• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 23 z 187
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 187

#526134  autor: jleszek
 05 sty 2012, 11:55
Witam.
Chciałbym przejść z Simplusa na abonament biznesowy bez telefonu.
Interesuje mnie niskie abo z dużą ilością minut na tel. stacjonarne (do Plus -mile widziane też).
Proszę o kontakt kolegów forumowiczów na P.W. jaka będzie oferta dla mnie.
Pozdrawiam.

#527809  autor: termik
 12 sty 2012, 17:10
Nie czytałem wcześniej tego tematu, więc nie wiem czy takie pytania już padły.

1. Ceny w BOK'u a w sklepie internetowym są różne?
2. Wszystkie telefony które są w sklepie internetowym mogę kupić i przedłużyć umowę?
3. Czy umowę mogę przedłużyć już teraz czy muszę czekać do minięcia 2 lat, czyli końca umowy (marzec tego roku)?

Pozdrawiam.

#527819  autor: tetley
 12 sty 2012, 18:07
termik pisze:1. Ceny w BOK'u a w sklepie internetowym są różne?
Tak i nie. Ale z reguły na www ceny są niższe o 50-100 zł.
termik pisze:2. Wszystkie telefony które są w sklepie internetowym mogę kupić i przedłużyć umowę?
Przez www nie przedłużysz umowy, jedynie nowa aktywacja.
termik pisze:Czy umowę mogę przedłużyć już teraz czy muszę czekać do minięcia 2 lat, czyli końca umowy (marzec tego roku)?
Z reguły oferty są dostępne na 2-3 miesiące przed końcem obecnej umowy. Żeby sprawdzić czy oferta jest najlepiej podejść do POS lub zadzwonić na 2601.

Pozdrawiam:)

#527861  autor: neoptb
 12 sty 2012, 20:18
KonsultantPLUS pisze:Jak dobrze wiesz, teraz jest płacz typu "przed paroma dniami dawaliście mi telefon bez internetu a teraz dajecie tylko z internetem".
Prawda, ale już znalazłem na to sposób :P

jleszek, na pw nikt ci nie będzie pisał oferty, od tego jest ten temat.

Dla Ciebie opcja 12 miesięczna firmowa, abonament 30 zł netto (36,90 zł brutto). W nim 120 minut + stała opłata za rozmowę (zapłacisz jedną stawkę za całą rozmowę z numerem w Plusie bez względu na to, jak długo będzie trwała).

lub

Również 12 miesięczna indywidualna - abonament 39,90 zł brutto. W nim 120 + 20 lub 2 numery (plus lub stacjonarne bez limitu) + stałą opłata za rozmowę. Przy tej opcji dostajesz 120 minut jeśli masz simplusa powyżej 6 miesięcy, jeśli nie dostajesz 100 + reszta profitów.
tetley pisze:Z reguły oferty są dostępne na 2-3 miesiące przed końcem obecnej umowy. Żeby sprawdzić czy oferta jest najlepiej podejść do POS lub zadzwonić na 2601.
Oferty sa przygotowywane najwcześniej 6 miesięcy przed końcem kontraktu. Im bliżej końca umowy tym czas trwania umowy PWA się zmniejsza.
termik pisze:1. Ceny w BOK'u a w sklepie internetowym są różne?
Tak, to tak samo jak na z cenami allegro a zwykłego sklepu.
termik pisze:2. Wszystkie telefony które są w sklepie internetowym mogę kupić i przedłużyć umowę?
Tak jeśli są one dostępne na daną chwilę na magazynie. Dzwoniąc pod 2699 możesz załatwić sprawę przedłużenia umowy.
termik pisze:3. Czy umowę mogę przedłużyć już teraz czy muszę czekać do minięcia 2 lat, czyli końca umowy (marzec tego roku)?
Na bank masz już wstępną ofertę na koncie. Jeśli chcesz poznać jej warunki, podejdź do dowolnego punktu plusa u ciebie w mieście.

żyj i pozwól żyć.
P.S. Pomogłem? To kup mi piwo :)

#528090  autor: konsultantemeryt
 13 sty 2012, 12:32
@neoptb, Ja już też ;)

Jeżeli chodzi o oferty, mogą się pojawić nawet 5 misięcy przed zakończeniem umowy, wiąże się z podpisaniem umowy na 27/9 miesięcy. Umowa działa od "nowego" okresu rozliczeniowego.

#528718  autor: abyr
 16 sty 2012, 17:31
Witam,
mam w plusie trzy numery (firma). Jeden z nich to iplus (109 pln), na który umowa kończy się w przyszłym tygodniu. Wypowiedzenie już złożyłem. Chciałem przedłużyć umowę ale nie otrzymałem żadnej ciekawej oferty. Nie byłem zainteresowany modemem, ani netbookiem czy tabletem. Chciałem wziąć Samsung Galaxy Note (niedostępny w iplus) w tej samej taryfie (109 pln). Konsultant w dziale utrzymania klienta obiecał, że porozmawia ze swoim szefem w tej sprawie. Nic nie wskórał. Są jeszcze jakieś szanse, czy kupować SGN na wolnym rynku?
pozdrawiam
wiechus

#528729  autor: neoptb
 16 sty 2012, 18:16
abyr pisze:Chciałem wziąć Samsung Galaxy Note (niedostępny w iplus) w tej samej taryfie (109 pln).
Dlatego,że to jest telefon a nie urządzenie tylko do internetu. Dlatego lepiej wziąć sobie abonament iplusa na 12 miesięcy z większą ilością transferu a SGN kupić na wolnym rynku.

Lub Przemianować sobie numer iplusa na numer voice :)

żyj i pozwól żyć.

#529081  autor: Maq
 18 sty 2012, 12:25
Co do Galaxy Note, to znam osobę która używa Galaxy Tab'a 7" jako telefon, trochę śmiesznie wygląda z takim klocem przy twarzy, ale cóż :D
Swoją drogą czemu w iPlusie są np. konsole do gier, a nie ma właśnie Galaxy Note? Konsola tosz to nie jest przecież urządzenie do internetu, niby można podpiąć to do iPlusa, ale komfort grania na takim internecie ze względu na ping byłby tragiczny :)

Plus -> Idea -> Plus -> mBank Mobile -> Lyca Mobile
Siemens C35i -> C60 --> Nokia 6030 --> Siemens S65 -> M75 --> Samsung L760 -> i5700 --> Motorola Defy+ -> Motorola Moto G
iPlus 20GB & Neo VDSL 80Mbits

#529204  autor: neoptb
 18 sty 2012, 22:18
Maq pisze:Swoją drogą czemu w iPlusie są np. konsole do gier, a nie ma właśnie Galaxy Note? Konsola tosz to nie jest przecież urządzenie do internetu, niby można podpiąć to do iPlusa, ale komfort grania na takim internecie ze względu na ping byłby tragiczny
Jeśli jesteś w zasięgu hspa+ lub LTE pingi są normalne miałem okazję testować :)

A Note nie ma w iplusie bo nie ma. Tyle :P

żyj i pozwól żyć.

#529384  autor: RamboII
 19 sty 2012, 22:21
Witam,

Bardzo proszę o cennik telefonów i warunki oferty jakie można obecnie ugrać w Plusie przy przedłużaniu umowy.

#529395  autor: neoptb
 19 sty 2012, 22:49
RamboII pisze:Bardzo proszę o cennik telefonów i warunki oferty jakie można obecnie ugrać w Plusie przy przedłużaniu umowy.
Joke tak? Ceny telefonów indywidualnie znajdują się na koncie, nie sa dostępne w formie plików doc, pdf itd.

A warunki to jakiej oferty? Abonament indywidualny czy firmowy? Telefon klasyczny czy dotykowy? Na systemie czy bez? Czytać z fusów jeszcze nie umiemy :mrgreen: doprecyzuj.

żyj i pozwól żyć.

#529459  autor: RamboII
 20 sty 2012, 13:31
Abonament indywidualny, telefon dotykowy najchętniej samsung/nokia.
ABO obecnie 55zł, co można utargować.

#529461  autor: rozjazd
 20 sty 2012, 13:44
RamboII pisze:Abonament indywidualny, telefon dotykowy najchętniej samsung/nokia.
ABO obecnie 55zł, co można utargować.
ja utargowałem neo V za 89zl w abo 69.90 300 minut, minuta stop ,500MB

#529508  autor: Maq
 20 sty 2012, 18:37
@neoptb - akurat jest u mnie hspa+ według mapki na stronie Plusa, ale i tak mam stare huawei e1750 z hsdpa :) I jakie są niby te pingi żeby dało się grać? żeby było w miarę komfortowo to musi być dobrze poniżej 100ms, najlepiej koło 50ms albo i mniej :), ale to wszystko zależy od gry. A o tych konsolach to tylko tak wspomniałem, nawiązując do tematu, nie mam ochoty ich brać bo już mam takową.

Wczoraj rozmawiałem z osobą z działu utrzymania klienta i ma w Poniedziałek dać znać czy udało się zejść z ceny do 1zł za netbooka Samsung N150 przy abo iPlusa dla indywidualnych za 110zł . Da się może coś więcej stargować (jakiś rabacik, albo dodatkowe GB, lub iPlus pobieracz 0-12 za free zamiast 5zł)? Konsultant mówił że przy abo 75zł po wysłaniu wniosku najwyżej dostanę również ze 100zł tańszy sprzęty czyli za nieco ponad 400zł.
Ktoś może się orientuje czy ten netbook ma takie same parametry jak na stronie Plusa? Bo ten model już był parę razy odświeżany przez producenta (np. poprzez zmianę procka, czy zwiększenie dysku), czy po prostu Plus nie zmienił opisu mimo że otrzymali od Samsunga nowszą wersję, czy u nich nadal na magazynach leżą stare wersje?

A może coś wiadomo czy będą wkrótce jakieś tablety w znośnych cenach? Bo konsultant mówił że teraz nie ma ją ich w ogóle.

Siemens C35i -> C60 --> Nokia 6030 --> Siemens S65 -> M75 --> Samsung L760 -> i5700 --> Motorola Defy+ -> Motorola Moto G

#529703  autor: garo
 21 sty 2012, 15:56
Maq pisze:Co do Galaxy Note, to znam osobę która używa Galaxy Tab'a 7" jako telefon, trochę śmiesznie wygląda z takim klocem przy twarzy, ale cóż
Niemozliwe... Poniewaz Tab mimo ze pozwala prowadzic rozmowe to robi to tylko przez bt lub sluchawki na kablu.

www.Symbianos.pl

#529864  autor: jleszek
 22 sty 2012, 13:45
neoptb pisze:jleszek, na pw nikt ci nie będzie pisał oferty, od tego jest ten temat.

Dla Ciebie opcja 12 miesięczna firmowa, abonament 30 zł netto (36,90 zł brutto). W nim 120 minut + stała opłata za rozmowę (zapłacisz jedną stawkę za całą rozmowę z numerem w Plusie bez względu na to, jak długo będzie trwała).

lub

Również 12 miesięczna indywidualna - abonament 39,90 zł brutto. W nim 120 + 20 lub 2 numery (plus lub stacjonarne bez limitu) + stałą opłata za rozmowę. Przy tej opcji dostajesz 120 minut jeśli masz simplusa powyżej 6 miesięcy, jeśli nie dostajesz 100 + reszta profitów.
Dzięki neoptb.

Potrzebuję ok. 200 min. do sieci kom.(w tym Plus 1/4 rozmów) i 500 min.stacjonarne - u konkurecji (Prepaid) mieszczę się w ok. 50,- Zł/mies.
W Plusie dostałem na w/w ofertę abo za 140,- Zł. :roll:
Poczekam jeszcze do 2 miesięcy ... może się coś zmieni na lepsze w Plus GSM ,a jeśli nie to przenoszę numer do P4 :(
Pozdrawiam.

#529957  autor: neoptb
 22 sty 2012, 19:07
jleszek, a te minuty na stacjonarne potrzebujesz na konkretne numery? :-)

żyj i pozwól żyć.

#529999  autor: jleszek
 22 sty 2012, 21:32
neoptb - na różne ... no może zawęziłbym liczbę do ok. 15 konkretnych numerów stacjonarnych.

#530088  autor: Maq
 23 sty 2012, 12:15
Po jakim czasie próbują dzwonić ponownie z 2699, w przypadku nieodebrania połączenia? Dzisiaj dzwonił do mnie konsultant który miał dać mi odpowiedź co ze zniżką na netbooka, ale akurat nie mogłem odebrać, próbowałem oddzwonić z numeru kontaktowego ale mnie od razu rozłącza (224262699), pewnie nie jest w ich bazie jako numer dopuszczony :) Ale co śmieszne sami dzwonią właśnie na ten numer kontaktowy (chodzi o umowę na iPlusa).

#530213  autor: neoptb
 23 sty 2012, 20:01
jleszek, no to w plusie nie ma dla ciebie oferty aby mieć 700 minut za 50 zł. Fizycznie nie możliwe.

Maq, przedzwoń do nich sam na 2699, bo z ich oddzwanianiem bywa różnie.

żyj i pozwól żyć.
  • Strona 23 z 187
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 187
  • 1
  • 21