• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#526600  autor: drcox
 07 sty 2012, 19:04
Co do trybu 2G/3G to w sumie zależy od sieci.
Jak miałem Plusa to miałem 2G/3G bo oni mają bardzo dobrze zestrojoną sieć więc ewentualne skoki 2G/3G były tylko wtedy gdy naprawdę były potrzebne.
Orange ma u mnie nędzne pokrycie 3G więc o trybie tylko 3G można zapomnieć. A na 2G padaka jakościowa zarówno z internetem jak i z rozmowami więc nie mógłbym mieć tego operatora bo to po prostu kupa w mojej okolicy.
W T-Mobile miałbym pewnie ustawione samo 2G, bo mają bardzo dobre 2G a bardzo nędzne 3G...
W Playu lepsze pokrycie i zasięg zapewnia mi 3G więc tylko taki tryb mam ustawiony. Poza tym powszechnie znana jest jakość Playowego E-GSMu (nie chcę nawet śnić o tym jak sytuacja wygląda w miejscach gdzie jest on obcięty na rzecz WCDMA 900). Jak jakimś cudem gdzieś nie ma zasięgu to wskakuje Plus lub Orange 3G. Jak gdzieś wyjeżdżam to ustawiam sztywno Plusa.

#526713  autor: Kamillo5
 08 sty 2012, 11:42
Dziekuje za wszystkie odpowiedzi.

Jak wiecie to moje pierwsze kroki z Androidem i Smartfonem (przypomne ze mam S+)

Napiszcie jakie aplikacje sa mi potrzebne do codziennego użytkowania? jakie aplikacje powinien miec moj smartfon?
jakies oszczedzanie baterii tez powinno być?
w moim smartfonie jest widget "nawigacja" dobra jest ta aplikacja? czy musze sciagnac cos z Android Market?

jakie jeszcze aplikacje ?

#526724  autor: Vieslav
 08 sty 2012, 12:30
TUTAJ jest cała niezbędna wiedza na temat początków z Androidem. Proponuje zamknąć temat, bo z wyboru operatora zrobiła się dyskusja o baterii.

#526729  autor: forum_tg
 08 sty 2012, 12:35
pakierhakierxd pisze:Mam do was pytanie jak myślicie czy na telefonie który jest używany tylko do rozmów,sms lepiej ustawić tylko 2g czy tryb 2g/3g ?
3G da ci lepszą jakość rozmowy, ale minusem jest, że gdy tracisz gdzieś 3G to telefon zżera więcej baterii.
Ja używam 3G i jestem zadowolony

#526775  autor: Kamillo5
 08 sty 2012, 14:41
Kolejne pytanie, gdy wchodze do widgetu "MUZYKA" sa tam utwory które wgralem na telefon a przy nich zdjecia które mam w "GALERIA" nie wiem jak usunac te zdjecia?

I jak zmienic dzwonek przychodzacej wiadomosci sms na taki który mam w widgecie "muzyka" ?

jak znaleźć w moim smartfonie (S+) moje ulubione zakladki?

P O M O C Y