• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 178 z 208
  • 1
  • 176
  • 177
  • 178
  • 179
  • 180
  • 208

#532059  autor: brykovitz
 01 lut 2012, 13:47
witam. jestem nowy na tym forum i szukam porady.
Jestem w Orange 8 lat, abonament cały czas, kwoty raczej niskie. Czekam na konsultanta, który da mi ofertę NIE GORSZĄ niż mam :) Mam już dość serdecznie tej sieci, ale z uwagi na dużą liczbę osób z rodziny, trzymam się jej dalej - ale do czasu.
Ludzie, czemu co rok jestem zmuszany do innej kwoty abonamentu, bo mój już nie jest w ofercie? Co będzie jak nie podpiszę przedłużenia umowy? Będę miał automatycznie to co miałem na kolejny rok? Chętnie pogadam z jakimś konsultantem "nienaciągaczem".

P.S. Z racji że jestem nowy, nie czytałem regulaminu i nie jestem pewnien, czy nowemu od razu PW działa, ale jeśli tak jest to prosze o kontakt :)
tak, przez lenistwo. przepraszam za to

#532070  autor: RadkoR
 01 lut 2012, 14:27
Krótko i na temat.
Od dłuższego czasu mam 3 numery na abonament + czwarty numer od miesiąca.
Niedługo kończy mi się umowa na 2 numery, gdzie płacę 99zł (Pantera I) i 100zł (Orange Abonament). Pozostałe 2 to 69,90zł (Pantera II) i 99zł (Delfin II).
Rachunki jak na wykresie poniżej:
Obrazek

Interesowałby mnie iPhone 4 16GB w atrakcyjnej cenie z umową na 24 miesiące, abonament max 100zł.
Na jaką cenę telefonu można liczyć? Proszę ewentualnie o jakąś ofertę na PW.

Moderator Globalny forum Android.com.pl

#532322  autor: brykovitz
 02 lut 2012, 17:19
ok, już wiem, byłem w salonie i Pani mi wytłumaczyła o co kaman. Nie podpisuje dalej umowy czyli automatycznie zostaje mi przedlużona na czas nieokraęsony, pomimo że abonament jaki mam 35 pln nie jest w aktualnej ofercie od ponad 1,5 roku :) ale i tak jest lepszy niż nowo oferowane przedłużenia umowy - normalnie złodziejstwo!! wrrr

#532324  autor: kamil1221
 02 lut 2012, 17:33
RadkoR pisze: Rachunki jak na wykresie poniżej:
Obrazek
Po co nam to ? :|
Każdy numer jest indywidualnie rozpatrywany. Nie bierze się całego konta pod uwagę.

#532364  autor: KKI_
 02 lut 2012, 20:53
brykovitz pisze:ok, już wiem, byłem w salonie i Pani mi wytłumaczyła o co kaman. Nie podpisuje dalej umowy czyli automatycznie zostaje mi przedlużona na czas nieokraęsony, pomimo że abonament jaki mam 35 pln nie jest w aktualnej ofercie od ponad 1,5 roku :) ale i tak jest lepszy niż nowo oferowane przedłużenia umowy - normalnie złodziejstwo!! wrrr
Tak, tylko za wszystkie usługi dodatkowe które miałeś włączone albo musisz dopłacać, albo je wyłączyć.

KKI

#532663  autor: brykovitz
 04 lut 2012, 15:39
nic nie muszę. mam jeden darmowy numer i wekendy i to zostaje i za to nie płacę nic. płacę tylko 35 abonamentu (z czego wychodzi 60 minut ? - mogę się tu mylić ?). być może w momencie zaklepania umowy trzeba bedzie włączyć płatną usługę, ale po chwili można ją wyłączyć - jest niezbędna tylko do "zaklepania" umowy w systemie (rok temu już tak miałem)

#532779  autor: Mila89
 05 lut 2012, 08:07
Jesli ktos w ramach przedluzenia bylby zainteresowany nowymi planami taryfowymi dla biznesu + dodatkowymi usługami nie wymienionymi w artykule http://telepolis.pl/news.php?id=24139 to prosze o kontakt na PW :)

Pracuje w tele sprzedazy Orange :)

14 lipca wyłaczyłem AdBlocka-

Nokia 33310--> Mitsubishi Trium :P --> Nokia 3310--> SE K300i-->SE K700i-->Samsung L760-->LG KU990--> Nokia e72--> Samsung Galaxy SII--> Sony Z3c--> Xperia XZ--> LG G6

#532931  autor: karamba
 05 lut 2012, 19:20
Witam wszystkich forumowiczów.
Proszę o poradę/kontakt ze strony konsultanta orange. Wypowiedziałam umowe orange, koniec umowy zaplanowany jest na 17 lutego. Z każdym telefonem do orange dostaję coraz gorsza propozycję. Ostatnio zaproponowano mi 2 warianty:

I Pelikan za 39 zł
-nielimitowane sms do orange
-400 sms do wszystkich
-85 min do wszystkich
-120 minut do orange lub dodatkowe 40 do wszystkich
-THC Mozart 7 za 450 zł
-umowa na 24 miesiące

II Pelikan za 59 zł
-nielimitowane sms do orange
-4000 sms do wszystkich
-210 minut do wszystkich
-HTC Mozart 7 za 24 zł
-umowa na 24 zł

Na jednym kontrakcie są 2 numery 1 na firmę (nieszczęśliwie przedłużony) i ten w ofercie indywidualnej, jestem w orange od 6 lat, ale chyba nie ma to większego znaczenia

Prosze o informację tutaj bądz na PW czy uda mi się coś jeszcze wynegocjować, zależy mi na internecie; w grudniu konsultantka proponowała mi dodatkowo 30% rabat na abonament umowę na 2,5 roku z nokią N8 w promocji żeby nie skłamać za 199 zł. Czy jest jeszze taka oferta?

Pozdrawiam
i proszę o pomoc

#533354  autor: Bobrov
 07 lut 2012, 15:41
Za dwa miesiące będę mógł przedłużyć umowę. Co lepiej wybrać ?

Delfin II - 29,90 zł
Liczba minut sieci w abonamencie: 70;
Cena za minutę: 49 gr;

Delfin II - 39,90 zł
Liczba minut sieci w abonamencie: 120;

Czy pozostać przy starym abonamencie:
Delfin II - 59,90 zł
Liczba minut sieci w abonamencie: 300;
Cena za minutę: 29 gr;

#533414  autor: brykovitz
 07 lut 2012, 20:54
ale żeś pytanie zadał :P

wybierz opcje nr 3
albo 2!!
nie!!!!! pierwsza jest najlepsza :P

#533509  autor: siemi1
 08 lut 2012, 11:10
Jakie sa mozliwe pakiety MB w nowych Planach dla firm?
Intresuje mnie przedłużenie z Korzystny 450 -65zł

Ile usług przy przedłużeniu mmożna dobrać?

Interesuje mnie 400MB ale gdzie swyczytalem ze za darmo mozna bedzie domowic 333MB albo 750MB? Ktoś coś z was o tym wie?

W poprzednim abonamencie odpowiadający temy Czyli Więcej korzysci Optymalnych 250-65zł było 750MB i 1 darmowy nr do orande defaultowa wydaje mi sie, że oprócz nizszych cen za minute połącznia tonowe abonamenty nie są atrakcyjniejsze od poprzednich :/

#533512  autor: antraxx
 08 lut 2012, 11:18
od miesiąca próba przedłużenia umowy z Iphonem innym niż 8GB jest w sumie niemożliwa. ktoś wie, czy i kiedy się pojawią?

mam już ofertę od konkurencji, ale chce dać Pomarańczy jeszcze pare dni

#533516  autor: Michas
 08 lut 2012, 12:11
Powoli zbliża się koniec mojej umowy na abo w Orange. Czy ktoś ma jakieś przecieki na temat wprowadzenia nowych taryf? Obecne zwierzęta II niezbyt mi pasują...

#534053  autor: tetley
 10 lut 2012, 22:22
Bobrov pisze:Za dwa miesiące będę mógł przedłużyć umowę. Co lepiej wybrać ?

Delfin II - 29,90 zł
Liczba minut sieci w abonamencie: 70;

Delfin II - 39,90 zł
Liczba minut sieci w abonamencie: 120;

Czy pozostać przy starym abonamencie:
Delfin II - 59,90 zł
Liczba minut sieci w abonamencie: 300;
Cena za minutę: 29 gr;
Łatwiej jest sobie odpowiedzieć na pytanie ile Ci miesięcznie potrzeba. Bo jeśli wydzwaniasz 500 min to żadna opcja nie będzie dobrą (ale i tak brykovitz dosadniej i trafniej odpowiedział :) ) Także albo podaj informację czy chcesz abo z tel czy bez, ile mniej więcej potrzebujesz minut, czy wchodzą w grę smsy oraz internet itp.

Pozdrawiam:)

#534122  autor: adam.wisnia
 11 lut 2012, 10:10
Witam,

Znowu nadszedł ten czas kiedy zaczyna się spam ze strony orange w celu przedłużenia umowy.

Chciałbym się dowiedzieć od osób, które w tym roku przedłużały już umowę na warunkach podobnych jak ja (wysokosc abo i tel) co otrzymały i jak na ich tle wyglada moja opcja.

Mój staż w Orange jest już dwucyfrowy (ma to wagę przy np przedłużaniu przez internet - 50% wiecej minut itp).

Ostatnie 3 rachunki (jest to nadal podstawą do tworzenia propozycji?) wahają się w okolicach 130-140pln. Abo sporo niższe.

Chciałbym wiząć nowy abonament do max 80pln. Z internetem 500mb (raczej pantera w takim przypadku).

Telefon, który mnie interesuje to Iphone 4S 16gb.
Zauważyłem, że są ogromne problemy z dostępnością tego modelu w orange.

Co do dotychczasowej oferty przedłużeniowej: otrzymałem opcję 69,90 abo PII + 50% wiecej minut + Iphone 4S za 1869 (czyli 70zł taniej niż w ofercie dla nowego klienta).

Na początku pomyślałem że to żart. Ten telefon po tyle można dostać na allegro bez konieczności płacenia "haraczu" w wysokości 1677,60 przez 2 lata.

Czy Wy dostaliście coś korzystniejszego na ten telefon? Interesuje mnie też (tak rzucił mi się w oczy) Sensation XL. Wiadomo - orange go nie ma - ale przy takiej ofercie przedłużeniowej nie jest dla mnie problemem migracja. Czy warto? Czy jest szansa, żeby ktoś moje pieniądze potraktował poważnie ze strony orange?

Proszę o poradę.

http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1958761

#535157  autor: Pazuzu
 15 lut 2012, 22:45
Witam
Mam kilka pytań odnośnie przedłużania umowy. Wydaje mi się że to odpowiedni dział
1. Umowę można przedłużyć nawet 130 dni przed jej planowym końcem. Czy nowa taryfa będzie obowiązywać już od pierwszego okresu rozliczeniowego po przedłużeniu czy dopiero przy planowanym końcu umowy?
2. Jestem w sieci juz trochę napewno ponad 4 lata. Rozumiem że dostaję 50% gratis. Pytam bo słyszałem że jeśli nie zapłaciło się w terminie kilku rachunków to ten bonus przepada i dostaję tylko 25%. Niestety miałem chyba przy 3 czy 4 rachunkach niewielki poślizg z groszowymi odsetkami.

3. Czy przy przedłużaniu przez orange.pl cena telefonu również może być obniżona o pkt payback?

4. Czy oferta orange.pl jest sztywna? tzn dostajemy tylko to co teraz można przeczytać? Żadnych zniżek na pakiety itd

Interesuje mnie delfin 79 zł. Do tego nokia n8. Umowa na 24 miesiące. Oferta orange.pl :
225 min
112 min (lub 56 min)
5x30 min = 150 min
Darmowe do Orange przez cały okres umowy
30 min przez 6 miesięcy

Brakuje mi tylko pakietu danych. Wystarczy mi 100 MB.

Czy konsultant jest w stanie zaoferować mi coś więcej niż oferta przedstawiona na orange.pl?

Za orange.pl przemawia:
- 30 min przez 6 miesięcy
- Tańszy telefon (109 zł na orange.pl, 199zł normalnie)
- wcześniejsze przejście na nową taryfę.
Obecnie mam Orange Abonament czy jakos tak za 55 zł

#535539  autor: peyo
 17 lut 2012, 21:44
Pazuzu pisze:Witam
Mam kilka pytań odnośnie przedłużania umowy. Wydaje mi się że to odpowiedni dział
1. Umowę można przedłużyć nawet 130 dni przed jej planowym końcem. Czy nowa taryfa będzie obowiązywać już od pierwszego okresu rozliczeniowego po przedłużeniu czy dopiero przy planowanym końcu umowy?
2. Jestem w sieci juz trochę napewno ponad 4 lata. Rozumiem że dostaję 50% gratis. Pytam bo słyszałem że jeśli nie zapłaciło się w terminie kilku rachunków to ten bonus przepada i dostaję tylko 25%. Niestety miałem chyba przy 3 czy 4 rachunkach niewielki poślizg z groszowymi odsetkami.

3. Czy przy przedłużaniu przez orange.pl cena telefonu również może być obniżona o pkt payback?

4. Czy oferta orange.pl jest sztywna? tzn dostajemy tylko to co teraz można przeczytać? Żadnych zniżek na pakiety itd

Interesuje mnie delfin 79 zł. Do tego nokia n8. Umowa na 24 miesiące. Oferta orange.pl :
225 min
112 min (lub 56 min)
5x30 min = 150 min
Darmowe do Orange przez cały okres umowy
30 min przez 6 miesięcy

Brakuje mi tylko pakietu danych. Wystarczy mi 100 MB.

Czy konsultant jest w stanie zaoferować mi coś więcej niż oferta przedstawiona na orange.pl?

Za orange.pl przemawia:
- 30 min przez 6 miesięcy
- Tańszy telefon (109 zł na orange.pl, 199zł normalnie)
- wcześniejsze przejście na nową taryfę.
Obecnie mam Orange Abonament czy jakos tak za 55 zł
Mam nadzieje że przedłużyłeś tą ofertę bo nowe cenny Noki N8 79,9 zł abo cenna 800 zł nie powalają drogo jak w Play

#535620  autor: Pazuzu
 18 lut 2012, 12:11
Niestety nie przedłużyłem. dopiero będę mógł pod koniec lutego. Ale załatwili mnie ładnie. W tej sytuacji tym bardziej prosiłbym o odpowiedź na mój wcześniejszy post.

#535752  autor: ble
 19 lut 2012, 01:30
N8 za tą cene już nie kupisz. Trzeba było brać a nie zastanawiać się 100 dni i czekać na lepszą ofertę.
Jeżeli coś się zmieni to okolice kwietnia/maja choć wątpie.

#535921  autor: koszatynka
 19 lut 2012, 22:30
ja już za 3 dni będę spamowana i po obejrzeniu oferty na orange.pl ceny telefonów dla nowych i przedłużających umowe klientów są te same zapewne nie dostanę 3 miesięcy za 0 zł też dlatego ciekawe czy gdy na skierniewicką wpłynie pismo np z play'a o przenieniu numeru zacznie się otrzymywać inne propozycje. czy jest w orange tylko dział zajmujący się przedłużaniem umów czy może jest też coś takiego jak dział rezygnacji ostąpiń od rezygnajcji dający te oferty ciut lepsze? w ostateczności przeniose na karte na kilka dni i wróce do orange bez trzech rachunków. zawsze jest to jakiś zwrot kosztów :D co sądzicie?
  • Strona 178 z 208
  • 1
  • 176
  • 177
  • 178
  • 179
  • 180
  • 208
  • 1
  • 176
  • 177
  • 178