• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #539982  autor: kowcio
 09 mar 2012, 17:42
Dzisiaj przyjechała do mnie na ponad miesiąc czasu Nokia Asha 303. Zapraszam do zadawania pytań odnośnie tego modelu.

#539989  autor: 013
 09 mar 2012, 17:57
jak szybko ekran odmówi posłuszeństwa? w modelach c3-01 i x2-03 jest to kwestia kilku tygodni.

#540037  autor: orson_dzi
 09 mar 2012, 21:55
Jakie jest złącze ładowania? Czy jest regulacja jasności ekranu? Indie?

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#540040  autor: kowcio
 09 mar 2012, 21:58
Złącze jest te Nokii 2 mm, jasności nie da się regulować, w dodatku ten wyświetlacz 303 jest jakiś dziwny - ma dziwne kąty widzenia, w ogóle jakiś taki dziwny... Dużo lepiej X2-05 wypada przy niej! Chiny :-P
Ponadto, dotyk pojemnosciowy (nowosc!!)

#540190  autor: BravoJ
 10 mar 2012, 19:47
mam pare pytanek :D ogólnie czekam na full recenzję :P :D

Jak z jakością/solidnością telefonu ? Czy pomimo użytych plastików (fon jest ponoć lekki) to to sprawia jakieś dobre wrażenie.
Jak sprawuje się bateria ?
Czy wiadomości sms wyświetlane są w formie czatu ? (nigdy nie mialem S40)
Czy telefon dla tych, którzy nie są zainteresowani wielkimi smartfonami a pragną mieć możliwość raz na ruski rok skorzystania z wi-fi będzie dobrym wyborem ?

#540195  autor: best
 10 mar 2012, 20:29
A Ja się zapytam, czy klawiatura QWERTY jest wygodna? :D I jak z aparatem? ;)

#540464  autor: Jacobe
 12 mar 2012, 13:32
Hey i have just seen this model.i want to ask wifi feature is available in this model and how much pixel camera is available in this model

insurance marketing

#541084  autor: Ziel`
 15 mar 2012, 18:44
Do pytań o żywotność baterii i jakość zdjęć wykonywanych aparatem chciałabym dodać jedno, taką BARDZO istotną dla mnie pierdołę - ile budzików można ustawić?

#541086  autor: Maniiiek
 15 mar 2012, 19:15
Jak z jakością dźwięku na słuchawkach?

B-brand - unikaj jeśli nie znasz prawdziwego producenta.

#541234  autor: kowcio
 16 mar 2012, 15:48
BravoJ pisze:Jak z jakością/solidnością telefonu ? Czy pomimo użytych plastików (fon jest ponoć lekki) to to sprawia jakieś dobre wrażenie.
Tylna klapka jest źle dopasowana, przy ściskaniu skrzypi i wyraźnie wieje tandetą.
BravoJ pisze:Jak sprawuje się bateria ?
Na razie nie używam tej Nokii za bardzo, ale od tygodnia mam full baterii, ale raczej nie męczyłem jej. Na to odpowiem w teście, jak zacznę na dobre testowac ten model - na razie mam 3 inne testówki :)
BravoJ pisze:Czy wiadomości sms wyświetlane są w formie czatu ? (nigdy nie mialem S40)
Tak
BravoJ pisze:Czy telefon dla tych, którzy nie są zainteresowani wielkimi smartfonami a pragną mieć możliwość raz na ruski rok skorzystania z wi-fi będzie dobrym wyborem ?
Myślę, że się nadaje :-)
best pisze:A Ja się zapytam, czy klawiatura QWERTY jest wygodna? I jak z aparatem?
QWERTY dla mnie koszmar (zwłaszcza po htc Cha Cha), a jak aparat - brak AF, a jakość nie zachwyca - więcej sprawdzę podczas testów :)
Ziel` pisze:ile budzików można ustawić?
Widze tutaj tylko jeden budzik :-/
Maniiiek pisze:Jak z jakością dźwięku na słuchawkach?
Raczej tutaj większych zastrzeżeń nie mam, al emusze włożyć swoją kartę z muzyką i pobawić się, to wtedy dam znac na 100.

Niestety, teraz testowałem HTC ChaCha, dziś zaczynam testy X2-05, więc o tej Asha niewiele mogę powiedzieć dokładnie, jesli chodzi o takie kwestie jak bateria. Na pewno bateria będzie ok. Po testach tych modeli wezmę chyba w obroty 303, a następnie 300. Trochę za dużo telefonów mi wysłali do testowania w jednym czasie i stąd takie moje podejście.

#541730  autor: BravoJ
 20 mar 2012, 10:05
Czekam z niecierpliwością na twój test :D

btw bardzo mnie zaniepokoiła wypowiedź na profilu n303 na telepolis pewnego użytkownika:
oficjalny biuletyn serwisowy ukazujący jakośc telefonu: -Witam, W modelu N303 Asha może występować problem bardzo słabego zasięgu, lub jego braku, często w nowo zakupionych telefonach. Przyczyną jest uszkodzony element Z7550, lub jego brak. W takim przypadku odsyłamy telefon na naprawę L3. Szczegóły pod id: SR2727 jak widać nówki montowane gdzies w indiach od startu nadają siędo serwisu :)
Jak z zasięgiem w testowanym modelu ?? :D:D

#541754  autor: kowcio
 20 mar 2012, 13:22
Jakoś nie zauważyłem problemów z zasiegiem. Zasięg jest bardziej jak w mojej Nokii E52 niż w starej E51 z której korzystam, ale to chyba norma. Jakoś w domu zaiseg mam pełny i stabilny, czasami jedna kreska "ucieknie" jak chwycę go do ręki. Bardziej pocisnę po tym telefonie w innych kwestiach, jak chociaż wykonanie obudowy czy super komfortowa klawiatura QWERTY, która w rzeczywistości po HTC ChaCha nie nadaje się do używania :-D

#578378  autor: Daria4163
 29 sie 2012, 10:42
witam! mam nokie ashe 302 . chcialabym zapytać czy miałeś problem z wifi ? ja mam niestety gdy podłączam sie i wchodze w internet pobiera mi kase z konta. wiesz moze co zrobić zeby nie pobieralo pieniędzy?

Daria

#578381  autor: Maniiiek
 29 sie 2012, 10:43
Daria4163 pisze:. wiesz moze co zrobić zeby nie pobieralo pieniędzy?
Musisz ustawić WLAN jako domyślny punkt dostępu. Albo opcja "zawsze pytaj".

B-brand - unikaj jeśli nie znasz prawdziwego producenta.

#578384  autor: dario321
 29 sie 2012, 10:45
@Daria4163
z jakiej sieci telefon (plus'a moze?)??
 #578482  autor: j00gas
 29 sie 2012, 17:31
wsadzilem karte pamieci i mam kilka pytan!
-jak moge przeniesc za pomoca telefony pliki znajdujace sie na karcie pamieci do innych folderow w karcie ?
-jak moge przeniesc pliki z telefonu do karty pamieci ale zebym mogl wybrac folder w karcie pamieci bo mi luzem je zrzuca.
-da sie wybrac miejsce instalacji gier i aplikac?
-czy otwarzacz muzyczny moze odtwarzac pliki jeden po drugim bez mojego naciskania i jak dodac do ulubionych list kilka plikow naraz (oczywiscie pomijamy "wszystkie utwory")