• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #531962  autor: gorek321
 31 sty 2012, 21:18
Witam !
Mam umowę w T-mobile, kończy się za miesiąc i trochę tak więc zgodnie z tym czego dowiedziałem się dotychczas muszę tą umowę wypowiedzieć. Chciałbym przejść z aktualnym numerem do Redbull Mobile ( pre-paid) .

1. Czy istnieje taka możliwość ?
2. Jeśli nie wypowiem umowy z TM co się stanie ?
3. Do kogo i kiedy mam się zgłosić aby przejść z aktualnym numerem do RBM ?
4. Czy może istnieje jakaś oferta podobna do RBM która byłą by godna uwagi ( mam tam 300mb netu szybszego + dalej nieskończony a wolny , za 10pln 1266 sms i za 10zł 66min które spokojnie mi starczą )

Pozdrawiam

#531963  autor: KC-KARLOS
 31 sty 2012, 21:30
gorek321 pisze:1. Czy istnieje taka możliwość ?
Pewnie, ale nie otrzymasz bonusu za przejście. 60 zł po pierwszym doładowaniu dostaniesz w Play Fresh.
gorek321 pisze:2. Jeśli nie wypowiem umowy z TM co się stanie ?
Umowa przejdzie na czas nieokreślony i dalej będziesz płacił tam abonament.
gorek321 pisze:3. Do kogo i kiedy mam się zgłosić aby przejść z aktualnym numerem do RBM ?
Wszystkie info znajdziesz w najbliższym sklepie PLAY. Pamiętaj o miesięcznym okresie wypowiedzenia u poprzedniego operatora.
gorek321 pisze:4. Czy może istnieje jakaś oferta podobna do RBM która byłą by godna uwagi
Taryfa Lubię To! Za zasilenie 50 zł otrzymasz 1 GB ważne 150 dni, po ich zużyciu, lejek do 32 kbit/s - net jest darmowy. Całe 50 zł możesz zużyć na obniżenie kosztów. Sprawdź temat o taryfie LUBIĘ TO! - TUTAJ!

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#532119  autor: gorek321
 01 lut 2012, 17:30
Teraz kolejne pytanie, umowa wygasa 17.03 , czy dokładnie w ten dzień czy też kilka przed mam wysłać odwołanie do T mobile a potem iść to Play czy , po prostu isć do Play i oni tam dalej zrobią co trzeba .

#532126  autor: KC-KARLOS
 01 lut 2012, 17:43
gorek321 pisze:Teraz kolejne pytanie, umowa wygasa 17.03 , czy dokładnie w ten dzień czy też kilka przed mam wysłać odwołanie do T mobile a potem iść to Play czy , po prostu isć do Play i oni tam dalej zrobią co trzeba .
Idziesz do PLAY i prosisz o przeniesienie numeru i jego aktywację po zakończeniu okresu wypowiedzenia. Czyli, jeśli to zrobisz np. 15.03, wtedy numer będzie aktywny za miesiąc.
Jeśli teraz pójdziesz do PLAY i zechcesz przenieść numer natychmiast (masz miesiąc do końca umowy), bez okresu wypowiedzenia, wtedy T-Mobile będziesz musiał uiścić opłatę za ostatni okres rozliczeniowy. A numer w Play będzie aktywny szybciej (w ciągu 24 godzin).
Dodatkowe informacje uzyskasz w salonie Play. Pamiętaj, że przeniesienie numeru jest darmowe.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#532300  autor: elajka
 02 lut 2012, 16:03
Najlepiej właśnie iść do Play, oni reszte załatwią. Tylko lepiej zabierz się za to zawczasu zamiast czekać do ostatnich dni, bo wiadomo jak to jest jak się załatwia wszystko za 5 dwunasta :lol:

http://www.aptekakamagra.pl

#534611  autor: gorek321
 13 lut 2012, 11:17
Dzwoniłem dziś do T-mobile , dowiedziałem się ,że jeśli chcę normalnie wypowiedzieć numer to wypowiedzenie w formie pisemnej musi do nich dotrzeć do 22.02 i mam je albo wysłać albo zanieść do oddziału . Jeśli wypowiem go w ten sposób to mogę coś kiedyś zrobić z tym numerem ? Jeśli pójdę do Play i powiem ,że chcę aktywację numeru i nich po zakończeniu umowy to do końca tej umowy będe mógł dzwonić z T-mobile a potem już z Play czy po postu numer jest nieaktywny przez miesiąc ?

#534616  autor: kamil4862
 13 lut 2012, 11:57
Zrób tak:
1. Wypowiedź umowę w T-mobile z prośbą o przeniesienie numery na kartę i jak już tak będzie przenieś numer,
lub
2. Po prostu idź do Play złóż wniosek o przeniesienie numeru z zachowaniem terminu umowy operatora "dawcy".

Numer będzie cały czas aktywny. W wyznaczonym dniu przeniesienia numeru w nocy na karcie T-mobile stracisz zasięg, natomiast na Play się pojawi. Po prostu przekładasz karty i dzwonisz :)

Obrazek

#534749  autor: gorek321
 13 lut 2012, 21:58
Pójdę jutro dowiedzieć się jeszcze do Play jak to wygląda ( niech gadają jak mają płacone ) i poszukam też jakiegoś wypowiedzenia gotowego z przejścia do pre paidu. Wolałbym aby najpierw zakończyć z T-mobile a później dawać od nowa, przeniesienie do RB bo numer 'dawcy' jest na mojego ojca i chcę mu z różnych względów uniknąć 'atrakcji'

#535282  autor: nowy57
 16 lut 2012, 18:44
ja dzis podpisalem dokumenty w play na przeniesienie numer z PLUSA w trybie jednodniowym , dzis w nocy bede juz w play ..
oczywiscie nie ominie mnie kara w plusie za zerwanie umowy (ale z tym sie liczylem)
i tak w play jest znacznie taniej wiec po kilku miesiac sie wszystko wyrowna

#535334  autor: 6aszter
 16 lut 2012, 22:25
nowy57 pisze:ja dzis podpisalem dokumenty w play na przeniesienie numer z PLUSA w trybie jednodniowym , dzis w nocy bede juz w play ..
oczywiscie nie ominie mnie kara w plusie za zerwanie umowy (ale z tym sie liczylem)
i tak w play jest znacznie taniej wiec po kilku miesiac sie wszystko wyrowna
a ile taka kara wynosi mógłbyś powiedzieć? :wink:

#535351  autor: kamil4862
 16 lut 2012, 23:36
6aszter pisze:a ile taka kara wynosi mógłbyś powiedzieć?
Indywidualna sprawa. Zależy od tego jaki dostałeś rabat i ile zostało do końca umowy. Wystarczy zadzwonić na infolinię i szybko wyliczą ile taka kara będzie wynosić.

Obrazek