O ile mi wiadomo przed Świętami pojawiły się zmiany i obecnie dla umów na taryfy prywatne oferta z telefonem pojawia się na 2 miesiące przed końcem umowy a dla taryf biznesowych na 1 miesiąc.Majkel1234 pisze:Kochani, naprawdę nikt nie wie ??Majkel1234 pisze:Wiem że było kilkakrotnie, jednak sporo informacji się wyklucza..
O ile wcześniej, przed zakończeniem umowy, dostępna będzie w IBOA oferta przedłużenia umowy z telefonem? Abonament to 69 zł, ok 7 miesięcy przed zakończeniem umowy pojawiła się oferta bez telefonu..
- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Czołem,
Dzisiaj przedłużałem umowę przez SUK BOA. Konsultant oznajmił, że od listopada oferty realizują tylko na zasadzie opcji "na raty" (wziąłem ofertę z telefonem plus internet). Czy macie też tak samo (ci, co przedłużyli ostatnio umowę) czy może konsultant puścił ściemę (większa prowizja ?) ?
Dzisiaj przedłużałem umowę przez SUK BOA. Konsultant oznajmił, że od listopada oferty realizują tylko na zasadzie opcji "na raty" (wziąłem ofertę z telefonem plus internet). Czy macie też tak samo (ci, co przedłużyli ostatnio umowę) czy może konsultant puścił ściemę (większa prowizja ?) ?
...:::DiAbOlO:::...
WitajDiAbOlO pisze:Czołem,
Ja osobiście czekam na możliwość przedłużenia umowy (jak dobrze pójdzie to jutro powinna się pojawić oferta na iBOA bo umowa kończy sie 10 marca), ale przedłużałem 3 umowy członkom rodziny przez SUK i we wszystkich przypadkach była opcja "na raty" czyli przez pierwsze 12 miesięcy np. abo zamiast 59 pln jest 45 rata plus 14 za abo.
Tak więc norma.
Ok, dzięki za info.lars79 pisze:Witaj
Ja osobiście czekam na możliwość przedłużenia umowy (jak dobrze pójdzie to jutro powinna się pojawić oferta na iBOA bo umowa kończy sie 10 marca), ale przedłużałem 3 umowy członkom rodziny przez SUK i we wszystkich przypadkach była opcja "na raty" czyli przez pierwsze 12 miesięcy np. abo zamiast 59 pln jest 45 rata plus 14 za abo.
Tak więc norma.
A propos oferty z telefonem, to u mnie na IBOA wisiała już od połowy listopada (koniec umowy 8 kwietnia, aneks z kolei do 9 lutego, abonament za 80 zł), więc może spróbuj zadzwonić na BOA. Głowy nikt nie ukręci

Ktoś wcześniej pisał, że miał umowę do końca marca i na początku stycznia już przedłużał.
...:::DiAbOlO:::...
Proszę wyjaśnijcie mi o co chodzi z tymi ratami, bo czytam i kompletnie nie rozumiem co to za Twór i o czym tu piszecielars79 pisze:Ja osobiście czekam na możliwość przedłużenia umowy (jak dobrze pójdzie to jutro powinna się pojawić oferta na iBOA bo umowa kończy sie 10 marca), ale przedłużałem 3 umowy członkom rodziny przez SUK i we wszystkich przypadkach była opcja "na raty" czyli przez pierwsze 12 miesięcy np. abo zamiast 59 pln jest 45 rata plus 14 za abo.

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)
Wiesz w sumie sam nie wiem w jakim celu to robią, ale sprawa wygląda tak jak wyżej napisałem - dla abonamentu 59 pln miesięcznie przez pierwsze 12 miesięcy masz rabat na abonament w wysokości 45 pln czyli płacisz 14 pln i dodatkowo doliczają 45 pln ratę za telefon co w sumie daje 59 pln. Po 12 miesiącach płacisz abonament w pełnej kwocie. Śmiesznie wygląda to na fakturze - na górze masz kwotę 14,00 PLN a na dole tam gdzie jest druk przelewu 59,00 PLN i dopisek "faktura nr xxxxxxx i rata 45,00".
Może ktoś z pojawiających się na forum pracowników BOA wyjaśni jaki cel ma takie działanie?
Może ktoś z pojawiających się na forum pracowników BOA wyjaśni jaki cel ma takie działanie?
Wyniki moich negocjacji:
400 minut za 59 zł
sieć rodzinna 3 os - 5 zł
1000 SMS/MMS - 5 zł
darmowe 100 MB
+ 60 minut co miesiąc przez 2 cykle do T
i HTC Desire S za 99 zł
darmowy kurier
Jak dla mnie warunki bardzo dobre. Taryfa w pełni multimedialna, brakuje tylko minut za granicę
[ Dodano: 2012-01-09, 16:40 ]
400 minut za 59 zł
sieć rodzinna 3 os - 5 zł
1000 SMS/MMS - 5 zł
darmowe 100 MB
+ 60 minut co miesiąc przez 2 cykle do T
i HTC Desire S za 99 zł
darmowy kurier
Jak dla mnie warunki bardzo dobre. Taryfa w pełni multimedialna, brakuje tylko minut za granicę

[ Dodano: 2012-01-09, 16:40 ]
Rozumiem, że skoro rabat przez pierwszy rok, reszte wyrównuję w kolejnym roku? Czyli bieżący abo + reszta która pozostała z poprzedniego roku?lars79 pisze:Wiesz w sumie sam nie wiem w jakim celu to robią, ale sprawa wygląda tak jak wyżej napisałem - dla abonamentu 59 pln miesięcznie przez pierwsze 12 miesięcy masz rabat na abonament w wysokości 45 pln czyli płacisz 14 pln i dodatkowo doliczają 45 pln ratę za telefon co w sumie daje 59 pln. Po 12 miesiącach płacisz abonament w pełnej kwocie. Śmiesznie wygląda to na fakturze - na górze masz kwotę 14,00 PLN a na dole tam gdzie jest druk przelewu 59,00 PLN i dopisek "faktura nr xxxxxxx i rata 45,00".
Only Windows Mobile! : )
Nie do końcaWebSter pisze: Rozumiem, że skoro rabat przez pierwszy rok, reszte wyrównuję w kolejnym roku? Czyli bieżący abo + reszta która pozostała z poprzedniego roku?

Przez pierwszy rok masz, nie wiadomo czemu, raty za telefon 45 PLN/m-c i rabat w takiej kwocie na abonament - więc bilans wychodzi na zero (kwota pełnego abonamentu). w drugim roku płacisz abonament 59 PLN bez żadnych doliczeń.
Nie wiem czemu przez pierwszy rok rozbijają tak dziwnie abonament na:
- abonament z ekstra rabatem (14 PLN)
- wyrównującą go ratę (45 PLN)
Dziwne to ale tak jest, w drugim roku płacisz normalnie tylko 59 PLN abonamentu.
ps.
Czy cenę na HTC Desire S jakoś dodatkowo negocjowałeś? (punkty premia etc....) bo standardowo dla tej oferty na 24 miesiące ten telefon kosztuje 199 PLN no chyba że wziąłeś na 30 miesięcy to wtedy jest 99 PLN.
A ja mam do was pytanie, czy wiecie może na jakich zasadach pojawiają się oferty z telefonem w BOK? Pytam bo umowa mi się kończy 22.03.12, w iBOA jest oferta już chyba ze 2 miesiące, czytałem, że niektórym jak się umowa kończyła w marcu lub kwietniu przedłużali już przez SUK/BOK a gdy zadzwonili do mnie z BOK 6 stycznia (zgłosiłem chęć kontaktu przez iBOA) dostałem info od konsultanta, że będę mógł przez BOK ubiegać się o nowy aparat nie wcześniej niż 22.02.12 (miesiąc przed końcem), teraz mają jedynie bez telefonu. I stąd właśnie moje pytanie, czy od czegoś zależy dostępność oferty z telefonem w BOK/SUK
?

Pozdrawiam:)
No właśnie takie to dziwne raty 
Tak naprawdę w ogólnym rozrachunku nie ma żadnej różnicy. Płacisz za telefon (w Twoim przypadku) 99 PLN i potem co miesiąc 59 PLN.
Tyle tylko że przez pierwsze 12 miesięcy na fakturze będzie tak jak wcześniej napisałem 14 PLN za abonament i 45 rata za telefon, dopiero od 13 miesiąca będzie 59 PLN za abonament.
Mnie umowa kończy się 10.03.2012 i ponieważ miałem sprzeczne informacje dziś odbyłem rozmowę z konsultantką z BOA. Od grudnia pozmieniały im się zasady i teraz jak widać oferty z telefonem są dopiero na 1 miesiąc przed końcem umowy (nie wiem czy ma znaczenie że mam telefon na firmę? abonament nie biznesowy tylko oferta specjalna dla G2).
Pozostaje więc poczekać lub liczyć na powrót do wcześniejszych zasad

Tak naprawdę w ogólnym rozrachunku nie ma żadnej różnicy. Płacisz za telefon (w Twoim przypadku) 99 PLN i potem co miesiąc 59 PLN.
Tyle tylko że przez pierwsze 12 miesięcy na fakturze będzie tak jak wcześniej napisałem 14 PLN za abonament i 45 rata za telefon, dopiero od 13 miesiąca będzie 59 PLN za abonament.
Witajtetley pisze:A ja mam do was pytanie, czy wiecie może na jakich zasadach pojawiają się oferty z telefonem w BOK? Pytam bo umowa mi się kończy 22.03.12, w iBOA jest oferta już chyba ze 2 miesiące, czytałem, że niektórym jak się umowa kończyła w marcu lub kwietniu przedłużali już przez SUK/BOK a gdy zadzwonili do mnie z BOK 6 stycznia (zgłosiłem chęć kontaktu przez iBOA) dostałem info od konsultanta, że będę mógł przez BOK ubiegać się o nowy aparat nie wcześniej niż 22.02.12 (miesiąc przed końcem), teraz mają jedynie bez telefonu. I stąd właśnie moje pytanie, czy od czegoś zależy dostępność oferty z telefonem w BOK/SUK?
Mnie umowa kończy się 10.03.2012 i ponieważ miałem sprzeczne informacje dziś odbyłem rozmowę z konsultantką z BOA. Od grudnia pozmieniały im się zasady i teraz jak widać oferty z telefonem są dopiero na 1 miesiąc przed końcem umowy (nie wiem czy ma znaczenie że mam telefon na firmę? abonament nie biznesowy tylko oferta specjalna dla G2).
Pozostaje więc poczekać lub liczyć na powrót do wcześniejszych zasad

Ja mam podobnie około 120 PLN/m-c przy abonamencie 85PLN więc średnio o 35 PLN przekraczam :/ i lipa, umowa kończy się 10.03.2012, po rozmowie z BOA wiem że na ofertę z telefonem muszę czekać do 10 lutego :/ więc teraz to chyba nie ma znaczenia.Radeonik pisze:Ja przedluzylem 4 stycznia umowe mimo iz ta konczy sie 25.03. Pewnie chodzi o to co kiedys czyli wysokosc faktur ja z ostatnich 6 mc mam ok 120 zl.
Tu było wszystko włącznie z cennikami i warunkami oferty w pdf na końcu, więcej nie wynegocjujesz ewentualnie dostaniesz 60 minut do wszystkich na 2 pierwsze cykle rozliczeniowe (łącznie)WebSter pisze:A może st.konsultant napisze nam co maksymalnie mozna uzyskać na przedłużeniu?Z góry dziękujemy.
Radeonik pisze:Ok ja juz po rozmowie z Sukiem mam tez w pdfie nowe warunki i cennik telefonow.
Zmiany ktore zauwazylem, wzgledem poprzedniej oferty utrzymaniowej (nie oferty standardowej na stronie):
Oferta z telefonem:
R20 - 25zl (bez zmian)
R40 - 45zl (bez zmian)
R60 - 59zl (bez zmian)
R80 - 75zl (zamiast 85 zl)
R140 - 109zl (zamiast 130zl)
R170 - 160zl (zamiast 170zl)
R330 - 250zl (bez zmian)
Potanialy drozsze taryfy tylko:/
Do tego ceny telefonów podano mi z oferty multimedialnej i z tego co widze to w porównaniu do poprzedniego (wciaz wisi na stronie) sa spore obnizki o około 200 zl na niemal kazdym modelu X8 w R20 multimedialnej 199zl > 1zl, Wildfire S R40 multi z 299 zl>69 zl, Samsung Galaxy Ace R40 multi 399 zl>59 zl
Co prawda zeby miec te ceny trzeba przejsc negocjacje, ale sa one juz godne uwagi w porownaniu do poprzedniej oferty.
Co do oferty bez telefonu to jak widac dolozyli minuty
np R40 zamiast 190 minut obecnie 240
co jest niezla opcja (taka jak w Play) wraz z oferta 1000 sms/mms za 5 zl wrecz lepsza , natomiast w dalszym ciagu brakuje w tej ofercie sensownych pakietow internetowych i za 300 mb trzeba wybulic 14 zl (w orange to jest za 9 zl) a za 100MB 9zl (w play za 200 mb chca 7 zl...) Ja gdyby nie te ceny pakietów bym przedluzyl a tak wychodzi mi za duzo.
Nie wie ktos czy jest tu jakas inna opcja?
Acha oferte bez telefonu mozna skrocic do 15 mc.
Podsumowujac jest jak zawsze cos zabrali, cos dolozyli. Oferta jednak w sumie ciekawsza i osoby ktore przedluzyly przed swietami powinny sobie pluc w brode ze dali sie nabrac na darmowe sms-y i mms-y w sieci. Obecna oferta jest moze 5 zl platna ale moim zdaniem o wiele ciekawsza.
Telefoniczna okazaja to rodzina 80 (600 minut) za 99 zl umowa na 30 mc.
Ceny telefonow jak w cenniku juz wczesniej podawanym miedzyinnymi SGS II czy Sensation za 1 zl.
Nie widze tu zadnego haczyka moze ktos wie czy minuty/uslugi sa okrojone or something?
A tutaj wspomnianej wyżej cenniki.
Radeonik, powiedz mi/nam (jeśli to nie tajemnica
) jakich "chwytów" użyłeś w negocjacjach z SUK? Po prostu rzeczowa rozmowa czy mówiłeś im o rezygnacji lub MNP do innej sieci? Pytam bo zależy mi na ich ofercie a nie wiem, w która stronę iść jak już dojdzie co do czego, a wiem, że na przykład w Plusie na słowo "rezygnacja" lub "przeniesienie" nagle jest lepsza oferta 
Chyba, że ktoś inny może wspomóc wiedzą na ten temat jak to w T-mobile jest to będę wdzięczny bo w negocjacjach jestem słaby niestety

Chyba, że ktoś inny może wspomóc wiedzą na ten temat jak to w T-mobile jest to będę wdzięczny bo w negocjacjach jestem słaby niestety

Pozdrawiam:)
tetley
Ja ostatnio przedłużałem bratu ofertę i zrobiłem tak:
zadzwoniłem na 602900 było info o ofercie (...) poczekałem na zgłoszenie się pana z obsługi i powiedziałem że wiem że mogę skorzystać z oferty przedłużeniowej, pan się bardzo ucieszył powiedział że naturalnie jest dla mnie specjalna oferta i chętnie mi ją przedstawi
tu mu przerwałem i powiedziałem że wiem że t-mobile może mi zaoferować następujące warunki:
rodzina 60 za 59 PLN
nielimitowane rozmowy w sieci za 10 PLN
i telefon SE Xperia Neo V za 1 PLN
Po chwili ciszy Pan stwierdził że on nic nie wiem o takiej ofercie
poprosiłem więc o przełączenie do Sekcji Utrzymania Klienta co w/w Pan uczynił choć słowo "łączę" powiedział takim tonem jak bym wcześniej obrzucił go stekiem wyzwisk 
po chwili oczekiwania odezwał się Pan z SUK
nie dając mu dojść do słowa powiedziałem że wiem że może mi zaoferować następujące warunki (...) na to Pan sympatycznym głosem od razu powiedział że oczywiście jest taka oferta i oczywiście mogę z niej skorzystać
tu poprosił o chwilę cierpliwości i po krótkim oczekiwaniu powiedział że dodatkowo włączy mi na 60 dni dodatkowe 100 minut do wszystkich sieci.
Potem pozostało już tylko ustalenie kuriera.
Dziś z kolei podczas rozmowy z Panią z BOA (pytałem kiedy będzie dla mnie dostępna oferta z telefonem) po przedstawieniu przez nią niezbyt ciekawej oferty (99 PLN za 270 minut i SE Xperia Neo V za 1 PLN) powiedziałem że wiem o ofercie SUK i warunkach jakie tam są oferowane 59 PLN 400 minut i SE NV 1 PLN - i tu o dziwo pani wiedziała że takie oferty są dostępne i można z nich skorzystać
muszę tylko poczekać do 10 lutego (miesiąc do końca umowy).
Reasumując trzeba dzwonić na BOA i jeśli konsultant będzie udawał że nie ma pojęcia o co chodzi prosić o przełączenie do SUK, można również napisać e-maila przez BOA o treści mniej więcej (tak załatwiałem dwa inne telefony):
:Witam
jestem zainteresowany przedłużeniem umowy z siecią t-mobile, jednak standardowa oferta dla mnie jako stałego klienta nie jest satysfakcjonująca, wiem natomiast że możecie mi zaoferować następujące warunki: (tu przykład)
rodzina 60 za 59 PLN
Na taką ofertę byłbym zdecydowany, proszę o kontakt przedstawiciela Sekcji Utrzymania Klienta celem sfinalizowania procedury przedłużenia umowy.
Z poważaniem
......."
W obu przypadkach oddzwonili następnego dnia i bez żadnych negocjacji zaproponowali dokładnie to o co prosiłem
Ja ostatnio przedłużałem bratu ofertę i zrobiłem tak:
zadzwoniłem na 602900 było info o ofercie (...) poczekałem na zgłoszenie się pana z obsługi i powiedziałem że wiem że mogę skorzystać z oferty przedłużeniowej, pan się bardzo ucieszył powiedział że naturalnie jest dla mnie specjalna oferta i chętnie mi ją przedstawi

rodzina 60 za 59 PLN
Po chwili ciszy Pan stwierdził że on nic nie wiem o takiej ofercie

po chwili oczekiwania odezwał się Pan z SUK
nie dając mu dojść do słowa powiedziałem że wiem że może mi zaoferować następujące warunki (...) na to Pan sympatycznym głosem od razu powiedział że oczywiście jest taka oferta i oczywiście mogę z niej skorzystać

Potem pozostało już tylko ustalenie kuriera.
Dziś z kolei podczas rozmowy z Panią z BOA (pytałem kiedy będzie dla mnie dostępna oferta z telefonem) po przedstawieniu przez nią niezbyt ciekawej oferty (99 PLN za 270 minut i SE Xperia Neo V za 1 PLN) powiedziałem że wiem o ofercie SUK i warunkach jakie tam są oferowane 59 PLN 400 minut i SE NV 1 PLN - i tu o dziwo pani wiedziała że takie oferty są dostępne i można z nich skorzystać

Reasumując trzeba dzwonić na BOA i jeśli konsultant będzie udawał że nie ma pojęcia o co chodzi prosić o przełączenie do SUK, można również napisać e-maila przez BOA o treści mniej więcej (tak załatwiałem dwa inne telefony):
:Witam
jestem zainteresowany przedłużeniem umowy z siecią t-mobile, jednak standardowa oferta dla mnie jako stałego klienta nie jest satysfakcjonująca, wiem natomiast że możecie mi zaoferować następujące warunki: (tu przykład)
rodzina 60 za 59 PLN
Na taką ofertę byłbym zdecydowany, proszę o kontakt przedstawiciela Sekcji Utrzymania Klienta celem sfinalizowania procedury przedłużenia umowy.
Z poważaniem
......."
W obu przypadkach oddzwonili następnego dnia i bez żadnych negocjacji zaproponowali dokładnie to o co prosiłem

Potwierdzam, ja tak kiedyś przedłużyłem Erę Domową, wiedziałem tu z forum, że można przedłużyć za 5PLN bez żadnych minut, bo chodziło mi o utrzymanie numeru stacjonarnego. Takiej oferty nikt mi nie zaproponował ale jak w kolejnym mailu napisałem wprost, że wiem o takiej opcji i ona mnie właśnie urządza, to bez problemu dostałem. Polecam również pisanie maili zamiast dzwonienia z dwóch powodów, po pierwsze macie dowód co Wam zaproponowano, a po drugie macie czas na spokojną analizę oferty i widzicie ją na ekranie, co pozwala na porównania a nie wszystko się zawsze pamięta jak konsultant mówi.....ja już chyba wyłącznie pisze maile.tetley pisze:lars79, dzięki wielkie za podpowiedź. Skorzystam z Twoich doświadczeńJa do tej pory sądziłem, że tylko rezygnacją lub MNP można operatora zmusić do zmiany oferty ale widzę, że w T-mobile waląc prosto z mostu osiągniemy efekt.
szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)