• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 148 z 217
  • 1
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • 217

#533360  autor: st.konsultant
 07 lut 2012, 16:12
ble pisze:poczekasz bo aktualnie jest problem z S plusem tak samo jak z dostępnością ace
Ace jest dostępny obecnie bez problemów.

[ Dodano: 2012-02-07, 16:15 ]
krzyszsz pisze:Cześć,

Mam pytanie do starszego konsultanta.
Czy istnieje możliwość aby przenieść numer z TAK TAKa do abonamentu ale do umowy bez telefonu na 15/18 miesięcy?
Dostałem taką informację od jednej konsultantki, natomiast kiedy rozmawiałem z drugą to powiedziała, że mogę przenieść numer tylko do abonamentu z telefonem.
Najpierw miałem przenieść mój numer i dopisać go do konta rodziców a później miałem scedować umowę na mnie w promocyjnej cenie 1 PLN.

Z góry dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam

Krzyszsz
Niestety rację miała druga koleżanka. Z TT bezpośrednio można przejść tylko do oferty z telefonem.

#533524  autor: przemek289
 08 lut 2012, 12:39
Witam, dzięki informacjom z tego forum i mnie udało się zyskać coś więcej przy przedłużaniu umowy. Wczoraj napisałem maila, że jestem zainteresowany przedłużeniem umowy dziś pani z BOA do mnie oddzwoniła. Niestety nie mogła mi zaoferować nic ponad to co jest na stronie internetowej czy w salonie, oferta dla stałych abonentów niczym nie różni się od tej dla nowych użytkowników. Coś tu jest nie halo. Po wysłuchaniu wszystkiego co pani miała do powiedzenia poprosiłem o połączenie z SUK. Pani od razu przełączyła mnie na inna linie, tam już z panem konsultantem mogłem dojść do porozumienia. Po krótkiej, rzeczowej rozmowie dostałem a tak na prawdę sam sobie wybrałem taki zestaw:
abo 25 zł (R20) 120 min + 100 mb za 0 zł
1000 sms za 5 zł
SE Xperia Neo V za 349 zł
Kurier ma być w ciągu dwóch dni. Żadnych problemów, pan też nie wciskał mi na siłe nic ponad to co chciałem.
Dzięki forum za to, że dowiedziałem się, iż można z T-Mobile ugrać coś dla siebie.

#533533  autor: klientTM
 08 lut 2012, 13:43
Jest to mój pierwszy post, więc witam wszystkich na forum.
Jestem klientem biznesowym, mam telefon w taryfie Nowa Firma 270.
Umowa kończy mi się dopiero w październiku, ale już teraz chciałbym ją przedłużyć (najbardziej zależy mi na nowym telefonie).
Przeglądnąłem wątek i znalazłem tylko jeden post, w miarę aktualny i dotyczący mojej sprawy:
st.konsultant pisze: A co ma dział utrzymania klienta do czasu kiedy pojawia się oferta? podpowiem, że nic. Ograniczenia przyszły z góry. Teraz w biznesie wymiana telefonu pojawia się miesiąc przed końcem umowy. Prawdopodobnie od nowego roku znowu się ten czas wydłuży.
Czy rzeczywiście czas pojawienia się oferty się wydłużył?
Kiedy najwcześniej będę mógł przedłużyć umowę (z powyższego wynika, że nawet SUK nie może przesunąć tego terminu?)? Czy T-Mobile bierze przy tym pod uwagę staż (to będzie mój 4 lub 5 aneks), wszystkie faktury opłacane terminowo itp.?
W iBOA mam tylko dymek "Niebawem znajdziesz tu specjalną ofertę dla Twojego numeru". Widzą go wszyscy, którzy jeszcze nie mogą przedłużyć umowy, czy tylko Ci, którzy rzeczywiście niedługo zobaczą ofertę przedłużeniową?
Z góry dzięki za odpowiedź.

#533654  autor: Krahs_CK
 08 lut 2012, 21:51
Witam. Obecnie kończy mi się umowa z T-Mobile. Miałem przez 3 lata MIX i teraz chcę to przedłużyć i chciałbym wiedzieć na co mogę liczyć

#533699  autor: cebul@
 09 lut 2012, 01:52
Witam wszystkich forumowiczów. W tej sieci jestem już 8 lat, lada chwila czas przedłużenia umowy.
Poluję na Neo V. Miałbym takie pytanko: za jaką najniższą cenę można go teraz dostać w abonamencie do 50zł z minimum 200 minutami do wszystkich? Abonament może być nawet na 30 miesięcy, o ile to robi różnicę w cenie telefonu.
Oczywiście chodzi mi o ofertę w tym SUK.
Pozdrawiam.

#533731  autor: robsoneq
 09 lut 2012, 12:31
cebul@ pisze:Witam wszystkich forumowiczów. W tej sieci jestem już 8 lat, lada chwila czas przedłużenia umowy.
Poluję na Neo V. Miałbym takie pytanko: za jaką najniższą cenę można go teraz dostać w abonamencie do 50zł z minimum 200 minutami do wszystkich? Abonament może być nawet na 30 miesięcy, o ile to robi różnicę w cenie telefonu.
Oczywiście chodzi mi o ofertę w tym SUK.
Pozdrawiam.
Neo V jest za 129zl przy umowie za 45zł i 240min.

#533742  autor: zygikuleczka
 09 lut 2012, 13:58
Czyli wychodzi na to ze ta znizka SUK to jest 5 pln od ceny z oferty i jakas tam znizka na tel.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#533764  autor: Krahs_CK
 09 lut 2012, 16:39
Ponawiam pytanie: czy mając MIX-a mogę się targować z SUK?

#533766  autor: gaskabalbinka
 09 lut 2012, 16:45
Krahs_CK pisze:Witam. Obecnie kończy mi się umowa z T-Mobile. Miałem przez 3 lata MIX i teraz chcę to przedłużyć i chciałbym wiedzieć na co mogę liczyć
Hmmm.. Na nic nie możesz liczyć. Dla mixa nie ma działu utrzymania.

#533768  autor: przemek289
 09 lut 2012, 17:15
Witam wczoraj opisałem co mi się udało dostać od SUK.
"abo 25 zł (R20) 120 min + 100 mb za 0 zł
1000 sms za 5 zł
SE Xperia Neo V za 349 zł "

Kuriera jeszcze nie było prawdopodobnie będzie jutro. Na stronie iboa za to już mam pokazaną nową taryfę, tą R20 ale kiedy klikam na cennik to mam tam coś zupełnie co innego niż to o czym rozmawiałem z konsultantem tu link:

http://www.t-mobile.pl/r/repo1/document ... 110801.pdf

Wg cennika w tym abo jest 40 minut a nie 120 jak powinno być. Widzę że jest to jakiś stary cennik. Na stronie mam IBOA abo za 20,06 + Blueconect 9 za 9 zł. Czy to możliwe, że to co na stronie jest to zmieni się po podpisaniu aneksu kiedy kurier go przywiezie? Bo jak na razie to się zmartwiłem, że mam przedłużoną umowę ale nie w ten sposób co chciałem... :/

#533771  autor: supporter
 09 lut 2012, 17:36
To jest cennik taryf a nie promocji z jakiej skorzystałeś. Kurier Ci powinien przywieśc regulamin promocji z jakiej korzystasz razem z umową

#533796  autor: cebul@
 09 lut 2012, 19:17
Umowa jednak do 1 maja - mogę już przedłużyć u SUK?
Neo V 129zł, abonament 45zł przez 24 miesiące, 240 minut - a da radę do tej oferty dodać kuriera za 0zł i pakiet 100mb z lejkiem za 0zł na całą umowę?

#533894  autor: 3G
 10 lut 2012, 10:36
Mam teraz 100 minut (70 do wszystkich + 30 bez Play chyba albo te 30 nie jest wymienne na sms-y, nie pamiętam dokładnie) za 25zł.
Przydałoby się więcej minut, najlepiej bez telefonu - co mogę dostać na przedłużenie? Najlepiej nie drożej niż dotychczas.

Druga sprawa to cesja. Kiedyś słyszałem, że można ją zrobić niejako "przy okazji" przedłużenia umowy, ale niedawno konsultant mówił mi, że lepiej najpierw zrobić przedłużenie, a dopiero cesję, bo w przeciwnym razie będzie przedłużenie na warunkach jak dla nowego klienta. Jak to jest, jak to zrobić najlepiej?

Kolejna rzecz to przydałoby się z 5GB netu do kompa. Czy mogę liczyć na jakąś zniżkę na blueconnecta mając u nich telefon? Ile taki net by kosztował? Jakie są dostępne opcje?

#533909  autor: zygikuleczka
 10 lut 2012, 11:03
Nie jestem pewien na 100% ale cesja chyba nie ma nic wspolnego z oferta promocyjna. Nowy abonent przejmuje prawa i obowiazki starego. Tak to chyba nalezy rozumiec. Cesja jest platna ok 65 zl o ile dobrze kojarze.
http://www.t-mobile-trendy.pl/artykul,1 ... ady,2.html
A co do oferty to najlepiej sprawdzic czy masz cos dostepne w IBOA w zakladce przedluz umowe. Co do zasady od ceny tam podanej mozna wytargowac z 5 pln znizki.
A internet to takie cos np. http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/ ... /oferta_bc

#533916  autor: tetley
 10 lut 2012, 11:28
przemek289 pisze:Witam wczoraj opisałem co mi się udało dostać od SUK.
"abo 25 zł (R20) 120 min + 100 mb za 0 zł
1000 sms za 5 zł
SE Xperia Neo V za 349 zł "

Kuriera jeszcze nie było prawdopodobnie będzie jutro. Na stronie iboa za to już mam pokazaną nową taryfę, tą R20 ale kiedy klikam na cennik to mam tam coś zupełnie co innego niż to o czym rozmawiałem z konsultantem tu link:

http://www.t-mobile.pl/r/repo1/document ... 110801.pdf

Wg cennika w tym abo jest 40 minut a nie 120 jak powinno być. Widzę że jest to jakiś stary cennik. Na stronie mam IBOA abo za 20,06 + Blueconect 9 za 9 zł. Czy to możliwe, że to co na stronie jest to zmieni się po podpisaniu aneksu kiedy kurier go przywiezie? Bo jak na razie to się zmartwiłem, że mam przedłużoną umowę ale nie w ten sposób co chciałem... :/
Nic się nie martw. U mnie też tak było. W momencie gdy będzie u Ciebie kurier po północy włączy Ci się nowa promocja. Cennik to cennik. Ważny jest regulamin promocji (a masz ten sam co ja tylko ja mam wyższe abo).

Natomiast uważaj z internetem jak otrzymasz telefon. Blueconnect 9 za 0 zł będzie działał dopiero od północy (wtedy w iboa pojawi Ci się info, że jest za 0zł a nie za 9 zł jak teraz). Ja byłem zapewniany na 602900, że mogę korzystać z neta bez obaw już od momentu jak dostanę przesyłkę kurierem - no to natłukłem ponad 80 zł, które od razu zareklamowałem i mi to uznali ale lepiej poczekać z korzystaniem aż w iboa pojawią Ci się wszystkie pozycje z nowego abo czyli 120 min + BC 9 za 0zł. Więc generalnie niczym się nie przejmuj :wink:

A jeśli będziesz miał co innego (w co BARDZO wątpię) to zawsze jest 10 dni na odstąpienie od umowy....

Pozdrawiam:)

#533946  autor: 3G
 10 lut 2012, 14:15
zygikuleczka pisze: A internet to takie cos np. http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/ ... /oferta_bc
Dzięki :)
Ale tam jest napisane, że stały abonent to ten, który ma już abo typu data, a ja mam tylko voice. Hm, poza tym 40 zł za 4+1 GB to nie tak tanio (z modemem) albo 7+1 GB (bez modemu).
Na jaki okres jest abo bez modemu? Nie widzę tego na ich stronie...

#533965  autor: przemek289
 10 lut 2012, 15:54
tetley pisze:Nic się nie martw. U mnie też tak było. W momencie gdy będzie u Ciebie kurier po północy włączy Ci się nowa promocja. Cennik to cennik. Ważny jest regulamin promocji (a masz ten sam co ja tylko ja mam wyższe abo).

Natomiast uważaj z internetem jak otrzymasz telefon. Blueconnect 9 za 0 zł będzie działał dopiero od północy (wtedy w iboa pojawi Ci się info, że jest za 0zł a nie za 9 zł jak teraz). Ja byłem zapewniany na 602900, że mogę korzystać z neta bez obaw już od momentu jak dostanę przesyłkę kurierem - no to natłukłem ponad 80 zł, które od razu zareklamowałem i mi to uznali ale lepiej poczekać z korzystaniem aż w iboa pojawią Ci się wszystkie pozycje z nowego abo czyli 120 min + BC 9 za 0zł. Więc generalnie niczym się nie przejmuj :wink:

A jeśli będziesz miał co innego (w co BARDZO wątpię) to zawsze jest 10 dni na odstąpienie od umowy....
Rzeczywiście dziś rano na stronie IBOA wszystko już było jak należy :) Nie widzę tylko tego pakietu sms za 5 zł, na który umawiałem z konsultantem ale jak coś zawsze mam 60 dni na dokupienie tych usług dodatkowych.
Tak więc jeszcze raz polecam przedłużanie umowy z SUK.

PS. SE Neo V zajebiaszcza :)

#533999  autor: tetley
 10 lut 2012, 18:11
Tylko się najlepiej upewnić czy już Ci internet działa bez limitu, mi działał dopiero po północy (na iboa można kontrolować czy koszta nie rosną). A pakiet sms możesz przez 602900 włączyć :wink:

#534025  autor: przemek289
 10 lut 2012, 20:27
Na IBOA już dziś rano właśnie był ten Blueconnect za 0 zł, więc już się uspokoiłem. Tak w ogóle to w domu i tak korzystam na razie z wifi :)

#534049  autor: tetley
 10 lut 2012, 22:07
3G pisze:Dzięki :)
Ale tam jest napisane, że stały abonent to ten, który ma już abo typu data, a ja mam tylko voice. Hm, poza tym 40 zł za 4+1 GB to nie tak tanio (z modemem) albo 7+1 GB (bez modemu).
Na jaki okres jest abo bez modemu? Nie widzę tego na ich stronie...
Na stronie T-mobile: http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/ ... nia/taryfy jest info, że umowa bez modemu wynosi 12 miesięcy a oferta dla stałych klientów to 39,90 zł brutto za 7 GB + można dokupić free limit od północy do 9 rano za 9,08zł brutto. Chyba, że można coś jeszcze wywalczyć :)

[ Dodano: 2012-02-10, 22:12 ]
przemek289 pisze:Na IBOA już dziś rano właśnie był ten Blueconnect za 0 zł, więc już się uspokoiłem. Tak w ogóle to w domu i tak korzystam na razie z wifi :)
To dobrze, że wszystko ok :) Ja miałem pewne problemy z tym BC ale się wyjaśniło wszystko.

• Strona 148 z 217
  • 1
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • 217
  • 1
  • 146
  • 147