• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
  • Strona 5 z 10
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10

#532375  autor: Andrzej24
 02 lut 2012, 22:04
McCm pisze:@andx Tak, mi naprawiono usługę. Zrobiłem zgłoszenie a potem przesłałem numer do Play4U, po jakiś 2 tygodniach przyszła odpowiedź na play24, że usługa została zresetowana i mam ponownie aktywować - i poszło bez żadnych problemów.

Jeśli chodzi o Orange, to na początku roamingu było PLAY/Orange PL, a potem poprawili to i wyświetlało się tylko PLAY. Przy włączonej pustej etykietce zawsze jest właściwie nazwa sieci.
Czyli trzeba zrobić zgłoszenie aby to naprawili. Ciekawe. Jutro zrobię zgłoszenie bo nadal Zamiast Orange pokazuje Play. Wygląda na to, że sprawę olali i tylko ci co się domagają to im naprawią. Oj ten Play. Jeszcze jedną mam usterkę na naprawienie której już czekam dość długo. Chyba będę musiał ponowić zgłoszenie.

#533649  autor: khagari
 08 lut 2012, 21:34
u mnie etykieta również nie działa.
tzn działa, ale to pozostawia wiele do zyczenia:)

dla Play - Play
dla Plusa - Plus
dla Orange - PLAY - duzymi literami - no niby mozna sobie pamiętać , że dużymi to Orange, ale wolałabym aby było jak trzeba:)
a i dodatkowo dla Plusa i orange jest 3G, a dla Play jest 3,5G na trybie podwójnym.

zgłoszenie poszło, czekam na efekty:)

#533656  autor: user_delete19
 08 lut 2012, 21:57
a u mnie od poczatku działa bez zająknięcia i dlatego sobie chwalę :)

#533665  autor: pakierhakierxd
 08 lut 2012, 22:22
Dziwne bo u mnie tak samo :),testowałem na telefonach rodziny jak było za darmo i było też ok ale to było jeszcze za czasów kiedy nie było orange w play :D

Pozdrawiam :)

#533668  autor: ezaq
 08 lut 2012, 22:36
U mnie też pusta etykietka działa tak jak powinna. Na Nokii E63 wygląda to tak:

dla Play - Play
dla Plusa - Plus
dla Orange Orange PL

Natomiast na Nokii 6630:

dla Play - 260 6 (260 06)
dla Plusa - Plus GSM (Plus GSM)
dla Orange - ORANGE PL (IDEA)

W nawiasach nazwy operatorów zapisane w firmware telefonu (widoczne w wyszukiwaniu ręcznym). Jak widać IDEA została zmieniona na ORANGE PL. Coś mi się zdaje, że to ustawienia Orange mogą coś mieszać w etykietce Playa.

Etykietkę aktywowałem w okresie testowym.

---edit---

Jeszcze sprawdziłem na Nokii 2600:

dla Play - POL 06 (POL 06)
dla Plusa - Plus (Plus GSM)
dla Orange - IDEA (IDEA)

Dziwne, ponieważ w tym przypadku zmieniła się nazwa Plusa.

#536397  autor: kszaq
 22 lut 2012, 00:44
Dla zainteresowanych poprawą działania Etykietki na roamingu Orange - dostałem wczoraj taką oto odpowiedź na zgłoszenie:
[...]Chciałbym poinformować, iż opisywany przez Pana problem jest zgłoszony i wkrótce powinien zostać rozwiązany. W chwili obecnej oczekujemy na wgranie poprawki oprogramowania, która umożliwi poprawne funkcjonowanie usługi. Bardzo przepraszam za niedogodności powstałe w wyniku zaistniałej sytuacji.[...]

#538139  autor: andx
 01 mar 2012, 11:06
kszaq pisze:Dla zainteresowanych poprawą działania Etykietki na roamingu Orange - dostałem wczoraj taką oto odpowiedź na zgłoszenie:
[...]Chciałbym poinformować, iż opisywany przez Pana problem jest zgłoszony i wkrótce powinien zostać rozwiązany. W chwili obecnej oczekujemy na wgranie poprawki oprogramowania, która umożliwi poprawne funkcjonowanie usługi. Bardzo przepraszam za niedogodności powstałe w wyniku zaistniałej sytuacji.[...]

No i jak, poprawili Ci już to, bo u mnie bez zmian, Orange to dalej PLAY.

#538275  autor: 0kti
 01 mar 2012, 20:44
Chyba nie, u mnie podobnie

#538453  autor: kszaq
 02 mar 2012, 19:43
U mnie również bez zmian.

#540659  autor: marektomek
 13 mar 2012, 16:18
Ktoś wie o co chodzi z tym że mój telefon z kartą PLAY (play fresh) logując sie do sieci orange pokazuje, że jest w sieci macierzystej? Nie ma literki R przy zasięgu, nazwa sieci to PLAY (kiedyś była R-ka i nazwa orange). Poniżej zdjęcia. Sieć orange jest traktowana jako macierzysta czy jakiś błąd to jest?
Obrazek
Obrazek
Widać na pierwszym zrzucie ekranu, że operatorem jest orange (260 03) ale pisze PLAY, na drugim wyraźnie, że nie ma roamingu...

#540674  autor: pakierhakierxd
 13 mar 2012, 17:24
Fajnie masz też bym tak chyba chciał

#540707  autor: pakierhakierxd
 13 mar 2012, 20:03
Nie mam zrotowanego i chyba nie chcę mieć w porównaniu do htc desire,motoroli defy które miałem to się robiło prosto a w tym co mam trzeba się bawić...

#552182  autor: Mordrag
 06 maja 2012, 09:25
Wydaje mi się, że dużo zależy od karty sim. Przetestuję i wrzucę screeny na forum.

[ Dodano: 2012-05-06, 10:09 ]
Chyba miałem rację
Karta SIM Play, która widzi Orange jako Play
Obrazek
Karta Play, która Plusa widzi jako Play
Obrazek

Jak widać literka R nie pokazała się.

Otrzymanie 2 ostrzeżeń na koncie od osoby, która nie potrafi scalić wątków pochlebia mi, gdyż osoba o tak ograniczonych możliwościach intelektualnych poświęciła swój czas, by nauczyć się dać warna na konto :D

#552189  autor: pakierhakierxd
 06 maja 2012, 10:28
Fajnie gdyby tak się dało zrobić na stałe bym wyłączył roaming danych ale i tak korzystanie z roamingu mam zablokowane u operatora co dziwne raz chociaż miałem wyłączone to naliczyło mi 12zł ale w Polsce bo czasem jestem na wsi blisko granicy.

#552190  autor: Mordrag
 06 maja 2012, 10:29
pakierhakierxd, Ja mam wyłączony :) Poza tym w ustawieniach do transmisji danych mam do wyboru Roaming krajowy i międzynarodowy

Otrzymanie 2 ostrzeżeń na koncie od osoby, która nie potrafi scalić wątków pochlebia mi, gdyż osoba o tak ograniczonych możliwościach intelektualnych poświęciła swój czas, by nauczyć się dać warna na konto :D

#552191  autor: pakierhakierxd
 06 maja 2012, 10:41
Ciekawe czy jak będę miał arca/arca s też tak będzie fajnie by było :) , u mnie wszystko wykrywa poprawnie jak mam włączoną etykietkę i wyłączoną,teraz mam wyłączoną nie muszę ciągle wiedzieć na jakiej sieci jestem jak chcę to widzę w aplikacji :)

#552193  autor: Mordrag
 06 maja 2012, 10:42
W arc/arc S powinno być. Najważniejsze to mieć niebrandowany soft. Pewnie w HTC ta sama sytuacja.

#552197  autor: pakierhakierxd
 06 maja 2012, 10:53
Mam nie brandowany w htc choć telefon z orange.,może to zależy od lokalizacji albo karty sim.

#552199  autor: Mordrag
 06 maja 2012, 11:14
pakierhakierxd, To, że telefon nie ma żadnych dodatków od operatora nie oznacza to, że jest niebrandowany :) no chyba, że sam wgrywałeś czysty soft od HTC

• Strona 5 z 10
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5