• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #53404  autor: chybil
 12 lut 2006, 07:41
Który opertor da mi największe bonusy przy przedłuzaniu umowy (Orange) czy podpisywaniu nowej (Plus, Era). Ewentualnie może być jeszcze przeniesienie numeru. W gre wchodzi raczej tylko Orange i Plus bo w Erze mam bardzo mało znajomych.
Nie zależy mi na telefonie (Moja stara nokia jeszcze działa). Taryfa Nowa Idea dla Firm 50. Obecnie oferuja mi w Orange +15 minut do wszystkich i 5% rabatu na 6 m-cy lub 50 minut w sieci. Ale sposób rozliczania tych 50 minut w sieci jest bardzo nieciekawy tzn. liczą się dopiero po wykorzystaniu tych z abonamentu. Podobna sytuacja jest w wypadku darmowycy numerów w ich ofercie. Owszem są darmowe (prawie :lol: ) ale dopiero po wykorzystaniu minut z abonamentu. Nie bardzo mi to odpowiada. Jeszcze 250 sms za darmo - ale wysyłam może z 5 miesięcznie wieć moge ten punkt zignorować.
Czy dam rade wyrwać coś wiecej niż te 15 minut do wszystkich? Słyszałem, że rabat też możę byc większy niż te marne 5%.

PS. Rachunki 50-60 pln.

#53439  autor: rafcyk
 12 lut 2006, 11:24
Przejscie na prepaid z zachowaniem numeru

#53442  autor: pumba
 12 lut 2006, 11:28
rafcyk pisze:Przejscie na prepaid z zachowaniem numeru
rafcyk co ty wszędzie z tymi prepaidami? Nie rozumiesz co to jest abonament, miałeś wogóle kiedys telefon na abonament?
 #53444  autor: flus
 12 lut 2006, 11:40
chybil pisze:Który opertor da mi największe bonusy przy przedłuzaniu umowy (Orange) czy podpisywaniu nowej (Plus, Era). Ewentualnie może być jeszcze przeniesienie numeru. W gre wchodzi raczej tylko Orange i Plus bo w Erze mam bardzo mało znajomych.
Nie zależy mi na telefonie (Moja stara nokia jeszcze działa). Taryfa Nowa Idea dla Firm 50. Obecnie oferuja mi w Orange +15 minut do wszystkich i 5% rabatu na 6 m-cy lub 50 minut w sieci. Ale sposób rozliczania tych 50 minut w sieci jest bardzo nieciekawy tzn. liczą się dopiero po wykorzystaniu tych z abonamentu. Podobna sytuacja jest w wypadku darmowycy numerów w ich ofercie. Owszem są darmowe (prawie :lol: ) ale dopiero po wykorzystaniu minut z abonamentu. Nie bardzo mi to odpowiada. Jeszcze 250 sms za darmo - ale wysyłam może z 5 miesięcznie wieć moge ten punkt zignorować.
Czy dam rade wyrwać coś wiecej niż te 15 minut do wszystkich? Słyszałem, że rabat też możę byc większy niż te marne 5%.

PS. Rachunki 50-60 pln.

To przejdz bez telefonu na Twoj Plan a otrzymasz 50% Wiecej, plus jakies bonusy (typu darmowe numery, darmowe weekendy, teraz w promocji dodatkowo 100% wiecej przez pol roku), a najlepiej to wydusic od nich to co interesuje cie najbardziej!!!! Zycze powodzenia! :D

#53452  autor: kameT
 12 lut 2006, 12:02
Również proponuje przejście na Twój Plan! Deklarujesz kwotę, a potem możesz sobie zmieniać wedle gustu ;)

3510i --> T630i--> 6230i --> 6230i / 3310 --> 6230i / 6060
--> 6300 / 6230i --> 6300 / W580i --> N82 / 6300 --> N82/ 6303 --> S8500(Wave) / N82 .
"The future starts today, not tomorrow!"

#53474  autor: adalis
 12 lut 2006, 13:21
ja wlasnie tak zrobilem, 2 lata chyba bylem w popie a teraz kilka dni temu podpisalem umowe z orange na 12 miesiecy bez telefonu i teraz mam przez polo roku 150% wiecej do sieci orange (100% z aktualnej promocji a 50% za to ze nie bralem telefonu) po poł roku zostanie mi tylko 50% wiecej... mi odpowiada taka oferta :)

#53479  autor: chybil
 12 lut 2006, 13:30
Właśnie myślałem i przejściu na Twój plan. W Orange dzwonie tak naprawde do 2 osób-ale DUŻO-około 60-70% rozmów (tu biore darmowe numery) a w Plusie mam rozmowy z wieloma osbami ale krótkie zazwyczaj.

z tego co się dowiedziałem to muszę przpisac tel na osobe prywatną (czyli mnie), odczekać 3 miesiące (okresy rozliczeniowe) i dopiero wtedy moge zmienić taryfę na Twój Plan. cały czas zastanawiam się czy Orange w taryfach biznesowych nie wprowadzi rozliczania kwotowego - wtedy darmowe numery nabierają sensu. Warto czekać? Słyszałem że Orangutan coś szykuje...

#53701  autor: rafcyk
 13 lut 2006, 15:58
pumba pisze:
rafcyk pisze:Przejscie na prepaid z zachowaniem numeru
rafcyk co ty wszędzie z tymi prepaidami? Nie rozumiesz co to jest abonament, miałeś wogóle kiedys telefon na abonament?
Tak obecnie korzystam z abo i raczej juz nigdy wiecej nie zamierzam przeplacac.