• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #529364  autor: znawca
 19 sty 2012, 21:49
Noszę się z zamiarem kupna Nokii N8 i myślałem o telefonie w kolorze różowym :-D
Niestety wiąże się to z wydaniem 500 zł więcej niż za normalną wersję, gdyż nie tylko dopłacam za modny kolor, ale też w kolorze różowym dostępne są tylko nówki, a ja chciałem używaną...

dlatego pomyślałem, że mogę kupić jakąś zjechaną używkę i osobno kolorową obudowę, a potem zanieść do serwisu, żeby mi wymienili.
Tylko, czy coś takiego jest w ogóle możliwe? i ile by to kosztowało? Uda mi się zmieścić w 200 zł?(koszt obudowy + wymiany) ewentualnie, czy mogę rozkręcić N-kę w domu?

na allegro znalazłem obudowy do N8, ale nie w kolorze różowym, więc nie orientuję się w jakich chodzą cenach.
Ostatnio zmieniony 01 lut 2012, 23:38 przez znawca, łącznie zmieniany 1 raz.

DLACZEGO BBCODE NIE DZIAŁA?!

#529381  autor: Precelos
 19 sty 2012, 22:13
trudno bedzie dostac pink zamienniki sa pewnie zle spasowane a oryginaly pewnie z 300-400 zl kosztuja jak sie uda dostac
nie wiem jak z digitizerem on tez troche kosztuje z 150 zl

ogolnie ciezko bedzie ci samemu dorwac taka obudowe

Obrazek

#529389  autor: Maniiiek
 19 sty 2012, 22:34
znawca, a jednak? Ja dozbieram jeszcze 200zł, i żegnaj Wave, witaj N8 w dowolnym kolorze, byle w dobrym stanie wizualnym :-D

B-brand - unikaj jeśli nie znasz prawdziwego producenta.

#532195  autor: znawca
 01 lut 2012, 23:21
hahaha! Maniiiek, tak! Pozbywam się Wave :P

a sprawa z różową N8 wcale tak różowo nie wygląda...
Na filmiku widać, że wymiana obudowy to trudna sprawa... tak trudna, że żaden komis, gdzie pytałem nie odważy się jej podjąć :smt005
Oczywiście samej obudowy też nigdzie nie mają, bo oni przecież też kupują z allegro... Zastanawiam się, co oni tam robią w tych komisach... Podpinają do boxa i zmieniają soft? Też mi serwis telefonów...

#532203  autor: orson_dzi
 01 lut 2012, 23:45
znawca pisze: samej obudowy też nigdzie nie mają, bo oni przecież też kupują z allegro...
To pozazdrościć serwisu. A skoro już wiesz, że części biorą z Allegro, to wiesz, że niczego tam już nie należy zanosić.

Przejrzałem teraz parę hurtowni po googlach i obudowa do N8 była tylko czarna.

A jak koniecznie ma być różowe, to kup coś takiego :smt005 .

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#532526  autor: znawca
 03 lut 2012, 20:57
orson_dzi pisze: A jak koniecznie ma być różowe, to kup coś takiego :smt005 .
Hahahahahha :smt005
Nie mogę tego kupić bo... znajoma ma coś takiego (tylko na inny telefon), więc nie byłbym oryginalny :-D

[ Dodano: 2012-02-13, 00:16 ]
a nie da się wymienić obudowy w N8 bez wymiany digitizera?
Jak kupię egzemplarz z nieporysowanym ekranem, to po co go wymieniać? Przecież niezależnie od koloru obudowy wygląda tak samo...