• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #536027  autor: l3p
 20 lut 2012, 15:05
Witam mam pewien problem posiadam ten telefon od jakiegos miesiaca, ale nie udalo mi sie rozszyfrowac problemu. O toz chodzi o to, ze budzik w moim telefonie dzwoni jak chce. Raz mnie obudzi a nastepnym razem mu sie to nie udaje, bo nie ma zadnej reakcji
Drugi natomiast problem to czasem gdy chce wyslac sms wyskakuje blad ponawiam wysylanie poprzez wyslij ponownie i wtedy bez problemow sms wychodzi.
Spotkal sie uzytkownik tego telefonu z takim czyms.

Wersja Android to 2.3.3 Gingerbread ? Moze da sie go zaaktulizowac, ale chyba nie przez opcje w telefonie gdyz ta mnie powiadamia, ze nie ma nowszej aktualizacji dla mojego tel ?!
Ogolnie to juz troche zglupialem moze ktos mial podobny problem i udalo mu sie jakos go rozwiazac.

Pozdrawiam wszystkich uzytkownikow Telepolis!

[ Dodano: 2012-02-20, 19:41 ]
Nikt nie jest w stanie mi pomoc? Czyzby byl to zbyt powazny problem. Moze ktos ze starszych uzytkownikow badz moderatorw mi pomoze.
Ostatnio zmieniony 20 lut 2012, 18:37 przez l3p, łącznie zmieniany 1 raz.

#536173  autor: l3p
 21 lut 2012, 05:06
slyszalem i bylem, ale tam tez nie moge znalezc odpowiedzi na swoj problem. A Ty Stary wyjadacz i nie potrafisz mi pomoc?

#536191  autor: Niezgodna7
 21 lut 2012, 09:32
Wysyłanie smsów (błąd) spotykasz ciągle w tym samym miejscu? W domu? Czy nie ma reguły? * Budzik-nie dzwoni? Swieci? Nic, jakby nie nastawiony?

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#536258  autor: l3p
 21 lut 2012, 15:09
Tak ciagle znaczy co jakis czas i niezaleznie od miejsca, gdzie sie znajduje. Poprostu raz na jakis czas. Nie ma na to zadnej reguly. A odnosnie budzika to ani nie dzwoni ani nie swieci, jakby nie byl zalaczony.

#536499  autor: fortel
 22 lut 2012, 17:18
Ja,Stary Wyjadacz widzę-jeśli chodzi o budzik-jedyną radę:zajrzyj Android Marketu i pobierz i potestuj darmowe budziki.Kieruj się opiniami,im więej pozytywów tym lepiej.Co do drugiego problemu/sms-y!/To jeśli masz zarejestrowaną kartę sim w Play,to zwróć się o wymianę.Możesz też potestować na innych kartach pre-paid naszych operatorów.Jaki zasięg masz ustawiony,2G/EDGE czy 3G?

#536507  autor: l3p
 22 lut 2012, 17:36
Wlasnie chyba tak zrobie, sciagne jakis alternatywny budzik z android marketu. Karty nie mam zatejestrowanej, ale miesiac wczesniej korzystalem z Noki E72 i ten pro lem nie wystepowal. Mam ustawiony caly czas tryb podwojny

#536925  autor: sosen
 24 lut 2012, 16:42
jeśli masz niebrandowany soft to można dla niego pobrać na 100% nowszą wersję. Może warto to sprawdzić. Wystarczy pobrać aplikację KIES i zainstalować na komputerze. Co do budzika czy korzystasz z jakiś programów typu task killer?

#537375  autor: l3p
 26 lut 2012, 16:37
Jeden problem dotyczacy smsow zostal rozwiazany poprzez wylaczenie przelaczania pomiedzy 3G a 2G. Jak ustawilem tylko na 2G to za kazdym razem wysyla. Budzik dalej wariuje.

Sosen: mam ten program na telefonie da sie tak to zrobic bez instalacji na kompie?czym musze zainstowac. Telefon jest z play zakupiony. Wiec moze byc brandowany, bo ma tapsty itd.

#537646  autor: baxito
 27 lut 2012, 20:04
Jezeli chodzi o smsy to na wersji systemu 2.3.3 wystepuje problem przy wysylaniu smsa powyzej 160 znakow po sieci 3g. Wiele ludzi mialo ten problem w tym ja. Zaleca sie update telefonu do najnowszej wersji andka. U mnie problem po tym zniknal.

Jesli masz telefon masz z playa to aktualizacji nie dokonasz,gdyz najnowsza wersja oprogramowania wg play dla polski to wlasnie 2.3.3. Jedyne wyjscie to root telefonu. Ja tak zrobilem i teraz ciesze sie wersja 2.3.6 ;)

#538090  autor: l3p
 29 lut 2012, 22:02
A jak zrobic root telefonu? Zalezy mi na aktualizacji, moglbys mnie troche naprowadzic

#539069  autor: baxito
 05 mar 2012, 17:04
W internecie jest duzo tematow na ten temat. Poszukaj na forum.android.pl, badz po prostu na google.pl ;). Gdybys mial problemy ze znalezieniem pisz na pw.