• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
  • Strona 46 z 99
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 99

#531340  autor: Gadulski
 29 sty 2012, 12:08
joxar1 pisze:Takie tam z Ustki :P
Kurcze, rewelacja! Zwłaszcza screen "Plaza"... :)

Mam gdzieś zdjęcie mojego ówczesnego telefonu (Nokia 3210) z tą nazwą... Jak mi wskoczyła na wyświetlacz owa "Plaza" to mało się nie przewróciłem wtedy z wrażenia :P

To był też największy screen CI jaki do tej pory zrobiłem... :D

Obrazek

#531413  autor: joxar1
 29 sty 2012, 17:47
Jest w Ustce jeszcze bodaj "Darłowska", ale już mi się nie chciało latać.. Powiedz mi co takiego jest w "Plaża", że tak cię to zaskoczyło? :D

#531419  autor: Gadulski
 29 sty 2012, 18:13
joxar1 Ja komunikat "Plaza" zobaczyłem w 2005 roku. Heyah to był mój drugi numer, jako pierwszy miałem Simplusa a tam standardowo... "NAD MORZEM" :)
Tak dokładnej lokalizacji po prostu się nie spodziewałem... :P

Myślę też, że CI "Plaza" jest ewenementem nad polskim morzem, gdyż już w Helu czy Trójmieście tego typu Cell Info nie było...

Z Trójmiasta w pamięci zapadła mi nazwa:

Obrazek

Oczywiście więcej nazw jak zawsze na btsy.eu :)
Polecam!

Obrazek

#532621  autor: FABIANO
 04 lut 2012, 11:39
Hej, mam pytanie bo coś mi tu nie gra. Posiadam aktualnie dwa telefony. W mojej miejscowości coś zanikło cell info T-mobile. Nie wyświetla mi na Samsungu Avila nic (ustawienia mam dobre, bo zawsze wyświetlało).
Z kolei moja mama także posiada dwa telefony i tak:
- w SE k550i także jej nie wyświetla CI, ale uwaga - posiada także Samsunga Avile i na jej wyświetlaczu WIDNIEJE cell info :!: :shock: . Mało tego - pisze tak: "T-mobile WRONKI". Litery drukowane :shock: jak w Orange. Dodam że nigdy w mojej mieścinie ani Era ani T-mobile nie wyświetlała drukowanymi, ani w ogóle czegoś takiego jak "WRONKI".
"WRONKI" u nas emituje Orange ...

Kto mi to wyjaśni. Czy to jakieś czary :?: . Na mojej Avili zanikło CI a u mamy też na Avili emituje coś czego nie było dotąd, zaś ojcu w T-mobile na SE także nic :shock:

P.S. A może heyah nadaje już ze swoich nadajników niż T-mobile :?: (ja mam heyah, mama posiada T-mobile)

#532716  autor: Gadulski
 04 lut 2012, 20:13
FABIANO, na pewno wszystkim użytownikom byłoby miło gdybyś na forum umieścił screena/zdjecie tej nazwy.

Pozdrawiam i czekamy ;)

Obrazek

#532719  autor: Pawrzes
 04 lut 2012, 20:26
FABIANO pisze:A może heyah nadaje już ze swoich nadajników niż T-mobile :?:

Heyah to marka Polskiej Telefonii Cyfrowej S.A. tak jak T-Mobile, nadajnikami obu sieci (marek handlowych) są stacje bazowe należące do PTC S.A.

Pozdrawiam

#532759  autor: DanielR
 04 lut 2012, 22:25
FABIANO pisze:Kto mi to wyjaśni. Czy to jakieś czary :?:
Moim zdaniem to raczej "symptomy" wskazujące na początki NetWorkS!

#532775  autor: slawnokia
 05 lut 2012, 02:07
FABIANO
Może wcześniej próbowałeś logowac się do Orange i nazwa CI pozostała na wyświetlaczu? Czasem takie rzeczy się zdarzają.
Gdyby takie CI było w T-Mobile emitowane, jak piszesz, widziałbyś je także na swoich telefonach.

joxar1
Dzięki za screeny, jeśli chodzi o "Plaza" w pierwszej chwili myślałem,że może chodzic o jakieś Centrum Plaza :D , ale w Ustce chyba nic takiego nie ma.
Więc i plaża znalazła swoje miejsce w CI T-Mobile.

Nawiązując do długich nazw w CI, kolejne 39 znaków, tym razem z Cieszyna:

Obrazek

#532818  autor: Seba133
 05 lut 2012, 13:04
Od 2 tygodni zauważyłem że w Skomlinie czasami na wyświetlaczu wypisuje "Ziemia Lodzka". Może oprócz Wysoczyzny Wieruszowskiej i gm.Skomlin dodali trzecią nazwę?

http://dxwielun.c0.pl/index.php

#532874  autor: Gadulski
 05 lut 2012, 16:27
Seba133, moim zdaniem bardziej prawdopodobny jest fakt, że na skutek np. bardzo niskich temeperatur odbierasz sygnał sieci z innego (dalej położonego) nadajnika... Stąd nazwa, której do tej pory nie miałeś na wyświetlaczu.

Istnieją też przypadki trzech nazw z jednej celi w Cell Info, ale te sytuacje są sporadyczne i przejściowe.

Pozdrawiam.

Obrazek

#533022  autor: slawnokia
 06 lut 2012, 00:39
Gadulski
Nawet 4 nazwy z jednej celi zaobserwowałem u siebie podczas zmiany nazw. Pisałem o tym już gdzieś.

Bielsko Biala(bez myślnika- stara nazwa Macro), os.Lipnickie(stara nazwa Micro)
Bielsko-Biala(z myślnikiem, nowa nazwa Macro ),os.Lipnickie-Krakowska(nowa nazwa Micro).
Wszystko przez około 5 dni leciało naprzemiennie, a na wyświetlaczu losowo była jedna z 4 nazw.
Później pozostały tylko nowe wersje nazw i tak jest do dziś.

#533023  autor: wodzu177
 06 lut 2012, 01:18
Seba123. Kolega Gadulski ma 100% racji. Nazwę CI "Ziemia Lodzka" odbierasz z nadajników T-Mobile w Wieruszowie,bądź Wójcina,ponieważ te nadajniki nadają takie CI. Ma na to wpływ bardzo czyste i mroźne powietrze(brak mgły),czyli fale radiowe lepiej się rozchodzą. W Skomlinie możesz też czasami odbierać z nadajników z Praszki(Opolskie) i Wielunia.

PS.Jako ciekawostkę podam Tobie,że podczas tegorocznych mrozów odebrałem w Wieluniu sygnał PLAY w technologi E-GSM z Wieruszowa.Odległość około 30 kilometrów. Logowałem się za pomocą netmonitora w noki 3330.

Nokia-6610/LG-KG275/Siemens-A52/A57/mitsubishi trium Eclipse i wiele innych prawie muzealnych modeli.

#534532  autor: Gadulski
 12 lut 2012, 21:30
Oto nowość z Wrocławia:

Obrazek

(Dom Handlowy Astra)

Wszystko sie zgadza :)

Pozdrawiam.

Obrazek

#534563  autor: wodzu177
 12 lut 2012, 22:54
Witam. Co powiecie o takich nazwach w CI T-Mobile? Dziś wyśłałem maila do T-Mobile i zaproponowałem takie nazwy:

Z nadajnika na północy miasta zmianę z "Wielun" na "Wielun-Polnoc"

Z nadajnika na południu miasta zmianę z "Wielun" na "Wielun-Południe"

Z nadajnika na zachodzie miasta zmianę z "Wielun" na "Wielun-Zachod"

Nazwy wyświetlały by się na przemian z nazwami cell info micro,czyli z nazwami ulic. "Wielun-Polnoc", "Wielun-Poludnie" i Wielun-Zachod" były by nazwami cell info macro.

Zaproponowałem także zmianę nazwy z jednego sektora/celi z nadajnika przy ul.Szpitalnej 16 w Wieluniu.
Obecna nazwa to: "Wielun-Gaszyn". Zasięg z tego sektora/celi jest bardzo dobry także w miejscowości Kadłub,która jest około 1,5 km od miejscowości Gaszyn,więc zaproponowałem taką nazwę: "Wielun-Gaszyn-Kadlub". Nazwa ta jest o 100% dokładniejsza.

Co myślicie o nazwach "Wielun-Polnoc" itd.?

Pozdrawiam wszystkich cieplutko.

PS. Kolego Gadulski. Bardzo podoba mi się Twoja strona informacyjna o cell info w Wroclawiu.Jest ona po prostu THE BEST.

Nokia-6610/LG-KG275/Siemens-A52/A57/mitsubishi trium Eclipse i wiele innych prawie muzealnych modeli.

#534644  autor: Seba133
 13 lut 2012, 15:29
Myślę że nazwy "Wielun-Polnoc" "Wielun-Południe" "Wielun-Zachod" , byłyby o wiele dokładniejsze , niż samo "Wielun" . Myślę że to jest dobry pomysł :D Poprzednia nazwa zaproponowana "Witamy na szlaku bursztynowym" też jest dobra.

Pozdrawiam.

#534680  autor: Gadulski
 13 lut 2012, 18:31
wodzu177 pisze:Z nadajnika na północy miasta zmianę z "Wielun" na "Wielun-Polnoc"
Z nadajnika na południu miasta zmianę z "Wielun" na "Wielun-Południe"
Z nadajnika na zachodzie miasta zmianę z "Wielun" na "Wielun-Zachod"
Pomysł jest godny uwagi :) Sam kiedyś myślałem, żeby komunikaty w CI tak wyglądały: nazwa mikro na przemian z "Wrocław dzielnica".
Jednak po dłuższej analizie doszedłem do wniosku, że byłoby z tym trochę zamieszania... W przypadku Wrocławia problemem jest brak jasnych granic administracyjnych dzielnic/osiedli... Wszystko działa umownie.
Wracając do nazw z określeniami kierunków świata. Do tej pory nie pojawiały się tego typu nazwy jako nazwy "makro". Jednak są nazwy typu: "Skoczow - Polnoc" czy też "Skoczow - Poludnie". Tak więc w tym wypadku ja jestem za :) Bedzie to też ewenement na skalę ogólnopolską :)
wodzu177 pisze:zaproponowałem taką nazwę: "Wielun-Gaszyn-Kadlub". Nazwa ta jest o 100% dokładniejsza
Jak to mówią: Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :) Coś co Tobie wydaje się w 100% dokładne inni mogą uznać za błąd... Obecnie mamy nazwę miejscowości i niewielkiego miasteczka, bądź wsi. Ty chcesz dodać nazwę jeszcze jednej wsi. Abonenci niewielkiej części Wielunia mogą uznać pojawienie się nazwy "Kadlub" za błąd... "A gdzie to do Kadłuba" :)
Ja zaproponowałbym tak: "Gaszyn-Kadlub" na przemian z nazwą makro bądż:
"Gaszyn-Kadlub-DK45", gdy antena ze stacji skierowana jest wzdłuż drogi krajowej nr 45.
wodzu177 pisze:PS. Kolego Gadulski. Bardzo podoba mi się Twoja strona informacyjna o cell info w Wroclawiu.Jest ona po prostu THE BEST.
Raz jeszcze dziękuję za słowa uznania :) Z załozenia strona ma mieć prosty i czytelny charakter. Wszystko po to, by ułatwić działanie w terenie, gdyż dzięki temu, że na stronie nie ma żadnych zdjeć i screenów można ja odpalić w telefonie i szybko coś sprawdzić :) Gdybyś chciał opublikować też dane z Wielunia napisz do mnie PW :)

Pozdrawiam.

Obrazek

#534703  autor: Seba133
 13 lut 2012, 20:22
Niedaleko Łubnic pow.Wieruszowski woj.Łódzkie
Obrazek

#534741  autor: wodzu177
 13 lut 2012, 21:48
Kolego Gadulski. Wysłałem maila do T-Mobile,w którym sprostowałem swoją sugestię i zaproponowałem nazwę którą napisałeś w swoim poście, czyli "Gaszyn-Kadłub-DK45", ponieważ zasięg jest wzdłuż drogi krajowej nr 45.

A z tymi nazwami "Wielun Polnoc" itd. co według Ciebie zrobić? Wysłać maila aby nie zmieniali,czy zostawić tak jak im zaproponowałem?

Dzięki Ci za pomoc.

Seba133. W Łubnicach jest zasięg z nadajnika który jest w okolicach wsi Wójcin(Powiat Wieruszowski). Stacja ta już od kilku lat emituje nazwę "Ziemia Lodzka". Czasami możesz też odbierać sygnał z Byczyny i wtedy będziesz widział CI z tego nadajnika.

#534991  autor: Gadulski
 14 lut 2012, 22:12
wodzu177 pisze:A z tymi nazwami "Wielun Polnoc" itd. co według Ciebie zrobić? Wysłać maila aby nie zmieniali,czy zostawić tak jak im zaproponowałem?
Zostaw już tak jak jest :)
Nie sugeruj się moimi propozycjami. To Ty wiesz jakie jest, a jakie mogłoby być Cell Info, gdyż posiadasz informacje o: kierunku anteny, zasięgu anteny, a także o tym czy anteny są bardzo wysoko (np. na 10-piętrowym wieżowcu), czy też na dachu jednopoziomego budynku. Takie informacje są dość istotne przy tworzeniu nowych komunikatów w Cell Info...

Pozdrawiam.

Obrazek

#535104  autor: Seba133
 15 lut 2012, 18:10
W Skomlinie Informacje sieciowe jakie pisały na wyświetlaczu T_Mobile to:

gm.Skomlin / Wysoczyzna Wieruszowska, gm.Mokrsko, gm.Lubnice / Ziemia Lodzka, Park Krajobrazowy Warty i Widawki, gm.Czarnozyly / Wysoczyzna Zloczewska

Jadąc do Wielunia drogą przez Skomlin/Mokrsko/ Krzyworzeka / Gaszyn pisze:
gm. Skomlin / Wysoczyzna Wieruszowska , Ziemia Lodzka , gm.Mokrsko , Wielun , gm.Wielun - gm.Wierzchlas Wielun Gaszyn. Raz mi się zdarzyło na ul. J. Żubr w Wieluniu że pisało mi gm.Mokrsko. Oczywiście to są moje obserwacje w czasie drogi. Zawsze może być inaczej.

• Strona 46 z 99
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 99
  • 1
  • 44
  • 45