• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.

#53898  autor: Cubus1981
 14 lut 2006, 18:01
Za 50 zł to może i one są. Jednak mnie interesuje inna kwestia :

Ile taki telefonik bedzie kosztowal u operatora i ile na allegro?

Podejrzewam ze ceny i tak jak zawsze na początku bedą kosmiczne w porównaniu z produkcją takiego telefonu. :smt005

7663V5M: T8100, 2GB RAM, 160GB 5400rpm HD, 14.1in 1440x900 LCD, 128MB nVIDIA Quadro NVS 140M, CDRW/DVDRW, Intel 802.11agn wireless, Bluetooth, Modem, 1Gb Ethernet, UltraNav, Secure chip, 6c Li-Ion, XP Prof. ENG

#53899  autor: PiotrG-dz
 14 lut 2006, 18:14
Z chęcią kupiłbym taki fonik,tylko ciekawi mnie to czy byłby mniej awaryjny od najbardziej awaryjnego firmowego fona czyli Siemensa :?:

#53957  autor: piotrz
 14 lut 2006, 20:19
takie telefony mogą mieć mikroskopijną wielkość! spójrzcie na trzecią płytkę główną!
ale raczej nie będą mieć symbiana.
:-D

#53960  autor: Dragon
 14 lut 2006, 20:26
fajna sprawa, ale szczerze mowiac jaki prawdziwy mezczyzna (gadzeciarz) kupi sobie taki telefon? :P
rozwiazanie dobre dla krajow rozwijajacych sie, zreszta kilka lat tem uczytalem o telefonie ktory po wydzwonieniu po prostu sie wyrzucalo (zamiast kupowac karte do telefonu za 50zl kupowalo sie telefon za 50zl :P) i jakso do teraz tego nie widac

#53983  autor: mcl1981
 14 lut 2006, 21:56
Pytanie czy obecnie zbudowanie telefonu jest o wiele drozsze ? Przeciez wiadomo, ze koszt telefonu to przede wszystkim - koszty marketingu, samego pomyslu, a nie zlozenia finalnego produktu. Tak samo jest z lekami. Placi sie przede wszystkim za badania i reklame.

#54000  autor: dziedziel
 14 lut 2006, 22:49
ciekawe, to jak myslicie ile bedzie naprawde kosztowac?? czysto teoretycznie

Pozdrawiam Dziedziel

#54020  autor: Irek
 15 lut 2006, 08:19
To że telefon zostanie wyprodukowany za 50 złotych nie oznacza, że w takiej właśnie cenie znajdzie się w sprzedaży. Przecież firma lub koncern, który go wyprodukuje musi jeszcze na tym zarobić. No chyba, że będą go sprzedawać po kosztach, żeby opanować rynek. Przykładem jest tu Microsoft który sprzedawał (nie wiem czy jeszcze to robi), konsole do gier w pełnym wyposarzeniu po kosztach.
Zaletą takich telefonów będzie ich powszechna dostepość. Zagubiłeś telefon, a chcesz zadzwonić. Idziesz do kiosku i kupujesz sobie taką jednorazówke. Zawsze można go potem do śmieci wyrzucić.
Można sobie zadać jeszcze jedno pytanie! A co z recyclingiem? Jak rynek zaleje fala tak tanich produktów to się potem nie pozbieramy. Popatrzcie co się dzieje ze starymi komputerami!

"And one more thing..."

#54065  autor: Dragon
 15 lut 2006, 15:33
teraz to juz powoli zaczynamy stare komputery zamiast wyrzucac oddawac do specjalnego zakladu, a co do telefonow za 50zl to mysle ze ich cena bedzie wynosila ok 80-90 zl u prodeucenta

#54125  autor: szczeka
 15 lut 2006, 18:49
jakby na wolnym rynku kosztowaly 50zl to ok...ale pewnie beda chodzily narazie po ok. 100-170zl, bo to nowosc :)

#54146  autor: sinister_stirrer
 16 lut 2006, 12:27
taa.. jezeli takie telefony zacznie rozprowadzac orangutan to beda zapewno kosztowac 399 PLN w promocji w abonamecie na 2 lata :D
A tak na serio to sam bym sobie sprawil taki telefonik!!! bo np dajmy na to idziemy na plaze lub gdzies na impreze :) to chyba niebede bral swojej cegielki na ktora charowalem tyle czasu i za ktora zaplaclem potem i krwia :) tylko wezme sobie telefonik z podstawowymi funcjami, kotry jezeli sie utopi, zasypie sie pisakiem, zgubi sie, roztrzaska badz zastanie przejechany przez samochod to nie bedzie mi go zal.
No chyba ze ma sie 16 lat i bogatych rodzicow ktozy kupia ci telefon jezeli tamten sie zniszczy:) dla ludzi z wyobraznia i tych co sami dochodza do tego co maja to ten telefon bedzie idealny. niewspominajac o krajach 3-ego swiata i rozwijajacych sie.
Ps. mniejsza ilosc ukladow itp napewno zmniejszy jego awaryjnosc gdyz jest mniej rzeczy ktore moga sie zepsuc:D chyba ze mniejsza ilosc ukladow oznacza ich wieksze przeciazenie:) lub tez materialy sa klasy B. wszystko okaze sie w praniu,

#54198  autor: Dragon
 16 lut 2006, 16:23
wedlug mnie te telefony raczej nie przyjma sie dobrze, Nokie 3210 mozna kupci za 20-30zl, a ten telefon na pewno bedzie mial podobne funkcje, po co iwec placic 80zl za cos co jest nowe i niesprawdzone?

#54317  autor: sinister_stirrer
 16 lut 2006, 23:00
moze ten telefon bedzie oferowal cos wiecej niz 3210 :) i mam nadzieje ze bedzie mniej ceglowaty:D