[quote="rulezzz01"]A nie mozna pojsc po prostu do salonu orange, i powiedziec, zeby zmienili soft na orginalny, bo ten ci sie np. nie podoba? Mam nadzieje, ze mozna, bo tez mam to orange menu i mnie troche denerwuje, wolno chodzi, na dodatek brzydkie jest :/ no moze, ze oraginalny soft jest jeszcze gorszy

xP[/quote]
Jeśli pójdziesz do salonu zwykłego i powiesz kobicie że nie chcesz orangeowego softu to tylko się uśmiechnie i powie że orange nie zajmuje się tworzeniem softu ani serwisowaniem i odeśle Cie do autoryzowanego serwisu, gdzie Pan powie że nie mają oryginalnego albo odeślą Cie spowrotem do Orange
[quote="kamil1221"]A czy orientujesz sie czy wgrali by mi orginalenego softa (telefon nie zostal kupiony w orange) - bo ja nie mam po Polsku i zaczyna mnie to irytowac??
I jeszcze jedno czy zrobili by to za darmo ?? - teoretycznie gwarancje mam ale nie jestem pewien czy ta gwarancja jest wazna na terenie Polski ??
Czy na twojej gwarancji pisze ze jest on miedzynarodowa - tj. obojetnie w jakim kraju oddasz do serwisu to oni musza go przyjac i nie pobrac oplaty za naprawe??[/quote]
Na mojej gwarancji pisze coś takiego:
6. Terytorialny zasięg niniejszej gwarancji obejmuje terytorium Rzeczpospolitej Polskiej. (i dalej pisze że nie obejmuje żadnych zarysowań, napisów na klawiaturze i naturalnemu zużyciu baterii).
Czyli z tego wynika że gwarancja obejmuje tylko obszar na którym telefon został zakupiony, a soft to nie wiem czy by Ci wgrali, napewno nie za darmo, przynajmniej tak mi się wydaje.