• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
  • Strona 47 z 99
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 99

#535175  autor: slawnokia
 16 lut 2012, 00:08
Seba133
Chętnie zobaczylibyśmy screeny nazw z Twoich okolic.

Trzy nazwy z Lędzin:

Obrazek Obrazek Obrazek

Niestety w ostatniej nazwie wkradła się literówka.
Jest jak widac, a powinno byc "Ledziny-Smardzowice".

Pewnie niedługo zobaczymy poprawną nazwę :wink: .

#535240  autor: FABIANO
 16 lut 2012, 14:39
W mojej miejscowości i okolicach coś się zaczęło złego dziać z cell info T-Mobile. BTS stojący 300 metrów od domu nadawał z anten takie CI:
- Wielkoolska
- gm.Wielen
- gm.Wielen-gm.Wronki
- gm.Wielen-gm.Drawsko

A teraz widnieje tylko ... "Wielkopolska" i to niezmiennie. Pracuje 20 km dalej (Wronki) w których też rozsiewało różnorodne cell info, a wczoraj jak byłem widniało też tylko "Wielkopolska" :(. Długi czas nie było cell info (zanikło) a teraz po długim czasie jak się pojawiło to tylko jakieś "Wielkopolska"

Chyba T-Mobile zaczyna stosować politykę PLUS-a. Lipnie to teraz wygląda :(

#535241  autor: joxar1
 16 lut 2012, 14:41
FABIANO pisze:Chyba T-Mobile zaczyna stosować politykę PLUS-a
To bardzo dobrze by było - wreszcie miałbym jakieś konkretne nazwy miejscowości zamiast gmin :P

Tak serio to pewnie coś dłubią, poczekamy to zobaczymy

#535298  autor: Seba133
 16 lut 2012, 20:26
Dzisiaj w drodze do Kluczborka (Opolskie) parę razy spoglądałem na ekran telefonu i standardowo gm.Bąków itd. nie wiem co było dalej ponieważ prowadziłem :-D

PS. Jeśli będę wiedział o jakiś innych CI na pewno napiszę.

Pozdrawiam wszystkich ciepło.

http://dxwielun.c0.pl/index.php

#535360  autor: slawnokia
 17 lut 2012, 01:40
FABIANO napisał:
A teraz widnieje tylko ... "Wielkopolska" i to niezmiennie. Pracuje 20 km dalej (Wronki) w których też rozsiewało różnorodne cell info, a wczoraj jak byłem widniało też tylko "Wielkopolska" :( . Długi czas nie było cell info (zanikło) a teraz po długim czasie jak się pojawiło to tylko jakieś "Wielkopolska"
Od pewnego czasu widzę, że czasem zanika CI mikro i widac tylko CI makro.
Podobnie miałem dwa dni temu jadąc z Bielska do Wodzisławia Śląskiego.
Po drodze tylko CI Makro, np. "Pogorze Slaskie" lub "Slask".
Albo całkowity brak CI.
Podobnie w miejscowościach na trasie.
W Skoczowie tylko CI "Skoczow", bez nazw szczegółowych, i Pawłowicach Śląskich, tylko nazwa ogólna.

Po kilku godzinach wracałem tą samą trasą i CI działało już normalnie, czyli nazwy CI Mikro były widoczne na ekranie.
Coś CI T-Mobile znów zaczyna szwankowac :?.

#535673  autor: Taczian
 18 lut 2012, 17:15
Pora na trochę CI z Poznania:) Zaczynamy!

Takie CI jest w Centrum Handlowym King Cross.
Obrazek

Obrazek

Skrzyżowanie Bukowska/Jasna
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I teraz ciekawostka, a raczej błąd! przed zjazdem z Niestachowskiej w al. Solidarności jest:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zdaje się, że rogmaniek zna te okolice?;)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

i odwrotnie:
Obrazek

Obrazek

To by było na tyle:)

#536048  autor: FABIANO
 20 lut 2012, 16:20
He he ja też znam te okolice, bo mieszkam w Wielkopolsce i bywam czasem w Poznaniu :wink: . Ładne ciekawe CI, ładne screeny kolego.
U mnie w miejscowości, oraz 20 km dalej gdzie pracuje nadal widnieje tylko "Wielkopolska" lub chwilowo nawet nic :( . Od kilkunastu dni tak się dzieję, a przecież siało zawsze dość urozmaicone nazwy CI z pobliskiego BTS-a. Coś technicy skopali i na razie nie ma chyba widoków na przywrócenie jeszcze tak niedawnych urozmaiconych cell info :(

[ Dodano: 2012-02-22, 10:59 ]
Postanowiłem pojeździć trochę po województwie i poobserwować cel info (oczywiście w Wielkopolsce) jednocześnie porównując sieci (Heyah, Orange, oraz Plus). Wczoraj wybrałem się do dość oddalonej miejscowości, a mianowicie "Dobrzyca" (gmina Szydłowo, północna Wielkopolska) :wink: .
Objechałem dookoła BTS-a Ery na którym umieszczone są anteny trzech operatorów.
Oczywiście góruje CI T-Mobile:
- z płn.-wsch nadajnika sieje "jez. Dobrzyckie"
- z płd-wsch - "gm. Szydlowo"
- z zach - "Bory Krajenskie"

W sieci Orange ze wszystkich trzech siało "SZYDLOWO", zaś jak zwykle na szarym końcu Plus, które z dwóch nadaje tylko "Wielkopolska", z trzeciego niestety nic :-D

Brawo T-Mobile/Heyah :). Dziś wybieram się w innym kierunku :wink:

#536823  autor: slawnokia
 24 lut 2012, 01:28
FABIANO
A gdybyś tak porobił troszkę screenów to miło by je było zobaczyc, bo nazwy które wrzuciłeś są całkiem ciekawe.
Oczywiście o T-Mobile głównie chodzi :D.

#536824  autor: FABIANO
 24 lut 2012, 01:30
Dzisiaj udałem się z kolegą do miejscowości "Stare Osieczno" (województwo lubuskie, powiat strzelecko-drezdenecki, gmina Dobiegniew). W sumie nie jest to daleko ode mnie. Miejscowość leży na skraju aż trzech województw :!: : lubuskiego - wielkopolskiego i zachodniopomorskiego (niegdyś należało jeszcze do woj. pilskiego).
Okrążyłem BTS-a kilkakrotnie, używając do pomocy google maps (aplikacja na telefonie), która pokazuje na mapce moje położenie wg danych BTS-a z którego aktualnie korzystam, a to dlatego by określić CID-y i nr sektorów z którego sieje dane cell info (często używam tej aplikacji - jest nawet podana przybliżona odległość na jaką sieje i gdzie rozprzestrzenia się sygnał).

- LAC to 26401

- CID-y:
- 42441 (z tego sektora siało na przemian cell info "Wielkopolska" / "Puszcza Drawska")
- 42442 (także na przemian: "Ziemia Lubuska" / "Puszcza Drawska")
- 42443 (naprzemiennie: "Ziemia Lubuska" / "Drawienski Park Narodowy")

Nie potrafię robić zrzutów i pewnie nie uda Wam się mi tego wytłumaczyć. Niestety, jeśli chodzi o komputery i programy jestem w tych tematach "zielony". Komputer mam zaledwie dwa lata i sprawy typu ściąganie, zrzuty i wszystko co związane z programami i technicznymi bajerami jest po prostu po za moją wiedzą :(.
A szkoda, bo w moich stronach można napotkać naprawdę bardzo ciekawe cell info :(

#537529  autor: Taczian
 27 lut 2012, 12:35
Kolejne ciekawostki z Poznania :-)

Na wstępie dodam, że przez prawie cały dzień widziałem tylko CI "Poznan",
ale bywały wyjątki:

na os. M.Kopernika na skrzyżowaniu
Jugosłowiańska/Promienista (pojawia się nazwa dzielnicy)

Obrazek

W tym samym miejscu wg CI jest też odległy nieco:

Obrazek

Ulica Arciszewskiego i wg CI jestem w Parku Kasprowicza (błąd o ok. 0,5 km)

Obrazek

I ostatnie, dokładne Cell Info zauważyłem będąc na Hetmańskiej/Głogowskiej

Obrazek

Niestety nie wiem, jak w SE k750i sprawdzać LAC i CID.

#537652  autor: joxar1
 27 lut 2012, 20:28
Użyj trybu TechMode - wbij *585*0000#. Po szczegółowe info zapraszam do Google :D

#537706  autor: FABIANO
 27 lut 2012, 22:48
Dziś po dłuższym czasie powróciło cell info na kilku BTS-ach w mojej okolicy .... od razu lepiej to wygląda :)

[ Dodano: 2012-02-29, 15:37 ]
Dobra, już znowu nie ma na tych samych BTS-ach :lol:

#541678  autor: Gadulski
 19 mar 2012, 20:47
A oto kilka nowych komunikatów prosto z Wrocławia :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bardzo dobrze wykonana praca ;)

Pozdrawiam.

Obrazek

#541728  autor: toms33
 20 mar 2012, 09:30
Chciałbym przytoczyć kilka nazw z trasy Lublin-Włodawa. Nie mogłem co prawda niestety zrobić screenów, ale może kogoś zaciekawi. A więc jadąc od Lublina: Turystyczna; Hajdow; gm.Wolka; Turka; gm.Leczna; gm.Cycow; Poleski Park Narodowy; Rownina Leczynsko-Wlodawska; gm.Wierzbica, gm.Hansk, gm.Nowy Brus; Polesie, Wlodawa, gm.Wlodawa. Nad jeziorem Białym, które znajduje się w miejscowości Okuninka wyświetla: Okuninka.
Wracałem trochę inną drogą, przez Świdnik i Milejów i tędy zauważyłem dodatkowo: Milejow; gm.Melgiew; gm.Piaski; Piaski; Wierzchowiska; Franciszkow. W Świdniku: Swidnik; os.Slowackiego (z tego co pamiętam to właśnie tak, ale na żadnej mapie nie mogę znaleźć takiego osiedla. Jest tylko ul. Słowackiego); Swidnik-Wschod; Raclawicka; al. Lotnikow Polskich. W Lublinie jeszcze nazwa dzielnicy: Felin.

#542783  autor: FABIANO
 25 mar 2012, 14:32
Już wcześniej pisałem że w mojej okolicy na kilku bts-ach zanikło cell info (trwa to od prawie miesiąca). Wczoraj odbyłem trasę w kierunku północnym. Przebyłem ponad 80 kilometrów w jedną stronę, pokonując aż trzy powiaty. Niestety przez całą drogę brak cell info :!:
Nie wiem czy w całym byłym województwie pilskim nie funkcjonuje CI, a może i w całej Wielkopolsce :?: . Było to już zgłaszane...
Sympatycy cell info może i mają satysfakcje widząc u siebie na wyświetlaczach ciekawe miejsca. Uważa się że najlepsze CI nadaje T-Mobile i to ono góruję w Polsce. Mnie się wydaje że nie. Jak ktoś się ze mną nie zgadza to proszę przyjechać do mnie i zobaczyć. Szybko zmienicie operatora, bo na widok "pustego" ekranu aż oczy bolą :?

Dla odmiany podczas podróży w drugim telefonie miałem włożoną kartę Orange. Jadąc trasą E-181 na odcinku dosłownie kilku kilometrów w ciągu nie wiem... może 2-3 minut aż czterokrotnie zmieniała mi się nazwa miejscowości. Prawdopodobnie byłem w zasięgu trzech bts-ów.
Na trasie tych 80 km CI jakie widziałem to : WRONKI :arrow: WIELEN :arrow: TRZCIANKA :arrow: CZARNKOW :arrow: LUBASZ :arrow: CHODZIEZ :arrow: BUDZYN... Cell info było cały czas, nawet podczas 1 kreski zasięgu. O nawet chwilowym zaniku nie było w ogóle mowy.

Może w innych częściach kraju CI T-Mobile działa poprawnie,ale mi się wydaje że za całokształt góruje jednak CI Orange i chyba czas zmienić sieć.

#543741  autor: slawnokia
 29 mar 2012, 00:33
Trudno nie zgodzić się z FABIANO.

CI T-Mobile nie działa idealnie niestety.
Częste przerwy w działaniu, jego brak, czy też występowanie wyłącznie CI Makro i to z nielicznych stacji to niemal codzienność w wielu rejonach kraju.

Czekamy cały czas na poprawę funkcjonowania usługi.

W moich rejonach, tj. Śląsk, Podbeskidzie, Bielsko-Biała co prawda w ostatnim czasie nie widzę dłuższych przerw w funkcjonowaniu CI, jednak krótsze, też denerwujące często się zdarzają.

Często można też zobaczyć wyłącznie CI Makro, screen z k.50 zrobiony w Bielsku kilka dni temu (brak CI Mikro):

Obrazek

Oczywiście można zobaczyć też, niestety nie zawsze :evil: CI Mikro.

Dwie nazwy z okolic Żywca:

Obrazek Obrazek

Pozdrawiam :smt006 .

#545146  autor: Pawrzes
 03 kwie 2012, 23:54
Warszawa, Śródmieście Północne, ul. Mokotowska 67 - to lokalizacja jednej z najnowszych stacji która właśnie otrzymała Cell Info doskonale dopasowane:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam

#546341  autor: slawnokia
 09 kwie 2012, 00:32
Kilka nazw zza naszej południowej granicy.
Niestety wszystko z k.50 czeskiego O2:

Obrazek Obrazek

#548219  autor: Gadulski
 16 kwie 2012, 22:58
slawnokia, ciekawe nazwy :)

Śpieszę, by poinformować, iż we Wrocławiu pojawiły sie nowe komunikaty w Cell Info ;)

Na przykład:

Obrazek Obrazek

Te i więcej screenów jak zawsze przy najbliższej okazji na www.btsy.eu :)

Obrazek

#548250  autor: slawnokia
 17 kwie 2012, 01:51
Gadulski i Pawrzes

Jak zwykle ciekawe nazwy w CI z Wrocławia i Warszawy.

Ja niestety nadal nie mogę doczekać się CI z odpalonej już prawie pół roku temu stacji w Czechowicach-Dziedzicach.
Ul.Górnicza, komin KWK Silesia.
  • Strona 47 z 99
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 99
  • 1
  • 45
  • 46