• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 74 z 182
  • 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 182

#539234  autor: wonski
 06 mar 2012, 09:41
kwintolp21, dlaczego wprowadzasz w błąd?

tutaj mozna taki kupon kupic

http://allegro.pl/kupon-rabatowy-play-1 ... 15127.html

ale po zapoznaniu sie z regulaminem:
http://www.play.pl/resources/pdf/Regula ... uponem.pdf

wychodzi ze telefony jakie mozna sobie kupic to nokia c6 w AIM 65 i nokia c7 w AIM 85,
wiec nie wiem jakim cudem kupiles sensation.

#539243  autor: MADMAX
 06 mar 2012, 10:32
Pablo-1986 pisze:long play sten darmowy 129 z 50% rabatem bez telefonu. Czy ktoś z Was dostał taki rabat?
Wg regulaminu maksymalny rabat to 23,26% ale dostajesz za to promocyjny pakiet 200 minut na 6 miesięcy i dodatkowo 61zł do wykorzystania na cały okres co miesiąc.

Możesz wziąć LPIIST 99 i dostać rabat 30% ale otrzymasz dużo mniejszy pakiet złotówek w bonusie i +100 minut.
Ostatnio zmieniony 06 mar 2012, 13:46 przez MADMAX, łącznie zmieniany 1 raz.

Pozdrawiam

#539266  autor: kwintolp21
 06 mar 2012, 13:24
wonski pisze:kwintolp21, dlaczego wprowadzasz w błąd?

tutaj mozna taki kupon kupic

http://allegro.pl/kupon-rabatowy-play-1 ... 15127.html

ale po zapoznaniu sie z regulaminem:
http://www.play.pl/resources/pdf/Regula ... uponem.pdf

wychodzi ze telefony jakie można sobie kupić to nokia c6 w AIM 65 i nokia c7 w AIM 85,
wiec nie wiem jakim cudem kupiles sensation.

tak to jest taki kupon i właśnie z nim otrzymałem zniżkę opisaną wyżej.
Nie wprowadzam nikogo w błąd, ponieważ piszę o własnych doświadczeniach.
Nie wiem czy była zmiana regulaminu czy błąd sprzedawcy :D

#539270  autor: wonski
 06 mar 2012, 13:41
kwintolp21,

a powiedz mi jaki płacisz miesięczny abonament

#539302  autor: kwintolp21
 06 mar 2012, 15:37
wonski pisze:kwintolp21,

a powiedz mi jaki płacisz miesięczny abonament
RePlay All Inclusive 39zł

#539346  autor: szymko
 06 mar 2012, 18:04
(...) Dodatkowo nadmienię, że nieprawdą jest, iż po tym jak Klient wypowie nam Kontrakt Oferta przedłużająca jest lepsza. Umowę wraz z aparatem telefonicznym można przedłużyć maksymalnie 2 miesiące przed datą wygaśnięcia (...)
To w końcu jak jest?

#539487  autor: bora1410
 07 mar 2012, 13:38
Pytanie mam odnośnie opłat za abonament po zakończonym okresie umowy. Posiadam taryfę biznes bez telefonu na 12 miesięcy. Kończy się 24 marca. Najpierw dzwoniłem pytając o nową ofertę. Dostałem słabszą niż tą którą mam obecnie, więc zapytałem czy po przejściu abonamentu na czas nieokreślony będzie on na tych samych warunkach. Konsultant na infolinii powiedział że będą takie same opłaty. Wczoraj dzwonili znowu namawiając na nową taryfę i konsultant powiedział zupełnie co innego. Mianowicie, że będę płacił abonament w cenie nie promocyjnej. Czyli 2 razy większy abonament będzie. Dlatego chciałbym spytać mądrych ludzi jak to jest faktycznie bo na infolinii mówi każdy co innego.

#539538  autor: waeren
 07 mar 2012, 18:30
Przeczytaj co masz napisane w umowie....tam jest wszystko napisane na jakich warunkach umowa przechodzi na czas nieokreślony ;-)

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#539581  autor: Damian67
 07 mar 2012, 21:43
MADMAX pisze:
Pablo-1986 pisze:long play sten darmowy 129 z 50% rabatem bez telefonu. Czy ktoś z Was dostał taki rabat?
Wg regulaminu maksymalny rabat to 23,26% ale dostajesz za to promocyjny pakiet 200 minut na 6 miesięcy i dodatkowo 61zł do wykorzystania na cały okres co miesiąc.

Możesz wziąć LPIIST 99 i dostać rabat 30% ale otrzymasz dużo mniejszy pakiet złotówek w bonusie i +100 minut.
ja mam stan darmowy z rabatem 50% 34,50 zamiast 69zł. + 100minut na 6 miesięcy. Umowa na 12 miesięcy bez tel.

#539589  autor: Pablo-1986
 07 mar 2012, 22:12
Napisz mi proszę na PW nazwę promocji wynikającej z regulaminu który otrzymałeś. Czy rabat jest tyklo na czas umowy czy także po przejściu jej na czas nieokreślony?

Dobry humor podstawą dnia.

#539643  autor: xsysiu
 08 mar 2012, 10:05
kwintolp21 pisze:Dla osob podpisujacych aneks lub nowa umowe w niskich abonamentach gdzie ceny aparatow sa wysokie proponuje opcje z ktorej ja skorzystalem. Na alldrogo mozna zakupic za 3zl przesylka 4,5zl kupon uprawniajacy do znizki 200zl na telefon oraz 100 min przez pierwsze 6mies. Np. W moim przypadku replay allinclusive 39, htc sensation z 1099zl na 899zl sprzedany na alldrogo za 1455zl. (mam nokie e7). Bardzo ciekawa opcja i warto sie nia zainteresowac.
Z tego co widać w cenniku nie dostałeś żadnej dodatkowe zniżki. Zresztą sam zobacz http://www.play.pl/resources/pdf/cennik ... owy_II.pdf
Jak byk podane "RePlay All Inclusive 39 HTC Sensation 899zł"

#539647  autor: DeathMagnetic
 08 mar 2012, 10:17
Damian67 pisze:ja mam stan darmowy z rabatem 50% 34,50 zamiast 69zł. + 100minut na 6 miesięcy. Umowa na 12 miesięcy bez tel.
Pablo-1986 pisze:Napisz mi proszę na PW nazwę promocji wynikającej z regulaminu który otrzymałeś. Czy rabat jest tyklo na czas umowy czy także po przejściu jej na czas nieokreślony?
Mowisz o regulaminie dla nowych abonentów. Przy przedluzaniu umowy mozliwosc manewru jest ogromna :)

Konsultant Infolinii PLAY.

#539680  autor: Pablo-1986
 08 mar 2012, 12:26
Nie, chodzi mi mianowicie o przedłużenie obecnej umowy.

Dobry humor podstawą dnia.

#539696  autor: Pijo
 08 mar 2012, 13:32
ja mam stan darmowy z rabatem 50% 34,50 zamiast 69zł. + 100minut na 6 miesięcy. Umowa na 12 miesięcy bez tel.
Napisz mi proszę na PW nazwę promocji wynikającej z regulaminu który otrzymałeś. Czy rabat jest tyklo na czas umowy czy także po przejściu jej na czas nieokreślony?
Wygląda na to, że Damian67, ma Replay Extra Stan Darmowy GU.
-Rabat -50% jest na czas nieokreślony,
- Stan Darmowy też na czas nieokreślony (tzn. obowiązuje również po przejściu umowy na czas nieokreślony) od opcji 34,50zl w górę . Dla opcji poniżej 34,50zl czyli Stan Darmowy 29 na 3msc, Stan Darmowy 49 6msc.

#539798  autor: Maldo
 08 mar 2012, 21:54
Mam taka sytuacje z playem. Jak pisałem wczesniej, 2 miesiace temu udalem sie do salonu T-mobile gdzie dałem im pełnomocnictwo na zlozenie wypowiedzenie i przeniesienie numeru do T-mobile. Jednak troche ponad miesiac temu play wyszedl z promocja na SE neo v i posatnowilem jednak pozostac w playu.
Zadzwonilem do nich 1.5 miesiaca przed koncem umowy, 1 konsultant nic nie wiedzial o znizkach dla przedluzajacych ktorzy zlozyli wypowiedzenie... Dodzwonilem sie po raz 2 i umówiłem sie z konsultantem ze ciagu tygodnia przyjdzie do mnie aneks do umowy z telefonem. Nie przyszedl.
Dzwonie, kolejny raz, powiedzieli mi ze proces zostal anulowany ze wzgledu na zle zlozone papierki (po ich stronie, bo ja kontaktowalem sie tylko telefonicznie).
Dzwonie po raz 4, mowie im ze chcialbym ponownie dostac warunki ktore dostalem wczesniej ale pani twierdzi ze w systemie nie figuruje jakobym kiedykolwiek skladal prośbe o przedlużenie, jakos sie z nia dogadalem i aneks z telefonem ponownie mial dojsc w koncu tygodnia. Nie doszedl.
Dzwonie po raz 5, pani twierdzi ze proces znowu zostal anulowany z powodu wyczerpania telefenow, jednakze moge sobie zlozyc zamówienie przez internet... (nie dostane wtedy znizki). Twierdzi takze ze nie wie kiedy telefony beda i moge sobie do nich wystosowac pismo z reklamacja. Dodam ze wypowiedzenie, zostalo anulowane. A wiec wiaze sie to z tym ze przechodze na umowe bezterminowa, co wiaze sie z wiekszymi kosztami.

Pytanie.
Co moge teraz zrobic ? Czy straszyc ich UKE, opisaniem sprawy w sieci (Mam konto dosyc popularne na wykopie wiec moze podzialac). Sa jakies szanse ze jakos sie z nimi dogadac, np zaoferuja mi moze cos extra ?

Dodam ze juz raz z nimi mialem zatargi, mianowicie chodzilo o to ze mialem pakiet play online 500mb i on dzialal tylko na nadajnikach play. Niestety nie mialem zadnej informacji czy teraz korzystam z takiego czy takiego nadajnika, a dane byly sciagane z miejsca gdzie wedlog mapki playa jest na 100% 3g z ich nadajnika. Koszty wiec ktore mi naliczyli czyli jakies 200zl odliczyli mi w formie znizki na abo.

#539884  autor: play4you1
 09 mar 2012, 11:26
Pytanie.
Co moge teraz zrobic ? Czy straszyc ich UKE, opisaniem sprawy w sieci (Mam konto dosyc popularne na wykopie wiec moze podzialac). Sa jakies szanse ze jakos sie z nimi dogadac, np zaoferuja mi moze cos extra ?
przeslij mi na prv numer telefonu, o który chodzi albo poprostu podaj numer zgłoszenia w OK. zobacze co faktycznie się stało z tym przedłużeniem umowy i pomoge ci to załatwić.

#540021  autor: caspinos
 09 mar 2012, 20:05
Mam pytanie do panów z playa - jak będzie z dostępnością SE Xperia Neo V?
Docieram do sprzecznych informacji:
-Doradca na Facebooku pisze że będą,
-Konsultanci na infolinii twierdzą że już w playu nie będzie.

#540057  autor: Robert HTC HERO
 09 mar 2012, 23:39
Dzisiaj rozmawiałem z konsultantką z BOK - powiedziała że telefonów Sony Ericson NEO V nie ma i nie bedzie z winy producenta czy dostawcy (nie wnikałem).

Wiem że generalnie tych telefonów było bardzo mało. Przedłużałem umowę na inny numer 5 lutego (dzień po wprowadzeniu promocji na ten numer) i tych telefonow bylo 4 (udalo mi sie kupic bialy). Za tydzien chciałem przedłuzyc umowe na swoj numer - niestety od tamtego czasu telefon jest nieosiagalny. Na pytanie zadane konsultance po co telefon ten widnieje w ofercie (na stornie intenetowej w cennikach itd) odpowiedziala że musi tak byc poniewaz byc może jest jeszcze gdzieś w jakims salonie :-). Powiedzialem że chetnie go kupie tylko muszę wiedziec w ktorym. Konsultanka zaproponowala żebym sam go sobie poszukal. Dlatego może niektorzy twierdza że ten teleofn jest dostępny:-) Na tych zasadach równie dobrze można w ofercie umieścić inne super telefony np, Samsung SIII albo Iphona za 1 zł, Na pewno przyciagnie to wielu klientów i zapewne wielu klientów wkurzy to tak jak mnie.

I pytanie :
Czy Play stanie na wysokości zadania i zaproponuje inny tym razem dostępny telefon w tak promocyjnej cenie jak byl NEO V?

II Pytanie
Czy jak całkowicie stracę ochotę na kontynuację współpracy z Play to nierzetelność wprowadzenia takiej oferty można zgłosić do UKE?

Abonent Play

#540166  autor: patrix-83
 10 mar 2012, 16:53
Mam pytanko do wszystkich którzy przedłużali umowę przez *500 - ile czasu czeka się na wejście nowych warunków po rozmowie z konsultantem i zaakceptowaniu warunków przedłużenia umowy w opcji BEZ TELEFONU??? Ja wiem że wg regulaminu wejście nowych warunków z aneksu trwa do 10 dni ale ja się pytam jak to wygląda w praktyce tzn. ile godzin, dni upłynie zanim wejdą nowe warunki z aneksu na podstawie waszych doświadczeń z przedłużaniem umowy BEZ TELEFONU poprzez *500???

#540203  autor: emilo906
 10 mar 2012, 20:50
Patryk83żółwik, szczerze mówiąc zależy. Ale najczęściej dzieje się tak, że warunki pojawiają się na koncie klienta w ciągu 24/48h... Mówię to ze sporego doświadczenia, tak więc masz pewną odpowiedź.

[ Dodano: 2012-03-10, 21:01 ]
Robert HTC HERO, Pytanie II jest absurdalne i śmieszne. UKE na 100% nie rozpatrzy pozytywnie Twojego wniosku/zażalenia.
Pytanie I nie jest do użytowników forum raczej, bo nikt z nich nie ma bladego pojęcia czy jakiś telefon w najbliższym czasie pojawi się w ciekawej cenie w ofercie. Ja zajmuję się tym na codzień i nie jestem o tym informowany z dużym wyprzedzeniem.
A odnosząc się do całego postu jako całości... Skad konsultantka ma wiedzieć dlaczego ten telefon widnieje nadal na stronie Interentowej? Gdybyś znał reali pracy na infolinii to takie pytanie by nie padło i byś uznał je za śmieszne. Konsultantom nikt nie wyjaśni dlaczego ten telefon widnieje na stronie Interentowej, nie od nich też zależy jaki telefon tam się znajduje a jakiego nie ma. Poza tym Konsultantka nie ma informacji o dostepności telefonow w poszczególnych salonach, bo salony prowadzą odrębną sprzedaż i dystrybucję (tu też widzę, że sporo braki wiedzy w temacie). Dlatego jej odpowiedź mówiąca, czy sugerująca abyś na wlasną rękę szukał telefonu była jak najbardziej poprawna...
No i co do kwestii dostępności NEO V. Rzeczywiście telefon nie będzie dostępny w ofercie Play. Wina leży po stronie producenta dla Twojej informacji. Pozdrawiam.
  • Strona 74 z 182
  • 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 182
  • 1
  • 72
  • 73
  • 74