• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #47010  autor: waeren
 21 sty 2006, 18:52
Witam, mam pytanie czy ktos mial do czynienia z zamiana baterii w telefonie zaraz po kupnie, chodzi mi o to ze chetnie kupilbym bym sobie nokie 6230i, tylko jak dla mnie bateria w jej wydaniu to istna porazka. Na allegro sa baterie pasujace do tego modelu i oznaczone jako Li-Pol o pojemnosci nawet 1700 mAh. Chcialbym sie dowiedziec czy ktos moze testowal takie baterie i czy maja one znaczny wplyw na wydluzenie dzialania telefonu, bo sadzac po samej pojemnosci i technologii polymer powinny, ale jak to w zyciu bywa najlepiej sprawdzic w praktyce, moze ktos moze pochwalic sie doswiadczeniem jak trzyma na oryginlanej a jak na takiej teoretycznie duzo mocniejszej z allegro, pozdrawiam

#47144  autor: Przemek
 22 sty 2006, 09:32
Taaa ja kupiłem do CX65 jakieś 2 tygodnie temu wróciłem do oryginalnej Siemensa,bo ta nie trzymała nawet 1 dnia :? nie polecam.

#47157  autor: daniel
 22 sty 2006, 10:31
Przemek pisze:Taaa ja kupiłem do CX65 jakieś 2 tygodnie temu wróciłem do oryginalnej Siemensa,bo ta nie trzymała nawet 1 dnia :? nie polecam.
Cooooo???
Moj brat ma juz od kilku miechow, jakas wieksza baterie niz daja, i trzyma mu tydzien.

Zalezy na jaki model trafisz, i co, i od kogo kupisz :)

Co do mojego przypadku, to polecam, ale nalezy sie rozejrzec.

Lights are blinding my eyes...

#47208  autor: Irek
 22 sty 2006, 12:07
Zależy na jakie się trafi. Nie koniecznie wszystkie baterie muszą być od zaraz wykopane. Zanim cokolwiek kupisz sprawdź czy sprzedawca daje gwarancje, możliwość zwrotu produktów. No i poczytaj o nim jakie ma opinie. Wtedy zdecyduj czy kupić czy nie!

"And one more thing..."

#49331  autor: gm
 28 sty 2006, 09:05
Ja i tak dla dwóch telefonów używam zestawu samochodowego a na każdym telefonie ma miesięcznie 14-15 godzin rozmów. Dlatego kupuje baterie na allegro, bo i tak po kilku miesiącach nadają się do wymiany. A ceny nie są odstraszające.

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)
 #53988  autor: togom
 14 lut 2006, 22:03
waeren pisze:Witam, mam pytanie czy ktos mial do czynienia z zamiana baterii w telefonie zaraz po kupnie, chodzi mi o to ze chetnie kupilbym bym sobie nokie 6230i, tylko jak dla mnie bateria w jej wydaniu to istna porazka. Na allegro sa baterie pasujace do tego modelu i oznaczone jako Li-Pol o pojemnosci nawet 1700 mAh. Chcialbym sie dowiedziec czy ktos moze testowal takie baterie i czy maja one znaczny wplyw na wydluzenie dzialania telefonu, bo sadzac po samej pojemnosci i technologii polymer powinny, ale jak to w zyciu bywa najlepiej sprawdzic w praktyce, moze ktos moze pochwalic sie doswiadczeniem jak trzyma na oryginlanej a jak na takiej teoretycznie duzo mocniejszej z allegro, pozdrawiam
Z zakupem takich baterii to jak na loterii. Niektóre baterie są zleżałe -leża latami w MAGAZYNACH I JE TRAFIA.Do 6230i nie powinno być problemu ,bo to jest nie taki stary telefon

togom

#54126  autor: szczeka
 15 lut 2006, 18:52
bateriom z allegro mowia stanowcze nie ! :|
kiedys kupilem do n3210 nie trzymala nawet dnia :|
najlepsze sa te FOOFa...ogolnie FOOF to jakas LOLowa firma %-) wszystkie ich akcesoria sa coprawda tanie, ale sa niesamowicie slabe jakosciowo..

#54144  autor: sinister_stirrer
 16 lut 2006, 12:14
na tych bateriach moze pisac ze ma 1900000000 mAh pojemnosci i ze maja jakis reaktor atomowy :) prada jest taka ze te baterie maks trzymaja tyle co oryginalna :D a po kilku miesiacach uzytkowania trzymaja mniej niz orginal:) Kupilem wiele baterii na allegro do roznych modeli telefonu i wiem co mowie. Nawt nie radze kupywac baterii oryginalnych na allegro, chyba ze znacie ich date produkcji gdyz bateria ktora sobie lezy z roku na rok traci swoja efektywnosc. potem kupicie bateria za bezcen, ktora ma 5 lat i trzyma 2 razy mniej niz nowka:)
Pozdro