• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #533605  autor: lukoo
 08 lut 2012, 19:07
Witam wszystkich, muszę znać odpowiedź na bardzo ważne pytanie,ponieważ to zależy od zakupu mojego telefonu, moją uwagę przyciągnął telefon Samung B 7722 a mianowicie funkcją dual sim, chce wiedzieć jak to jest z tzw "przełączaniem karty sim" z uwagi że piszę bardzo dużo smsów , chciałem robić tak żebym pisał z jednego numeru a przysyłali mi smsy na drugi, tylko właśnie muszę wiedzieć jak jest z "przełączaniem kart" po wysłaniu smsa z pierwszego nr musiał bym przełączać kartę sim na drugą? , żeby odebrać wiadomość a jak tak to ile czasu mi to zajmie i i czy jest to skomplikowane? ,czy wiadomość sms mógł bym odczytać bez żadnego przełączania kart? wyświetliła by się od razu?
Ostatnio zmieniony 08 lut 2012, 21:20 przez lukoo, łącznie zmieniany 1 raz.

Lukoo

#533607  autor: FantazjaKlozetu
 08 lut 2012, 19:20
Witam. :)
Moim zdaniem odradzał bym ci kupna telefonu w tych sprawach dlaczego pytasz?
Już wyjaśniam:
- Przełączanie kart nie jest proste, za każdym przełączeniem karty telefon się wyłącza, przeważnie w niektórych tak jest. :evil:
- Duże zużywanie baterii. :roll:
- Takie telefony szybko zasięg gubią mimo ze jest dobra karta na innym telefonie. :cry:
A co najważniejsze musisz podać nam cenę tego telefonu bo nie będziemy ci mogli pomóc
w cenie czy się go opłaca. :|
Pozdrawiam.

#533615  autor: slawekt
 08 lut 2012, 19:32
lukoo pisze:muszę znać odpowiedź na bardzo ważne pytanie,ponieważ to zależy od zakupu mojego telefonu, moją uwagę przyciągnął telefon Samung B 7722 a mianowicie funkcją dual sim, chce wiedzieć jak to jest z tzw "przełączaniem karty sim" z uwagi że piszę bardzo dużo smsów , chciałem robić tak żebym pisał z jednego numeru a przysyłali mi smsy na drugi,
Na tym Samsungu obie karty działają jednocześnie, co oznacza, że nie ma znaczenia na której karcie jesteś, SMS'y i połączenia przychodzą Ci od razu na każdą z kart SIM bez konieczności jakiegokolwiek przełączania. Samo przełączanie (w zasadzie aktywacja) karty, jak jest konieczne, następuje przyciskiem z boku telefonu, i nie trwa :-)

#533624  autor: kerim36
 08 lut 2012, 19:56
FantazjaKlozetu pisze:- Przełączanie kart nie jest proste, za każdym przełączeniem karty telefon się wyłącza, przeważnie w niektórych tak jest.
na pewno nie w b7722
FantazjaKlozetu pisze:- Duże zużywanie baterii.
dlatego jest o zwiekszonej pojemnosci
FantazjaKlozetu pisze:- Takie telefony szybko zasięg gubią mimo ze jest dobra karta na innym telefonie.
ciekawe. moge prosic o jakies zrodlo tych informacji??
FantazjaKlozetu pisze:A co najważniejsze musisz podać nam cenę tego telefonu bo nie będziemy ci mogli pomóc
w cenie czy się go opłaca
przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem co napisal kolega

ogolnie recz biorac zupelnie nic nie wniosles do tematu, ale rozumiem ze zwiekszenie liczby postyow o jeden juz jest nie lada wyczynem :twisted:

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#533695  autor: lukoo
 09 lut 2012, 01:30
Dziękuję za odpowiedz ,bardzo mnie to cieszy to jeszcze w sumie jedno ważne pytanie,jak w Samsungu B 7722 wygląda Facebook chodzi mi o to czy jest tak ze wchodzisz i masz normalnie chat w sensie jak np w HTC Wildfire, że widzisz jakie osoby są dostępne i możesz z nimi pisać czy raczej wygląda to tak jak normalnie strona z komputera ?

Lukoo