• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #528575  autor: kosaosie
 15 sty 2012, 18:42
Witam.
A więc mój problem wygląda następująco otóż wyświetlacz w telefonie pękł mi i został wymieniony, po wymianie okazało się że wyświetlacz jest bardzo ciemny nawet przy zwiększeniu ustawień w opcjach wyświetlacza. Przy naturalnym świetle nic nie widać.
Co zrobić aby choć trochę wyświetlacz był jaśniejszy

#528611  autor: orson_dzi
 15 sty 2012, 21:13
kosaosie pisze:Co zrobić aby choć trochę wyświetlacz był jaśniejszy
Jeśli był wymieniany w jakimś pierwszym z brzegu serwisie, to pewnie użyli beznadziejnego zamiennika.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#528612  autor: Precelos
 15 sty 2012, 21:13
wymienic na oryginalny lcd (ok 80 zl za sam wyswietlacz) a nie HQ

#528616  autor: orson_dzi
 15 sty 2012, 21:24
Ogólnie ekrany, jak i części HQ nie są aż takie złe. Ekranów wymieniałem już ładnych kilka, zawsze na zamienniki i były dobre. Zależy zawsze jak się trafi, bo też miałem taką sytuację, że ekran musiałem dwa razy odsyłać i wymieniać na inny, bo nie chciał działać.

#528620  autor: Precelos
 15 sty 2012, 21:34
to zalezy od hurtowni niektore doslownie sie rozsypywaly w rekach pamietam takie jedne do n95
ogolnie hq sa dobre choc lepsze sa ori Q

w niektorych telefonach np E66 czy tez 6210 navigator zalozenie hq konczy sie migotaniem lub utrata kolorow

Obrazek

#528641  autor: kosaosie
 15 sty 2012, 22:52
Ekran był wymieniany w najlepszym w serwisie w mieście i nie jest to oryginalny gdyż powiedzieli że oryginał będzie kosztował 130zł więc wziąłem ten za 80 cóż mój błąd. dzieki za odp.

#528642  autor: orson_dzi
 15 sty 2012, 23:06
To teraz już wiesz, że serwis najlepszy nie jest, jest co najwyżej najdroższy.
Włożyli Ci słaby zamiennik, a ceny zamienników, to z przesyłką ok 40zł góra. Więc drugie tyle wzięli za włożenie go. A oryginalny ekran, to na Allegro lekko ponad 90zł. Wymieniłbyś sam.