• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #45966  autor: tombzd74
 17 sty 2006, 23:10
Tytuł jest bardzo kontrowersyjny, ale coś w tym musi być. Żadne inne Newsy i posty nie wzbudzają takich skrajnych zachowań. Jedni ja toleruja inni ja wrecz nienawidza. Co mozew być przyczyną tak skrajnych zachowań? Analizując to co sie dzieje po wejsciu Orange na polski rynek jako nowej marki sądzę, że przyczyna tkwi przede wszystkim w naszych wysokich oczekiwaniach. Zdaję sobie sprawę, że nie chcemy za wiele i najlepiej by było żebysieci komórkowe przescigały sie w nowych ciekawych promocjach, a telefony z wyższej półki były na wyciągniecie ręki, ale skoro w prawie telekomunikacyjnym mamy taki burdel, skoro urzad ktory ma stać na straży nie potrafi a dla mnie nie chce poważnie wpłynąć to czego możemy oczekiwać. Pomimo tego że jestesmy w UE od prawie dwóch lat nie pojawił sie żaden nowy operator ani komórkowy ani telefoni stacjonarnej. Przemiany jakie idą są bardzo powolne. No i to prawie koniec. Orange jako firma nie jest nastawiona na to zeby nie zarabiać, a raczej na to żeby pytać dlaczego mamy tak male zyski!! TO PANSTWO POWINNO STAĆ NA STRAZY! ABY SZARY OBYWATEL NIE BYL WYKOZYSTYWANY!!

OK

Czekam na zwrotne info o ile ktos bedzie chciał poswiecić czas!!!

Tomasz B :twisted:

#52716  autor: rafcyk
 09 lut 2006, 18:08
Ale wytlumacz mi po co mam byc w sieci w ktorej mam drozej? Nie wiem jak ty, ale ja wole mniej placic u konkurecyjnych firm telekomunikacyjnych. 8)

#52734  autor: Klusek
 09 lut 2006, 19:14
rafcyk pisze:Ale wytlumacz mi po co mam byc w sieci w ktorej mam drozej? Nie wiem jak ty, ale ja wole mniej placic u konkurecyjnych firm telekomunikacyjnych. 8)
No wiesz jednym bardziej opłaca się być w Erze innym bardziej się opłaca być w Orange. Gdybym miał brać abonament to na 100% wybrał bym Orange, bo nawet bez liczenia na kalkulatorze wiem, że płacił bym o wiele mniej niż w innych sieciach :-)

A dlaczego niektórzy wrzęcz nie nawidzą Orange? Proste, bo spodziewali się cudów wraz ze zmianą marki, telefonów po złotówkę w abo za 10zł i cen za połączenia w granicach 20-30gr za min. :-D Niestety tak się nie stało i teraz mają pretensję.

Obrazek
Obrazek

#52740  autor: kamil1221
 09 lut 2006, 19:28
Jakos nigdy nie lubialem Idei i antypatia mi zostala do koloru zóltego i pomarańczowego.
Nigdy tez nie mialem zawielu znajomych w Idei - zawsze wicej a Erze a potem w Plusie.
Fakt przejechalismy sie troche na Orange chcielismy aby bylo taniej a zostalo po staremu.
Wydaje mi sie tez ze Polacy nie lubia czgos co jest z zagranicy - naprzyklad miala byc rewolucja jak powstal w polsce E-bay a tu nic Allegro dalej gora.
Na pewno szybko obecna sytuacja sie nie zmieni nawet ja wejdzie P4 - mysle ze nie bedzie fajerwerek cenowych - ewnetualnie troszke taniej, ale naprawde troszke.
Rowniez operatorzy musza zrozumiec ze im taniej bedzie tym wiecej klientow bedzie.
Takze musza zrozumiec ze klient - nasz PAN a nie kolojna cyferka.

#52746  autor: rafcyk
 09 lut 2006, 19:45
Klusek pisze: A dlaczego niektórzy wrzęcz nie nawidzą Orange? Proste, bo spodziewali się cudów wraz ze zmianą marki, telefonów po złotówkę w abo za 10zł i cen za połączenia w granicach 20-30gr za min. :-D Niestety tak się nie stało i teraz mają pretensję.
Pewnie wiekszosci tez, ale ja np. zrazilem sie do tej sieci z powodu tego ze czesto nie moglem wykonac polaczenia (3sygnaly i koniec) oraz jesli chcialem ukryc numer to ze wszystkim musialem biegac do BOK i to samo bylo z poczta glosowa. W sim+ 4lata temu bez problemu wszystko dzialalo....do tego chociazby powiadomienie o nowej poczcie, na mbox raz dziala raz nie, a wez porownaj inne sieci, tam to poprostu DZIALA!!!!