• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 139 z 217
  • 1
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 217

#526200  autor: tetley
 05 sty 2012, 15:46
Mam pytania do zorientowanych jak to jest w T-mobile (mam doświadczenia w innych sieciach ale nie w tej):
1) Czy składanie reklamacji w czasie umowy zamyka jakoś drogę do negocjacji z SUK (wiem, że pytanie jest głupie ale kiedyś w Orange miałem problemy z tym)?
2) Czy możliwość skorzystania z ofert, które w pdf zamieścił Radeonik jest zależna od wysokości rachunków (obecnie mam mały abonament bo płacę 20 zł za 30 min, miałem jeszcze włączony pakiet 500 sms do T-mobile za 5 zł i 100 MB za 9 zł, również zmieniałem jakoś wcześniej na wyższy bo była taka potrzeba, parę razy rachunki były ok 40 zł, raz ponad 100 zł, ogólnie ARPU ok. 30-40 zł; pytam dlatego, że kiedyś w Plus niższy telefon + ciut lepsza oferta była uzależniona od ARPU)?
3)Z tej oferty SUK, która jest w pdf chciałbym sobie wybrać R20 za 25 zł + do tego HTC Wildfire S za 299 zł. Pytanie czy jest na co liczyć?
4) Jak wygląda wzięcie w powyższym wariancie telefonu na raty? Czy jest wydłużana umowa, wyższy abonament, jakieś inne rzeczy?
5) Czy w ogóle w/w oferta to tylko dla nielicznych czy każdy może się starać o taką ofertę?

Dziękuję wszystkim za info i odpowiedzi. Przejrzałem ostatnie parę stron i nie znalazłem podobnych pytań i odpowiedzi :-)

I proszę o wyrozumiałość. Nie znam się w ogóle na zasadach panujących w tej sieci.

Pozdrawiam:)

#526212  autor: arasel
 05 sty 2012, 16:18
1) Trudno powiedzieć, tutaj raczej st. konsultant może coś więcej powiedzieć.
2) Nie, wystarczy skontaktować się z SUK.
3) Tak, nie powinno być problemów z uzyskaniem tej oferty.
4) Tak naprawdę to nie ma żadnej różnicy. Abonament jest w takiej samej wysokości czy to na raty czy nie, jedynie kwota abonamentu jest dzielona przez okres 12 miesięcy na część abonamentową i część ratalną, która w sumie i tak wynosi kwotę danego abonamentu. Nie wydłuża to długości umowy i trzeba uiścić w salonie bądź kurierowi cenę telefonu zgodną z cennikiem. Moim zdaniem jest to opcja zupełnie pozbawiona sensu.
5) Każdy. Warunkiem jest połączenie z SUK.
Ostatnio zmieniony 05 sty 2012, 16:22 przez arasel, łącznie zmieniany 1 raz.

#526213  autor: RamboII
 05 sty 2012, 16:19
Szukam oficjalnych informacji (regulamin) o ofercie "Telefoniczna okazja"
Kusi mnie ten SG SII za 1zł.

Miałem brać R60+2 pakiety a przy tej opcji SG SII wychodzi 1149/1049
Dokładam 20zł/mc i mam tel za 1zł (600zł)

#526218  autor: arasel
 05 sty 2012, 16:34
http://www.t-mobile.pl/r/repo1/document ... 111111.pdf

http://www.t-mobile.pl/r/repo1/document ... lefonu.pdf

Telefoniczna okazja to nic innego jak Multi 80 na 30 miesięcy w cenie 99,90 (nie podlega negocjacji), ale za to telefony są dużo tańsze.

Jakie 2 pakiety chciałeś dołączyć do R60? Jeśli SMS/MMS i 1GB Internet to całkowity koszt 24 miesięcznej umowy przy tej opcji wynosi 24*74+1149 = 2925 PLN, a 30 miesięcznej 30*74+1049 = 3269

Telefoniczna okazja to 30*99,90+1 = 2998.

Różnica jest taka, że w R60 masz mniej minut, ale za to dodatkowe 1000 SMS/MMS i 1 GB Internetu, a w TO więcej minut, ale brak dodatkowych SMS i tylko 250MB. Warto przemyśleć co bardziej odpowiada Twoim potrzebom, bo może krótsza umowa, więcej SMS/MMS i Internetu i podobny koszt całkowity w R60 (kosztem 200 minut mniej) jest jednak lepszym wyborem?

#526233  autor: RamboII
 05 sty 2012, 17:44
Pakiety 1GB i Taniej w sieci.

Dzięki za info, przemyślę jeszcze sprawę.

#526251  autor: tetley
 05 sty 2012, 19:24
arasel, dzięki wielkie za info w powyższej sprawie :wink:
arasel pisze:4) Tak naprawdę to nie ma żadnej różnicy. Abonament jest w takiej samej wysokości czy to na raty czy nie, jedynie kwota abonamentu jest dzielona przez okres 12 miesięcy na część abonamentową i część ratalną, która w sumie i tak wynosi kwotę danego abonamentu. Nie wydłuża to długości umowy i trzeba uiścić w salonie bądź kurierowi cenę telefonu zgodną z cennikiem. Moim zdaniem jest to opcja zupełnie pozbawiona sensu.
Jeśli tak to wygląda to jest to chyba największa głupota jaką widziałem. Myślałem, że na raty oznacza (w mojej sytuacji) 299/24=12,5zł i że tyle mi T-mobile doliczy do całkowitego abonamentu. Więc na raty w T-mobile oznacza, że płacisz całość...

Ale oferta i tak jest dobra więc muszę zadzwonić na BOK i inteligentnie negocjować co bym mógł liczyć na rabat :D

Pozdrawiam:)

#526254  autor: Radeonik
 05 sty 2012, 19:37
Ja sie skusiłem na R60 plus SGS + za 59 zł (telefon idzie na sprzedaż cena okolo 920 zl) do tego pakiety internet i sms-y.

Wystarczyłaby mi pewnie R40 bo duzo nie gadam (nie lubie) ale jak zsumowalem (tam wzialbym na sprzedaz ACE'a 650 zl) to wyszlo ze za niewiele wiecej (ok 3zl/mc) moge miec wyzsze abo, to stwierdzilem ze nie ma sie nad czym zastanawiac.

R40 plus pakiety = 60 zl x 24 +59 - 650 = 849/24 = 35,375
R60 plus pakiety = 74 zl x 24 +59 - 920 = 915/24 = 38,125

R80 tez daje rade jesli wezmie sie desire s z pakietami (do sprzedania za okolo 1100 zl) abo realnie wyjdzie 44 zl (w tym abo kuszace jest dolozenie jeszcze darmowe w t-mobile za 5 zl)

Jak na abonament za 50 zl (bez telefonu po jego sprzedaży) to 600 minut, darmowe do T-mobile, 1000 mmsow/sms-ow do wszystkich i 1 gb internetu to oferta niemal bezkonkurencyjna (chyba tylko orange pantera z jakas dobra wyprzedaza moze dac rade)
A jak telefon potrzebny to dobry smartfon (SGS+) w abo za ok 70 zl to też piękna sprawa. T-mobile dało tym razem radę (a bylem niedawno jednym z ich najwiekszych krytyków)

#526278  autor: waeren
 05 sty 2012, 21:33
UndiscloseD pisze:
waeren pisze:Możecie mi powiedzieć czy ten pakiet można za te pieniądze włączyć w opcji bez telefonu? Bo chętnie bym wtedy skorzystał? I czy jest on z lejkiem? A najlepiej jakby ktoś linka do strony T wkleił o szczegółach tych pakietów bo chętnie bym poczytał a jakoś sam nie mogę znaleźć :-D
Tutaj jest regulamin oferty:
http://www.t-mobile.pl/r/repo1/document ... tra_II.pdf

Z tego co na szybko zerknąłem to nie ma (chyba) możliwości wzięcia tego pakietu 1GB za 10 zł.
też tyle wywnioskowałem, a gdzie szukać informacji, że można taki pakiet 1GB włączyć.....i w ogóle jakie są opcje tych pakietów?

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#526296  autor: Nathan
 05 sty 2012, 22:52
Jak to jest z ofertą Telefoniczna Okazja? W cenniku jest napisane Taryfa/zestaw: Rodzina 80, co sugerowałoby, że minut będzie 600. Na stronie i w iboa mam natomiast taką informację:
- abonament 99,90 zł (umowa na 30 miesięcy)
- 120 minut do wszystkich sieci krajowych wymienne 1:1 na SMS/MMS/MB
- Internet w telefonie - 250 MB za 0 zł

To wygląda jak Rodzina 20 Multimedialna plus 60zł raty za telefon. To po kiego się pytam nazywać to Rodzina 80 w cenniku?
Czyli jak ktoś sobie wybrałby Samsunga Galaxy S plus, który jest dostępny w Telefonicznej Okazji to zapłaciłby za niego 1800zł. Faktycznie okazja... nie ma co ;)

#526315  autor: st.konsultant
 06 sty 2012, 01:14
Nathan pisze:Jak to jest z ofertą Telefoniczna Okazja? W cenniku jest napisane Taryfa/zestaw: Rodzina 80, co sugerowałoby, że minut będzie 600. Na stronie i w iboa mam natomiast taką informację:
- abonament 99,90 zł (umowa na 30 miesięcy)
- 120 minut do wszystkich sieci krajowych wymienne 1:1 na SMS/MMS/MB
- Internet w telefonie - 250 MB za 0 zł

To wygląda jak Rodzina 20 Multimedialna plus 60zł raty za telefon. To po kiego się pytam nazywać to Rodzina 80 w cenniku?
Czyli jak ktoś sobie wybrałby Samsunga Galaxy S plus, który jest dostępny w Telefonicznej Okazji to zapłaciłby za niego 1800zł. Faktycznie okazja... nie ma co ;)

Są 3 rodzaje taryf Rodzina 80:

- multimedialna czyli 99,90 zł, 600 minut i 250 MB
- klasyczna czyli 89,90 zł, 600 minut
- telefony z najwyższej półki w specjalnych cenach czyli 99,90, 120 minut, 250 MB i umowa na 30 miesięcy (tylko!).

Na koniec 2 ciekawostki :)

Minuty nie przechodzą już na kolejny okres, a w pakiecie 1000 za 5 zł, smsy i mmsy nie obejmują sieci Heyah :)

#526318  autor: Nathan
 06 sty 2012, 01:47
st.konsultant, dzięki za wyjaśnienie, czyli telefon wychodzi właśnie 1800zł. To okazja...
Co ma oznaczać to "(tylko!)" ?

Z tymi minutami to we wszystkich taryfach? Przecież to jakiś żart chyba ze strony T-mobile? Może niech jeszcze naliczanie sekundowe wycofają :D

Jak się ma sprawa z minutami do Play, Polsatu, bo na stronie widzę oczywiście gwiazdkę i: * Minuty do wszystkich sieci (T-Mobile, Orange, Plus i na stacjonarne).
No to albo do wszystkich albo nie...

EDIT:
Znalazłem w regulaminie:
10.4. Minuty do wszystkich sieci krajowych przyznawane są comiesięcznie na cały okres trwania Aneksu i obowiązują tylko w cyklu rozliczeniowym, w którym
zostały przyznane. Niewykorzystanie minuty nie przechodzą na kolejny cykl rozliczeniowy.

To tylko przy ofercie Wymiana telefonu jest czy przy reszcie też?
Link do regulaminu: http://www.t-mobile.pl/r/repo1/document ... lefonu.pdf

#526320  autor: st.konsultant
 06 sty 2012, 04:01
Nathan pisze:st.konsultant, dzięki za wyjaśnienie, czyli telefon wychodzi właśnie 1800zł. To okazja...
Co ma oznaczać to "(tylko!)" ?

Z tymi minutami to we wszystkich taryfach? Przecież to jakiś żart chyba ze strony T-mobile? Może niech jeszcze naliczanie sekundowe wycofają :D

Jak się ma sprawa z minutami do Play, Polsatu, bo na stronie widzę oczywiście gwiazdkę i: * Minuty do wszystkich sieci (T-Mobile, Orange, Plus i na stacjonarne).
No to albo do wszystkich albo nie...

EDIT:
Znalazłem w regulaminie:
10.4. Minuty do wszystkich sieci krajowych przyznawane są comiesięcznie na cały okres trwania Aneksu i obowiązują tylko w cyklu rozliczeniowym, w którym
zostały przyznane. Niewykorzystanie minuty nie przechodzą na kolejny cykl rozliczeniowy.

To tylko przy ofercie Wymiana telefonu jest czy przy reszcie też?
Link do regulaminu: http://www.t-mobile.pl/r/repo1/document ... lefonu.pdf

Nie wiem gdzie Ty patrzysz te ceny, ale w http://www.t-mobile.pl/r/repo1/document ... 111111.pdf jest coś takiego jak "Telefoniczna okazja" i np Galaxy S II kosztuję 1 zł.

Minuty we wszystkich taryf są do wszystkich krajowych sieci i wszędzie tylko na 1 cykl.

p.s

Pisząc "tylko" miałem na myśli fakt, że w "Telefonicznej okazji" nie można wybrać umowy na 24. Jest tylko opcja 30 miesięcy.

#526324  autor: Nathan
 06 sty 2012, 08:25
st.konsultant pisze:Nie wiem gdzie Ty patrzysz te ceny, ale w http://www.t-mobile.pl/r/...er_20111111.pdf jest coś takiego jak "Telefoniczna okazja" i np Galaxy S II kosztuję 1 zł.
Telefoniczna okazja - abonament 99,99 zł. Dostajemy 120 min. plus 250MB - czyli odpowiednik taryfy Rodzina 20 Multimedialna, która kosztuje 39,90 zł.
99,99 - 39,90 = 60 x 30 (ilość cykli) = 1800 + 1 = 1801 zł.

Ta zmiana z minutami na jeden cykl to niemiła niespodzianka.
 #526331  autor: Majkel1234
 06 sty 2012, 10:09
Wiem że było kilkakrotnie, jednak sporo informacji się wyklucza..
O ile wcześniej, przed zakończeniem umowy, dostępna będzie w IBOA oferta przedłużenia umowy z telefonem? Abonament to 69 zł, ok 7 miesięcy przed zakończeniem umowy pojawiła się oferta bez telefonu..

#526333  autor: waeren
 06 sty 2012, 10:39
Nathan pisze:Znalazłem w regulaminie:
no to już teraz nie tylko na Play będą narzekać, że minuty przepadają ;-)

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#526338  autor: arasel
 06 sty 2012, 11:09
st.konsultant pisze: - telefony z najwyższej półki w specjalnych cenach czyli 99,90, 120 minut, 250 MB i umowa na 30 miesięcy (tylko!).
:shock: W takim razie wprowadziłem kolegę Ramboll w błąd. Założyłem, że skoro jest to R80 to musi tam być pakiet minutowy z R80, a promocyjną cenę telefonu rekompensują sobie stałą ceną 99,90. Jeśli tak to wyglądą to w ogóle nie ma się co zastanawiać nad tą ofertą, bo to delikatnie mówiąc kpina :?

#526340  autor: anonim69
 06 sty 2012, 11:47
st.konsultant pisze:Na koniec 2 ciekawostki :)

Minuty nie przechodzą już na kolejny okres, a w pakiecie 1000 za 5 zł, smsy i mmsy nie obejmują sieci Heyah :)
Oferta na pierwszy "rzut oka" mogła wydawać się atrakcyjniejsza z powodu znacznej obniżki cen telefonów, niestety sukcesywnie T-M okrają ofertę , na początek było zabranie punków Era , ceny telefonów szybowały do góry więc ta obniżka zapewne jest złudna, minuty nie przechodzą , zapewne marketing T-M wie co robi, aby miło wyciągnąć dodatkowe pieniążki z naszych kieszeni :D

#526380  autor: RamboII
 06 sty 2012, 15:43
Faktycznie TO to jakaś kpina, nie kupuję tego.

Najprawdopodobniej wezmę, tak jak to zasugerowano wcześniej, HTC Desire S, opchnę i dorzucę 500-600 i kupię SGS II na rynku.
Albo zostanę przy SGS+ i nic nie będę robił.

#526421  autor: SACZI
 06 sty 2012, 20:25
anonim69 pisze:
st.konsultant pisze:Na koniec 2 ciekawostki :)

Oferta na pierwszy "rzut oka" mogła wydawać się atrakcyjniejsza z powodu znacznej obniżki cen telefonów, niestety sukcesywnie T-M okrają ofertę , na początek było zabranie punków Era , ceny telefonów szybowały do góry więc ta obniżka zapewne jest złudna, minuty nie przechodzą , zapewne marketing T-M wie co robi, aby miło wyciągnąć dodatkowe pieniążki z naszych kieszeni :D
Jestem ciekawy, jak długo utrzymają się takie zasady?
W Taryfach rodzinnych zrezygnowali z połączeń do Play, po czym wprowadzili je z powrotem.
Teraz rezygnują z przechodzenia minut - kiedy powrót?
Jak nie przywrócą, to ja podpiszę aneks na najniższy abonament (o ile w ogóle podpiszę).
Stracą na tym o wiele więcej niż na przechodzących minutach.

Po za tym nie ma co podchodzić sentymentalnie do jakiegoś operatora.
W Plusie szykują się cięcia kosztów to pewnie będą chcieli polepszyć ofertę:
http://www.wykop.pl/ramka/998345/solorz ... roc-w-dol/

Warto przekalkulować "zyski i straty".
Obniżka cen telefonów okazać się może wyższa niż ewentualne straty z przepadających minut.
Zawsze warto brać abonament dla swoich potrzeb. W moim przypadku jest to 200-240 minut. Teraz mam za dużo (360) i muszę kombinować co zrobić, żeby nie przepadły.
 #526787  autor: Majkel1234
 08 sty 2012, 15:55
Majkel1234 pisze:Wiem że było kilkakrotnie, jednak sporo informacji się wyklucza..
O ile wcześniej, przed zakończeniem umowy, dostępna będzie w IBOA oferta przedłużenia umowy z telefonem? Abonament to 69 zł, ok 7 miesięcy przed zakończeniem umowy pojawiła się oferta bez telefonu..
Kochani, naprawdę nikt nie wie ?? :(
  • Strona 139 z 217
  • 1
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 217
  • 1
  • 137
  • 138