• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #532951  autor: trzystatrzy
 05 lut 2012, 19:59
Witam!
Chciałbym zapytać kogoś nieco bardziej osłuchanego, jak porówna dźwięk w obu tych telefonach. Nie chodzi mi o tak szczegółowe doznania, jak scena, barwa, dynamika, czy grają bardziej basowo, czy średnicą, a głównie chodzi mi o technikę, jakość, rozdzielczość, szczegółowość (chociaż gdyby znalazł się ktoś, kto potrafi te rzeczy opisać, to byłbym niezmiernie wdzięczny ;) ). wiem, że Wave ma chip muzyczny Wolfsona. niestety, nie jestem w stanie znaleźć informacji na temat chipu odpowiedzialnego za dźwięk w Innovie - ktoś coś wie?
I coś nieco poza tematem - ile wytrzyma bateria w Innovie na ciągłym graniu muzyki?

pozdrawiam, Michał

[ Dodano: 2012-02-07, 12:55 ]
może inaczej - który telefon lepiej gra? :P
Ostatnio zmieniony 30 maja 2012, 21:21 przez trzystatrzy, łącznie zmieniany 1 raz.

#557554  autor: peacemaker23
 30 maja 2012, 19:34
Bez lania wody- innov8 gra lepiej. Wave zdecydowanie nie dorównuje np. SGS, co nie zmienia faktu, że oba ww. telefony to najwyższa półka.

#557561  autor: Maniiiek
 30 maja 2012, 20:09
Jeśli o Wave chodzi dużo zależy od wersji oprogramowania podobno. Ja miałem bada OS 1.2 i na auto była nieco lipa. Za to przy odpowiednim profilu equalizera dostaje porządnego kopa.

B-brand - unikaj jeśli nie znasz prawdziwego producenta.

#557575  autor: orson_dzi
 30 maja 2012, 21:21
i8510 gra lepiej. Bardziej szczegółowo i głęboko. Wave ma więcej basu.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)