• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #534067  autor: szewer
 10 lut 2012, 23:00
Jako, że to mój pierwszy post, witam wszystkich.

Mam problem. Może ktoś z Was będzie wiedział jak to rozkminić.
W samochodzie mam zestaw głośnomówiący Nokia CK-200 Kit Car. Do tej pory było wszystko OK, ponieważ zawsze miałem telefony Nokii, które super parowały się z tym zestawem.
Od niedawna mam telefon Samsung Galaxy S2 i zaczęły się problemy. Niby się łączy, można gadać ale nie kopiuje książki telefonicznej z telefonu do zestawu i co za tym idzie nie można obsługiwać zestawu joystikiem z kierownicy. Daje się tylko odbierać i kończyć rozmowy. Jak ktoś dzwoni nie ma identyfikacji na wyświetlaczu zestawu, sam numer telefonu bez nazwy.
Czy można coś z tym tematem zrobić?
Dzięki za pomoc
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 10 lut 2012, 23:02 przez szewer, łącznie zmieniany 1 raz.

#534242  autor: Wieszunio
 11 lut 2012, 16:38
proponuje kupić nowy samochód.. sorry nie to forum myślę, że wymiana telefonu pomoże w tym przypadku bo aplikacje to niepotrzebne śmieci;)

pozdrawiam

PS. sprawdzałeś market? Car Kit powinien pomóc wpisujesz to samo w market i pierwszy wynik.

LUBIE GŁOŚNE LITERY xD A Ty [you], też je LUBISZ ?

#534268  autor: szewer
 11 lut 2012, 18:26
Kolego Wieszunio, przeczytaj jeszcze raz swój post i pomyśl jaki jest jego sens (składnia gramatyczna się kłania). Szkoda, że w szkole (bo to że studiów nie kończyłeś. to prawie pewne) nie nauczyli Cię co to przecinki i kropki.
Jeśli nie masz nic ciekawego do napisania, to po prostu daj spokój.

Pozdr

#534277  autor: Wieszunio
 11 lut 2012, 19:14
to teraz jeszcze raz szewer aplikacja car kit takie cudo w markecie sprawdzałeś to? po co mi studia żeby szukać w sieci informacji na temat os? sprawdź tą aplikacje z marketu jak nie pomoże to poczekamy może ktoś po studiach Ci coś poradzi;p pytanie raczej nie na to forum...

edit:
według tego co szukałem na xda nie ma nic co dawało by 100 procentach skuteczności w połączeniu tymczasowe rozwiązanie to podmiana aplikacji od bluetooth tyle że mi nie bardzo zależy na tej informacji wiesz już gdzie szukać tutaj nie dostaniesz odpowiedzi na swoje pytanie musisz szukać w innych zakamarkach internetu to forum jest skierowane bardziej na hardware niż na software masz racje celowo opuściłem przecinki nawiasy i kropki problem o którym piszesz jest dosyć powszechny błędy są dla różnych aut i producentów zestawów samochodowych ponoć w cyanogenmod 7 może 9 pozwalał na połączenie

wiec tak jak pisałem nowy samochód albo inny telefon innej opcji nie widać;p ale się rozpisałem:D
Obrazek

#534289  autor: Dworek
 11 lut 2012, 20:14
Pewnie już to sprawdzałeś, ale jedyne co przychodzi mi do głowy to miejsce zapisania kontaktów. Może masz je zapisane na karcie SIM, zamiast na telefonie i w tym tkwi problem?

#534295  autor: szewer
 11 lut 2012, 20:44
Dzięki Wieszunio, teraz to brzmi znacznie lepiej :)
Z tymi kontaktami na karcie SIM czy w telefonie również sprawdzę.
Dam znać co i jak.
pozdro

#534342  autor: Wieszunio
 11 lut 2012, 23:46
@Dworek tak jak pisałem jest jakiś problem z aplikacją bluetooth odmawia łączenia z radiami i zestawami samochodowymi. a nie wiem czy samsung coś z tym robił. z tego co doczytałem tego problemu nie ma w custom rom. a ostatnie posty były sprzed 2-3msc może coś się zmieniło;). z tego co widzę Ty też masz sgsII u Ciebie też pojawia się podobny problem? może w ten sposób udało by się coś ustalić dokładniej;)

#534346  autor: szewer
 11 lut 2012, 23:57
Ale mój Galaxy łączy się z zestawem szybciutko, problem jest w tym, że zestaw nie pobiera kontaktów z telefonu.
Nie wiem czy to coś pomoże, ale zaktualizowałem softa w CK-200.

#534355  autor: Dworek
 12 lut 2012, 01:19
szewer pisze:Nie wiem czy to coś pomoże, ale zaktualizowałem softa w CK-200.
Na pewno nie zaszkodzi, a może pomóc.
Wieszunio pisze:z tego co widzę Ty też masz sgsII u Ciebie też pojawia się podobny problem?
Nie mam tego zestawu co szewer, a na swoim nie miałem jeszcze okazji sprawdzać.

#534356  autor: Wieszunio
 12 lut 2012, 01:28
[O-T] ja nawet S-ki nie mam;) [/O-T]

nie wiem co można by zrobić jeszcze. może tak najnowsza wersja systemu do telefonu? wgranie to około 15min

edit:
Kod: Zaznacz cały
http://www.samsunggalaxysforum.com/samsung-galaxy-s2/samsung-galaxy-s2-and-nokia-ck-200-car-kit/
ten sam zestaw temat sprzed 4msc w ostatnim poście jest podane kilka aplikacji które będą współpracowały ze sobą. dzisiaj już więcej nie wymyśle.

Dobranoc :smt006

#534471  autor: szewer
 12 lut 2012, 16:37
Panowie, pomogła aktualizacja softa w CK-200.
Kilka razy zestaw gadał, że błąd w pobieraniu, ale za którymś razem "zassał" kontakty i jest OK.
Pozdrawiam i dzięki

#584096  autor: djstefan
 22 wrz 2012, 14:50
Witam , pozwolę się podpiąć. Od dziś mam zainstalowany ten zestaw w samochodzie (CK-200) z najnowszym softem. Czy jest możliwość słuchania przez ten zestaw muzyki? Bo włączając player muzyczny gra w telefonie a nie tak jak się spodizewałem na głośnikach :>

Może to dlatego, że mam custom roma (nie oryginalny software telefonu) i nie do końca dopracowana jest łączność BT.

Pozdrawiam.