• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.

#536580  autor: aquick
 22 lut 2012, 23:01
Czyli nic się w tej kwestii nie zmieniło, Play umywa ręce. U mnie do dzisiejszego popołudnia wszystko działało a teraz przelogowanie plus->orange działa a play->orange już nie, niestety :?

Obrazek

#536604  autor: drcox
 23 lut 2012, 00:56
aquick pisze:Czyli nic się w tej kwestii nie zmieniło, Play umywa ręce. U mnie do dzisiejszego popołudnia wszystko działało a teraz przelogowanie plus->orange działa a play->orange już nie, niestety :?
Po co oni w ogóle budowali tyle swoich nadajników? Po co tracić kasę? :-D Skoro można walnąć umowę z dwoma-trzema operatorami którzy nawet abonentów mogą do sieci nigdy nie wpuszczac a Play "zgodnie z regulaminem" za to nie odpowiada :-D

#536734  autor: pakierhakierxd
 23 lut 2012, 18:38
Trochę to jest nie fer gdybym miał takie problemy to pewnie bym zmienił operatora na szczęście póki co nigdy nie miałem takich problemów

Pozdrawiam :)

#536803  autor: oem82
 23 lut 2012, 22:54
aquick pisze:Czyli nic się w tej kwestii nie zmieniło, Play umywa ręce. U mnie do dzisiejszego popołudnia wszystko działało a teraz przelogowanie plus->orange działa a play->orange już nie, niestety :?
cholera już był spokój z tym Playem, a od kilku dni są problemy z logowaniem na Śląsku. Obecnie nie działa logowanie do Orange, a na Plusa trzeba czekać nawet do 2 minut.

#536806  autor: muchakk
 23 lut 2012, 23:01
Panowie na co czekacie?! Nie róbcie zgłoszeń technicznych tylko reklamujcie... Zaboli ich kieszeń to zaczną traktować w miarę sensownie klienta. Ja powoli sie rozstaje z tą siecią mimo, że mam takie rabaty, że hey

Mam ABO ALL INC za 79zł miesiecznie, po rabatach płacę 17zł miesięcznie....

Pozdrawiam

#536808  autor: oem82
 23 lut 2012, 23:09
muchakk pisze:Panowie na co czekacie?! Nie róbcie zgłoszeń technicznych tylko reklamujcie... Zaboli ich kieszeń to zaczną traktować w miarę sensownie klienta. Ja powoli sie rozstaje z tą siecią mimo, że mam takie rabaty, że hey

Mam ABO ALL INC za 79zł miesiecznie, po rabatach płacę 17zł miesięcznie....

Pozdrawiam
W tej sieci ciężko się reklamuje :/ właśnie ze względu na te zapisy regulaminowe dotyczące roamingu krajowego. Uważam, że UKE powinno jakoś wpłynąć na ten durny regulamin.

#536813  autor: muchakk
 23 lut 2012, 23:19
oem82 ciężko to się robi zgłoszenia techniczne. Przy reklamacjach wygląda to inaczej...

#536817  autor: drcox
 23 lut 2012, 23:49
Mi na Śląsku działa Orange i Plus roaming od pierwszego strzału. BTW po co się logować na Śląsku do nich skoro Play ma tu prawie 2 razy więcej UMTSu niż reszta?

#536820  autor: ChuckyCiechanow
 24 lut 2012, 00:11
Ja w Ciechanowie również bez problemu loguje się do Orange. Teraz chyba nawet lepiej internet w 2G działa. Wcześniej strony w Opera Mini ladowaly się jakos długo.

#536838  autor: oem82
 24 lut 2012, 09:12
drcox pisze:Mi na Śląsku działa Orange i Plus roaming od pierwszego strzału. BTW po co się logować na Śląsku do nich skoro Play ma tu prawie 2 razy więcej UMTSu niż reszta?
Nie wszędzie na Śląsku jest tak kolorowo z tym UMTS w Play. Ja w ok. Tarnowskich Gór zasięg Play mam szczątkowy.

#537244  autor: Kamil_K
 25 lut 2012, 23:48
Ja mam taką zabawną sytuację: telefon zawsze zaloguje się do Orange przy wyborze automatycznym/ręcznym, nawet chętniej niż do Plusa, ale gdy wybiorę Orange w ręcznym wyszukiwaniu sieci, przy przemieszczaniu i tak wskoczy do macierzystej. To akurat zapewne wina softu Wave'a.

#537254  autor: drcox
 26 lut 2012, 01:27
U mnie dzisiaj nie chciał wskoczyć telefon na UMTS2100 z Orange, wywaliło brak dostępu do sieci. Dopiero za drugim razem załapało. Wcześniej takie jazdy były tylko na Plusie...

#537460  autor: oem82
 26 lut 2012, 22:59
drcox pisze:U mnie dzisiaj nie chciał wskoczyć telefon na UMTS2100 z Orange, wywaliło brak dostępu do sieci. Dopiero za drugim razem załapało. Wcześniej takie jazdy były tylko na Plusie...
Mam do was takie pytanie czy gdzieś w Polsce działa handover pomiędzy Play, a Plusem? Jakiś czas temu Pan Gruszka wspominał, że będzie to rozwijane.

#537468  autor: patak
 26 lut 2012, 23:41
Najpierw na temat. Mnie również wczoraj nie wpuszczało do Orange'a. Dopiero po kilku próbach, a w rezultacie przejściu przez Plusa udało mi się dobić.
oem82 pisze:czy gdzieś w Polsce działa handover pomiędzy Play, a Plusem?
Tak, działa, np. we Wrocławiu. Efekt tragiczny. Opiszę jak to wygląda pokrótce: Telefon znajduje sobie z listy neighbour cells mocną stację Plusa. Chwilę działa, ale orientuje się, że jest w Plusie (260-1), a nie Playu (260-6). Wylogowanie, wyszukanie sieci i zalogowanie do Playa. I tak w kółko!

#538095  autor: McCm
 29 lut 2012, 22:35
Dzisiaj zauważyłem, że telefon od razu loguje się do Orange po ręczym wyborze, tak jak było na początku. Także być może naprawili sprawę.