• Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #535521  autor: user_delete34
 17 lut 2012, 20:19
Jak w temacie. Od rana problemy z łącznością z tego powodu. Niby nic, bo zasięg można u mnie złapać automatycznie z każdego BTSa (poza wieluńskimi i działoszyńskimi-te tylko wymuszeniem, też rzadko ze względu na obciążenie), który może wg specyfikacji GSMu mieć możliwość (dzięki dużej sile nadawania) nadawania sygnału aż do miejsca, w którym mieszkam, ale nie każdy ma tak dobre warunki jak ja w moim pokoju i nawet ja poza nim niewam chwile "odcięcia od świata" mojej N79. Problem na pewno istnieje, bo rodzina także zgłasza, że nie może się dodzwonić.
EDIT: Telefon dziś bardzo często się przelogowywał, w dodatku wszystkie dostępne stacje są odległe i choć sygnał wystarczający, to jednak żarło to baterię mocniej niż zwykle... dwukrotnie mocniej. Nie wytrzymała chyba nawet 13 godzin przy używaniu takim, które zazwyczaj powoduje jej rozładowanie po półtora dnia.

#535578  autor: remi89
 18 lut 2012, 09:16
Zrób zgłoszenie do BOK Plusa, bo na forum ci raczej nikt nie pomoże. Zresztą mieszkasz na granicy dwóch nadajników, więc dlatego rzuca cię między nadajnikami. Mapka na BTS: http://mapa.btsearch.pl/gps/ll/51.15659 ... 95703/z/12

P@weŁ

#535581  autor: user_delete34
 18 lut 2012, 10:03
Jak ja mieszkam, to ja wiem, na mapa.btsearch.pl jestem często. Dzięki za propozycję, zapomniałem o czymś tak oczywistym. :/ Już zgłaszam.
EDIT: Awaria została usunięta i od kilku minut przed 10.00 można się logować do stacji w Pątnowie.