• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 156 z 217
  • 1
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • 217

#538264  autor: Skalisty
 01 mar 2012, 19:27
Atlan pisze:Czyli wygląda na to Panowie, że już na pół roku przed końcem można przedłużać umowy?
@Mobo43 Generalnie nie miałem oferty bez telefonu na iboa, wskoczyła razem z tą którą mam teraz z telefonem. A stało się to dokładnie 26 lutego (akurat byłem dzień w dzień coś tam sprawdzać). Pani w salonie powiedziała, że aneks u Niej mogę podpisać 7 kwietnia. Moje rachunki płacone regularnie między 85-100zł. Więc za jakieś 3 tygodnie też powinieneś coś zobaczyć.

To tylko ponowię pytanie: Jak często zmienia się cennik? Babeczka w salonie powiedziała, że ceny telefonów u Niej w systemie to prawie z dnia na dzień skaczą...a pdf'y na stronie to coś innego??

#538273  autor: cebul@
 01 mar 2012, 20:34
Na stronie głównej jest news o nowym cenniku wchodzącym 5 marca, mam nadzieję, że obniżą ceny nie tylko w ofercie smartfonowej. Ostatnio np neo V podrożał o 100zł więc teraz pora na obniżkę.
Ps: Mam pytanie do znawców SUK. Cenę telefonu np do abonamentu 45zł/240minut biorą oni z rodziny40 z pierwszej, czy drugiej strony cennika poniżej?
http://www.t-mobile.pl/r/repo1/document ... 111111.pdf

#538291  autor: Atlan
 01 mar 2012, 21:30
cebul@, Biorą z tej pierwszej i to jest właśnie Twoja korzyść przy przedłużaniu abonamentu :)
A ten cennik 5 marca - tu chodzi o nowszą ofertę dla przenoszących i odświeżenie oferty smartfonowej (mało minut, duże abo, bardzo tani telefon) z tego co zrozumiałem ;)
Skalisty, Czyli w salonie można 4 miesiące przed, a przez iBoa wychodzi 5,5 miesiąca. Tak przynajmniej wypada w Twoim przypadku. Ciekawe skąd to się bierze, że każdy ma inne te terminy nawet przy podobnych rachunkach ;)
Odnośnie cenników - faktycznie zmieniały się praktycznie codziennie, ale teraz się to jakoś unoromowało i jest ciągle cennik z 22 lutego.

#538303  autor: st.konsultant
 01 mar 2012, 22:16
W IBOA oferta pojawia się miesiąc wcześniej niż w innych kanałach sprzedaży. Najwcześniej na obecną chwilę to 5,5 miesiąca przed końcem umowy.
Na pytanie jak często zmieniają się ceny telefonów nikt nie jest w stanie odpowiedzieć, gdyż nie ma żadnej regularności.
W zeszłym roku też w lutym telefony były bardzo tanie, a potem było już tylko drożej i drożej. Trudno stwierdzić jaka będzie obecnie tendencja.

#538305  autor: Atlan
 01 mar 2012, 22:49
st.konsultant, Czyli z SUK można negocjować już 5,5 miesiąca wcześniej czy miesiąc później? ;)
Kurcze, jeśli to jest 5,5 miesiąca to się nie załapię na obecną ofertę, zabraknie dosłownie kilku dni i jak znam życie to oferta się tylko pogorszy...

#538309  autor: jakub10193
 01 mar 2012, 23:08
@Mobo43: Jak w NE80 masz tylko 170min? Przecież tam było 170+120(bez play i sms).

SUK ceny telefonów bierze z oferty multimedialnej. Przynajmniej było tak ostatnio.

#538312  autor: Mobo43
 01 mar 2012, 23:23
@jakub10193 Ja mam w Nowej Erze 170 do wszystkich sieci (także do Play) wymienne na SMS. Jak czytam ten wątek że ludzie za 45 zł. dostają 240 min. + pakiet internetu to aż mnie skręca ze złości.

#538343  autor: rafalik1
 02 mar 2012, 09:22
Ja mam umowę do 27.08.2012 brak jest oferty jeszcze w iBOA rozmawiałem wczoraj z konsultantem programu gold dowiedziałem się że ofertę będę miał przygotowaną na 4,5 miesiąca przed. Mówimy o zmianie taryfy czyli takie normalne przedłużeniu co 2 lata itp a mie o programie gold można co rok przedłużać ale zostawiając ten sam abonament.

A więc podsumowując oferta z telefonem pojawi się 4,5 miesiąca przed może wcześniej coś będzie w iBOA dodatkowo podam info że rachunki mam na ten numer 400-600zł miesiecznie.

Pozdro

#538385  autor: ichris
 02 mar 2012, 13:14
Jeśli abonament już parę miesięcy temu przeszedł na czas nieokreślony to zasady negocjowania z SUK są takie same?

#538392  autor: DiAbOlO
 02 mar 2012, 13:53
Tak

...:::DiAbOlO:::...

#538437  autor: Atlan
 02 mar 2012, 17:55
rafalik1 pisze:Ja mam umowę do 27.08.2012 brak jest oferty jeszcze w iBOA rozmawiałem wczoraj z konsultantem programu gold dowiedziałem się że ofertę będę miał przygotowaną na 4,5 miesiąca przed. Mówimy o zmianie taryfy czyli takie normalne przedłużeniu co 2 lata itp a mie o programie gold można co rok przedłużać ale zostawiając ten sam abonament.

A więc podsumowując oferta z telefonem pojawi się 4,5 miesiąca przed może wcześniej coś będzie w iBOA dodatkowo podam info że rachunki mam na ten numer 400-600zł miesiecznie.

Pozdro
A mówili, że jak przekroczyłeś 2500zł zobowiązania to możesz trochę wcześniej przedłużyć umowę... Czyli to chyba już nieaktualne jest? Albo Twój konsultant Cię o tym nie poinformował ;)

#538439  autor: adeek
 02 mar 2012, 18:02
Noo i po moich negocjacjach... Od kilku dni poprzez email kontaktowałem się z SUK w sprawie jednego z moich numerów.

Zaproponowali mi Taryfa Rodzina 40 w cenie 45zł Brutto (240min, 100mb internet itp) i upragniony telefon Xperia Mini pro w cenie 129zł. Oferta wydała mi się atrakcyjna więc się na nią zgodziłem. Dziś niestety przykra informacja z centrali że tego modelu telefonu już nie mają na stanie i tu ******* niespodzianka iż na 99% już go nie będą mieli wcale... Nie rozumiem tego kompletnie, aparat nie jest taki stary a już go przestają nabywać? Co to za chora akcja w ogóle... Modele z przed kilku lat są nadal dostępne a tu takie zagranie...

Tylko proszę nie pisać żebym brał Poprzedni model Xperi 10mini pro bo posiadam owy egzemplarz (niestety krąży nade mną fatum od lutego w którym zniszczyłem Xperie 10 i Xperie x10 mini pro :) )

Czy ktoś z forum pracujący w T-mobile byłby tak skoro załatwić jeden egzemplarz z jakiegoś salonu ?? :D Niestety ale u mnie na Warmi w obrzeżu 100 km żaden salon nie posiada go :(

#538673  autor: broda4
 03 mar 2012, 23:11
pisałem kilka postów wcześniej o tym

#538726  autor: Atlan
 04 mar 2012, 12:44
adeek, broda4, Jesteście pewni że to na pewno MiniPro a nie x10MiniPro wycofują? Bo kilka stron temu nie było to jasne ;) Może po prostu konsultant się pomylił, bo oni tych modeli pewnie nawet nie rozróżniają. To niemożliwe żeby model który niedawno wszedł był wycofany, a jego starsza wersja nie.
Chyba trzeba poczekać aż St. Konsultant się wypowie, to będziemy mieli jasną sytuację. Tak czy siak dziwna sprawa.

Zagadki logiczne

#538748  autor: adeek
 04 mar 2012, 13:24
Tak jestem pewien na 100%... :( Na tym modelu bardzo mi zależy więc również jak wróci nasz konsultant to może coś wymyśli :) Skąd wiem że to nie pomyłka ? Przemiła Pani mi proponowała w zamian właśnie starszy model X10 mini pro choć sama stwierdziła że bardziej się opłaca ten nowy model.

Narazie umowy nie przedłużyłem, tz aneks jest gotowy i czekam na jakiś znak od SUK bo mieli dla mnie poszukać gdzieś tego modelu ale bardzo nikłe szanse są na to.. Jeśli bym gdzieś na własną rękę zgłosił się do salonu w którym jest ten model to mógłbym go odebrać ale z racji iż w promieniu 50km nigdzie go nie ma to czekam :(

#538763  autor: Atlan
 04 mar 2012, 14:13
adeek, Niedługo czeka mnie przedłużenie umowy i też się za tym telefonem rozglądałem... Więc to co piszesz jest dla mnie ogromnym zaskoczeniem. Zupełnie nie rozumiem tej decyzji. Czym ona jest podyktowana? Przecież to nowy model, niedawno (jakieś pół roku) dali go do cennika i już wycofują? A stary model ciągle w ofercie... To tak jakby wycofali WildfireS a zostawili Wildfire... Może jednak będą te dostawy za jakiś czas, tylko ta Pani nie wie o tym?
Jakaś dziwna sprawa... Tym bardziej, że na dniach Play go dodał do oferty, czyli telefon fizycznie cały czas jest produkowany.

#538831  autor: adeek
 04 mar 2012, 18:22
Tłumaczone było to tym iż po prostu T-mobile "nie będzie posiadał" już dostaw tego telefonu i dlatego jest on zaznaczony szarym kolorem w cenniku. Również było to dla mnie bardzo dziwne o czym poinformowałem Panią konsultantkę. Wychodzi na to że po prostu ten model ich już nie interesuje i nie będą posiadali już dostaw tego modelu. Szok szok i jeszcze raz szok.

Miła pani poinformowała mnie również że może być tak jak w przypadku jakiegoś tam modelu telefonu i za jakiś czas dostaną jeszcze kilka sztuk ale bardzo małe szanse są na to bo okres oczekiwania może wynosić bardzo długo albo nigdy nie dojdzie to do skutku.

Jestem totalnie zawiedziony gdyż to jedyny interesujący mnie model telefonu. Xperia x10 mini pro była tym wszystkim czego potrzebowałem od telefonu do potrzeb prywatnych a nowy model z racji odrobinę większych rozmiarów i ekranu byłby ideałem dla Mnie.

Pierwszy raz od 15 lat w Erze/T-mobile jestem skłonny przejść do innej sieci na dany numer tylko ze względu modelu aparatu. Choć nie ukrywam iż warunki są dużo gorsze i to mnie martwi tylko :( A pieniędzy na zakup aparatu z allegro jakoś mi szkoda.

PS. Propo dostępności w Play to z tego co się dowiedziałem to jest FULL.

#538833  autor: Atlan
 04 mar 2012, 18:40
adeek, No to jest bardzo dziwna zagrywka... Ja myślałem, że to po prostu wynik tego, że skończyły im się telefony i że trzeba poczekać te 2 tygodnie na dostawę, tak jak z jakimś Samsungiem kilkanaście stron temu a tu taki cyrk... No to muszę powiedzieć, że jestem tak samo zszokowany jak Ty, bo zależało mi właśnie na tym telefonie (no może jeszcze Lumia 710 mnie ciekawiła, gdyby nie to że jest za droga o jakieś 400zł).

Głupota, głupota i jeszcze raz głupota ze strony TM. Wszyscy się śmieją, że Play ma telefony widmo, a tu się okazuje że taki poważny i ogólnoświatowy operator takie numery odstawia. A ja ich tak ostatnio chwaliłem... ;)

Skoro w Play jest na full, to znaczy że model jest produkowany, tylko TM woli nam wciskać x10mini pro... Szkoda. Najgorsze jest to, że dla tego telefonu nie ma sensownej alternatywy. Bo jakieś Samsungi czy taki NeoV to można jeszcze podobnymi modelami zastąpić, ale MiniPro nie da rady...

Zagadki logiczne

#539030  autor: M@jkel
 05 mar 2012, 15:46
Od dzisiaj gigantyczne podwyżki cen telefonów. Bez problemu udało mi się wytargować abonament 25/45/59 zł, ale poza tym strach pisać. Xperia X8 1 zł -> 149 zł, Neo V 239 zł -> 299 zł, LG Swift Black 79 zł -> 849 zł (akurat tymi modelami byłem zainteresowany we wcześniej wymienionych abonamentach).
Przedłużałbym wcześniej, ale dopiero dzisiaj na iBOA pokazała mi się oferta z telefonem :(

#539055  autor: Atlan
 05 mar 2012, 16:37
M@jkel, Po prostu zakończyli dziś promocję Najtańszych Smartfonów... niestety... Obecny cennik to jest jakaś tragedia...

Zagadki logiczne
  • Strona 156 z 217
  • 1
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • 217
  • 1
  • 154
  • 155