Użytkownik
Ranga
Cichy Czytelnik
Problem jest głębszy... Otóż ja przeniosłem numer z GaduAir do mBank mobile. Oczywiście ze standardowym dla GaduAir prefiksem 729. I nie tylko nie mogę się połączyć na ten numer z sieci TP, lecz także z komórki będącej w Orange. Z innych sieci numer jest bez problemu osiągalny.Dla potwierdzenia spróbujcie jeśli ktoś ma numer przeniesiony do Play z GaduAIR lub nawet do innej sieci, byleby pula numeracyjna się zgadzała?
Mój klient rano mnie powiadomił, że nie może się do mnie dodzwonić bo nie ma takiego numeru, chociaż wczoraj ze mną rozmawiał... A Ty tylko utwierdziłeś w przekonaniu że coś jest nie w porządku w większym zakresie, oraz zmusiłeś do wykonania testów na numerze o prefiksie 729 przeniesionym do Orange.taryfiasz19gr pisze:Jeszcze wczoraj można było się dodzwonić od dziś ten problem sie pojawił.
Hmm, zobaczymy co na to BOK i Rzecznik. Znając takie molochy jak TP/Orange to będzie musiała się nad tym zastanowić cała firmataryfiasz19gr pisze:Dziwne, że Orange poważna firma takiego babola popełniła przecież numer przeniosło kilkadziesiąt tysięcy osób z GaduAIR, także skala jest bardzo duża i powaga sprawy też.
Jak się domyślasz zapewne to: [email protected]taryfiasz19gr pisze:Masz bezpośredni kontakt do BOK i Rzecznika możesz mi podac adresy e-mail? Nie jestem ich klientem i ciężko znaleźć kontakt.
Nikt nie jest doskonałytaryfiasz19gr pisze:chyba pomylił mnie z tobą bo odpisał że dziękuje za maila, a ja nie wysyłałem:)
Na dwa numery 7291XXXXX przeniesione do Play z rok temu z Orange da się dodzwonić , nie wiem jak to jest z TP.Ramirez pisze:U mnie to samo, z orange na numer 729 1xxxxxx działający w mbank mobile nie da się dodzwonić, nie ma takiego numeru.
Problem dotyczy prawdobodobnie przy dzwonieniu tylko z TP SA.ChuckyCiechanow pisze:Na dwa numery 7291XXXXX przeniesione do Play z rok temu z Orange da się dodzwonić , nie wiem jak to jest z TP.Ramirez pisze:U mnie to samo, z orange na numer 729 1xxxxxx działający w mbank mobile nie da się dodzwonić, nie ma takiego numeru.
U mnie był problem także z dzwonieniem z numeru w Orange (przeniesionym z GaduAir), nie tylko z TP. Ale Rzecznik zareagował zdecydowanie szybciej niż się spodziewałem (za co należy się Orange wielki plus)taryfiasz19gr pisze:Problem dotyczy prawdobodobnie przy dzwonieniu tylko z TP SA.