caspinos pisze:Witam
Ja przy przedłużeniu umowy i złożeniu wypowiedzenia dostałem taką ofertę:
Witam,
Mam prośbę - też chcę przedłużyć umowę, stąd moje pytania:
1. Na ile przed końcem umowy złożyłeś wypowiedzenie?
2. Jaka drogą (listem poleconym, mailem, w Salonie)?
3. Było to wypowiedzenie, w sensie, że rezygnujesz, czy zlecenie przejścia do innej sieci?
4. Jak uzyskałeś taką cenę za telefon - dzwonili do Ciebie i powiedziałeś jaki model chcesz?
Będę bardzo wdzięczny za wszelki odzew:-)
Pozdrawiam,
JA
[ Dodano: 2012-03-02, 00:14 ]
Tajemniczy28 pisze:Aha, to co uprawnia do rabatów/zniżek o których na stronie ich, najłatwiej zakupić na allegro.
Zapomniałeś powiedzieć ile to coś tam kosztuje (kupony VivaBox - nie każdy podlega promocji). Wydatek grubo ponad 200zł - równo zjada uzyskany rabat

Nie wspominając, że LG w RedBull jest dostępny w kolorze...białym
JA
[ Dodano: 2012-03-02, 00:21 ]
emitar pisze:shadow493 pisze: na obniżkę słuchawek nie masz co liczyć, jedynie rabat na abonament po złożeniu wypowiedzenia.
Napiszcie proszę - czy zlecenie przejścia do innej sieci też potraktują jako wypowiedzenie? Bo chciałbym zachować numer, więc wypowiedzenie jako takie mnie nie urządza

Albo np. rezygnacja ale z opcją przeniesienia do Play Fresha...? Szczerze mówiąc coraz bardziej zastanawiam się, czy nie przejść na kartę - np. LubięTo, plus jakiś pakiet minut do wszystkich, plus pakiet sms-ów do wszystkich - wyjdzie chyba taki sam koszt miesięczny jak przy abo, a jak zysk - Wolność (bezcenna

) A słuchawkę na Alledrogo wtedy... strasznie drogi ten LG Swift Black w tym Playu mają
P.S.
Umowa mi się kończy za kilka dni... chyba nie jest za późno na w/w działania?
JA