje za 5 zł. Tylko ciekawe u kogo jest większa możliwośc połaćzenia się. Bo w simplusie problemy zapchanej sieci zwłaszcza na nowej platformie i przerywanie rozmów to standard.
A tsak na marginesie. Najardziej śmiesza mnie małolaci co szpanują swoimi nokiami sagemami motorolami i ch wie czym jeszce.A jak przyjdzie co do czego nie mają nawet z czego zadzwonić bo ma się nokie 6230i a zero na koncie. Ludzie pomyslcie trochę...

#54291  autor: Klusek
 16 lut 2006, 22:01
oprych, masz u mnie wielkiego plusa :) Już mnie powoli szlag trafiał jak czytałem te wszystkie narzekania na Orange tylko dlatego, że jest to właśnie Orange. Dla niekórych stało się to już chyba sportem narodowym i celem życia. Co by się w Orange nowego nie pojawiło nawet jeśli była by to obiektywnie patrząc naprawdę dobra oferta to i tak większość "fachowców" i "znawców" zbluzgało by tak Orange, że suchej nitki by na niej nie zostało. Nie wiem tylko skąd to się bierze, czy ludzie nie mają ciekawszego zajęcia niż narzekanie?
Przejdzie im to na pewno. Kiedyś była małyszomania teraz jest orangemania a teraz zacznie się pewnie plusomania ;)

Obrazek
Obrazek