• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 137 z 217
  • 1
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 217

#525502  autor: UndiscloseD
 02 sty 2012, 18:57
anfn pisze:Kiedy mogę oczekiwać telefonu od T-Mobile?
Przez internet można zawsze o miesiąc wcześniej niż w salonie.
Podam Ci taki przykład:
mój tata miał abonament Nowa Era 60 (50 zł/mies), umowa kończyła się 20 grudnia 2011,a on właśnie przez iBOA przedłużył umowę już 18 sierpnia 2011. Czyli jak widać 4 miesiące wcześniej.
Ja obecnie też czekam na koniec umowy i chcę ją przedłużyć z telefonem. ( koniec umowy: 9 maja 2012 )Również miałem taryfę Nowa Era 60, została mi zmieniona jakieś 3 miesiące temu na Rodzina 40. Kiedy dzwoniła konsultantka mówiła, że na pewno pod koniec grudnia będzie już możliwość wymiany telefonu. Sprawdzałem więc w zeszłym tygodniu i nic. Niedawno dzwonił inny konsultant i mówił mi, że dopiero w połowie lutego będzie możliwość przedłużenia przez internet. Czyli jak widać, każdy mówi co innego...
Pewnie gdybym zadzwonił teraz i zapytał to możliwe, że byłaby 3 wersja terminu przedłużenia umowy.
Ale ja tak wyliczam i mam nadzieję, że jednak będę mógł przedłużyć już w połowie stycznia.

#525616  autor: waeren
 03 sty 2012, 09:20
anfn pisze:Mam 2 telefony firmowe, jeden w T-Mobile, drugi w Plusie. Do końca pierwszej umowy zostały mi niecałe 4 miesiące, a w Plusie - 6 miesięcy. Kiedy mogę oczekiwać telefonu od T-Mobile? Rozumiem, ze progi rachunków, o których pisał moderator, odnoszą się do klientów indywidualnych, nie? A jakie są dla klientów biznesowych? Czy może to zależy nie od rachunku, a od wielkości firmy?...
Wątpię, że wiedzieli jak duża jest firma, i po co im to do szczęścia.....i tak każdy numer jest liczony osobno. Ja przedłużałem już na 12 m-cy przed ale to były rachunki ponad 500 PLN/m-c na jednym numerze....na dwóch innych były niższe i już się nie dało, więc ani ilość ani wielkość firmy nie ma znaczenia w mojej opinii :twisted:

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#525636  autor: dakoolk
 03 sty 2012, 11:51
Mam ważne pytanie - czy ktoś kto ma dostęp do nowych promocji (tych od jutra tj. 4.02.12), a wiem, że już chyba nie tylko pracownicy T-Mobile je mają. Mógłby ktoś napisać, czy ofertach utrzymaniowych pakiet "zawsze rozmawiaj" będzie na starych zasadach, czy będzie ograniczony tylko do Polski? Jest to dla mnie bardzo ważne, bo będę potrzebował dzwonić do T-Mobile USA i nie wiem, czy dziś przedłużać.
Z góry dziekuję!

#525821  autor: st.konsultant
 04 sty 2012, 00:45
dakoolk pisze:Mam ważne pytanie - czy ktoś kto ma dostęp do nowych promocji (tych od jutra tj. 4.02.12), a wiem, że już chyba nie tylko pracownicy T-Mobile je mają. Mógłby ktoś napisać, czy ofertach utrzymaniowych pakiet "zawsze rozmawiaj" będzie na starych zasadach, czy będzie ograniczony tylko do Polski? Jest to dla mnie bardzo ważne, bo będę potrzebował dzwonić do T-Mobile USA i nie wiem, czy dziś przedłużać.
Z góry dziekuję!

Mam nadzieję, że przedłużyłeś dziś bo w nowym "Zawsze rozmawiaj" tylko polskie numery T.

#525830  autor: Tomek000
 04 sty 2012, 08:34
Witam,

wiemy już jak będzie wyglądała nowa ofertą suk?
z standardową zapoznałem się już na t-mobile.pl

mam na myśli ofertę bez telefonu, jakieś dodatkowe minuty w porównaniu do std oferty?
z telefonem
będą telefony z cennika multimedialnych dla taryf zwykłych ze zniżką? :)

Pozdrawiam,
Tomek

#525834  autor: dakoolk
 04 sty 2012, 08:59
st.konsultant pisze:
dakoolk pisze:Mam ważne pytanie - czy ktoś kto ma dostęp do nowych promocji (tych od jutra tj. 4.02.12), a wiem, że już chyba nie tylko pracownicy T-Mobile je mają. Mógłby ktoś napisać, czy ofertach utrzymaniowych pakiet "zawsze rozmawiaj" będzie na starych zasadach, czy będzie ograniczony tylko do Polski? Jest to dla mnie bardzo ważne, bo będę potrzebował dzwonić do T-Mobile USA i nie wiem, czy dziś przedłużać.
Z góry dziekuję!

Mam nadzieję, że przedłużyłeś dziś bo w nowym "Zawsze rozmawiaj" tylko polskie numery T.
Przedłużyłem! Na szczęście zaryzykowałem, bo choć dziś (być może, nie wiem jak z dostępnością) byłby może większy wybór tanich smartfonów (np. Desire Z, chciałem Xperię Mini Pro, ale niestety nie było jej wczoraj w iBOA, wziąłem NEO V), to zburzyłoby mi misterny plan bezpłatnych i wygodnych (bez umawiania się na Skype itp) kontaktów z rodziną w USA :)

#525838  autor: łazęga
 04 sty 2012, 09:27
Jest już dostępna oferta smartfonowa z SGSII za 1 PLN przy abo 99,90 zł? Na stronie T nic nie widzę.

#525850  autor: kryl4
 04 sty 2012, 10:36
st.konsultant pisze:Ograniczenia przyszły z góry. Teraz w biznesie wymiana telefonu pojawia się miesiąc przed końcem umowy. Prawdopodobnie od nowego roku znowu się ten czas wydłuży.
Czy już coś wiadomo w sprawie wydłużenia tego terminu? Dzięki:)

#525926  autor: echo30
 04 sty 2012, 14:16
witam.proszę o podanie linka do SUK bo szukam na stronce TM i nie potrafię znaleźć.
z góry przepraszam jak było podane wcześniej ale nie chce się mi przeglądać całego tematu.
i druga sprawa..co powinno sie tam mniej wiecej napisac?co oczekujemy czy tylko na poczatek ze dana oferta nam nie odpowiada.

#525941  autor: czehu
 04 sty 2012, 15:01
Ja dzwonię na BOA i proszę o połączenie z działem utrzymania klienta.

#525943  autor: echo30
 04 sty 2012, 15:09
czehu pisze:Ja dzwonię na BOA i proszę o połączenie z działem utrzymania klienta.
wlasnie.tez chcialem by mnie połączono to pani powiedziała mi w miły sposób ze nie ma takiego działu:).i ze nic po za to co mi oferuje nie dostane.wiec jak co to jedynie mi rezygnacja zostaje jak jestem niezadowolony.
temu pytam o maila by moc tam napisac.

#525964  autor: tejerek
 04 sty 2012, 16:34
Też mnie interesuje jak wygląda oferta SUK w nowej promocji. Ktoś już wie?

W tym cenniku telefonów link jest również poza tabelką z cenami w multimedialnej oraz standardowej ofercie jest także tabelka z cenami w telefonicznej okazji za 99,90zł/ms. gdzie są tanie smartfony. Ktoś wie jak wygląda ta oferta?

Pozdrawiam wszystkich...

#525968  autor: Radeonik
 04 sty 2012, 16:48
Ok ja juz po rozmowie z Sukiem mam tez w pdfie nowe warunki i cennik telefonow.

Zmiany ktore zauwazylem, wzgledem poprzedniej oferty utrzymaniowej (nie oferty standardowej na stronie):

Oferta z telefonem:

R20 - 25zl (bez zmian)
R40 - 45zl (bez zmian)
R60 - 59zl (bez zmian)
R80 - 75zl (zamiast 85 zl)
R140 - 109zl (zamiast 130zl)
R170 - 160zl (zamiast 170zl)
R330 - 250zl (bez zmian)

Potanialy drozsze taryfy tylko:/

Do tego ceny telefonów podano mi z oferty multimedialnej i z tego co widze to w porównaniu do poprzedniego (wciaz wisi na stronie) sa spore obnizki o około 200 zl na niemal kazdym modelu X8 w R20 multimedialnej 199zl > 1zl, Wildfire S R40 multi z 299 zl>69 zl, Samsung Galaxy Ace R40 multi 399 zl>59 zl

Co prawda zeby miec te ceny trzeba przejsc negocjacje, ale sa one juz godne uwagi w porownaniu do poprzedniej oferty.

Co do oferty bez telefonu to jak widac dolozyli minuty

np R40 zamiast 190 minut obecnie 240

co jest niezla opcja (taka jak w Play) wraz z oferta 1000 sms/mms za 5 zl wrecz lepsza , natomiast w dalszym ciagu brakuje w tej ofercie sensownych pakietow internetowych i za 300 mb trzeba wybulic 14 zl (w orange to jest za 9 zl) a za 100MB 9zl (w play za 200 mb chca 7 zl...) Ja gdyby nie te ceny pakietów bym przedluzyl a tak wychodzi mi za duzo.
Nie wie ktos czy jest tu jakas inna opcja?

Acha oferte bez telefonu mozna skrocic do 15 mc.

Podsumowujac jest jak zawsze cos zabrali, cos dolozyli. Oferta jednak w sumie ciekawsza i osoby ktore przedluzyly przed swietami powinny sobie pluc w brode ze dali sie nabrac na darmowe sms-y i mms-y w sieci. Obecna oferta jest moze 5 zl platna ale moim zdaniem o wiele ciekawsza.

Telefoniczna okazaja to rodzina 80 (600 minut) za 99 zl umowa na 30 mc.

Ceny telefonow jak w cenniku juz wczesniej podawanym miedzyinnymi SGS II czy Sensation za 1 zl.

Nie widze tu zadnego haczyka moze ktos wie czy minuty/uslugi sa okrojone or something?

A tutaj wspomnianej wyżej cenniki.

#525977  autor: RamboII
 04 sty 2012, 17:26
W tabeli jest informacja, że można dobrać 1GB netu za 10zł lub 5GB za 20zł.

Przykładowo:
R59 + 10zł (1GB) + 10zł(Nielimitowane Rozmowy) w sumie 79zł.
Jak w takim wypadku sprawdzić cenę telefonu, standardowo jak dla R59 czy może wyższej?

#525978  autor: Radeonik
 04 sty 2012, 17:29
Ramboll oczywiscie ze standardowo, to sa dodatkowo platne uslugi. Jedynie co, to mozesz wziasc cene zamiast z rodzinnej to cene z oferty multimedialnej ale tez ta sama taryfa R40=R40.

#525981  autor: waeren
 04 sty 2012, 17:37
Radeonik pisze:Oferta jednak w sumie ciekawsza i osoby ktore przedluzyly przed swietami powinny sobie pluc w brode ze dali sie nabrac na darmowe sms-y i mms-y w sieci. Obecna oferta jest moze 5 zl platna ale moim zdaniem o wiele ciekawsza.
Nie oceniaj wszystkich wg własnej miary, ja teraz bym sobie pluł w brodę, bo dla mnie największym atutem, dla którego przeniosłem numer do T, były darmowe połączenia do T ale na świecie.....więc teraz bardziej by mnie to bolało niż to że mam 100 minut mniej niż teraz jest w abo za 99 PLN, ale za to darmowe miałem za darmo, a teraz w tej taryfie kosztują dodatkowo 10 i jeszcze jedno, teraz za 5 PLN masz 1000 sms'ów, a w opcji darmowe do T były bez ograniczeń, co dla dużo piszących, np. pary w tej samej sieci, też jest na duży minus......nie oceniaj więc czy lepiej bo zawsze jest to subiektywana ocena i to, że Ty pluł byś w brodę nie znaczy, że każdy tak myśli..... :?

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#525983  autor: Radeonik
 04 sty 2012, 17:49
waeren pisze:
Radeonik pisze:Oferta jednak w sumie ciekawsza i osoby ktore przedluzyly przed swietami powinny sobie pluc w brode ze dali sie nabrac na darmowe sms-y i mms-y w sieci. Obecna oferta jest moze 5 zl platna ale moim zdaniem o wiele ciekawsza.
Nie oceniaj wszystkich wg własnej miary, ja teraz bym sobie pluł w brodę, bo dla mnie największym atutem, dla którego przeniosłem numer do T, były darmowe połączenia do T ale na świecie.....więc teraz bardziej by mnie to bolało niż to że mam 100 minut mniej niż teraz jest w abo za 99 PLN, ale za to darmowe miałem za darmo, a teraz w tej taryfie kosztują dodatkowo 10 i jeszcze jedno, teraz za 5 PLN masz 1000 sms'ów, a w opcji darmowe do T były bez ograniczeń, co dla dużo piszących, np. pary w tej samej sieci, też jest na duży minus......nie oceniaj więc czy lepiej bo zawsze jest to subiektywana ocena i to, że Ty pluł byś w brodę nie znaczy, że każdy tak myśli..... :?
Napisałem w sumie ciekawsza (nie napisalem ze dla kazdego, owszem dla mnie jest lepsza i podtrzymuje zdanie bo ty nie jestes zwyklym uzytkownikiem tylko takim ktory korzysta z uslugi dodatkowej ktora wtedy byla oferowana dla Ciebie w lepszej opcji. Moze obnizka cen telefonow o 300 zl jest nie ciekawa? Podajesz mi wyjatki dotyczace siebie piszac zebym nie uogólniał. Bardzo logiczne...

Brzmisz jakbys jednak nie byl jednak zadowolony z tego wczorajszego przedluzenia. Dowartosciowujesz sie ze podpisales umowe na takich a nie innych warunkach... ?
Bo jak nie, to nie czepiaj sie słowek a podziekuj ze poswiecilem swoj czas przedstawiajac oferte i ulatwiajac innym podjecie decyzji.

#525988  autor: waeren
 04 sty 2012, 18:07
Radeonik pisze:Napisałem w sumie ciekawsza (nie napisalem ze dla kazdego,
no polemizował bym, skoro wyraźnie sugerujesz wcześniej, że
osoby ktore przedluzyly przed swietami powinny sobie pluc w brode ze dali sie nabrac na darmowe sms-y i mms-y w sieci.
więc jest to, w mojej opinii, żeby Ci którzy przedłużyli pluli sobie w brodę, czyli wszyscy :twisted:

I nie odwoływałem się tylko do tego, że dla mnie ważne były zagraniczne, ale gdybyś uważnie przeczytał, to porównałem, też inne parametry oferty bieżącej i minionej, aby jak to nazwałeś, ułatwić innym podjęcie decyzji.....min. Twoją analizę pakietów sms'ów. O telefonach się nie wypowiadam, bo cen z poprzednich nie pamiętam, ten który ja brałem, jest w tej samej cenie....ale zgadzam się, że jeżeli staniały, to jak najbardziej jest to dobre.....

I nie przedłużałem wczoraj, tylko przeniosłem nr około miesiąc temu....i ani trochę nie żałuję :mrgreen:

#525996  autor: łazęga
 04 sty 2012, 18:51
Wie już ktoś co znajduje się w Telefonicznej okazji? Jaki pakiet internetu?
Nie widzę żadnego regulaminu.

Rozumiem, że dla obecnych abonentów nie ma możliwości wzięcia nowej umowy z Telefoniczną okazją?

Czy coś się zmieniło pod względem czasu kiedy można podpisać aneks?

#526003  autor: UndiscloseD
 04 sty 2012, 19:54
łazęga, tutaj masz aktualny cennik dla obecnych klientów. Jest tutaj taryfa multimedialna, w której dostajesz 250 Mb darmowego internetu. Jest tam też telefoniczna okazja tyle, że R80(teraz po prostu zamiast telefonicznej okazji wprowadzili taryfę multimedialnej gdzie właśnie są tańsze telefony niż w "zwykłej" taryfie).
http://www.t-mobile.pl/r/repo1/document ... 111111.pdf

A tutaj masz warunki oferty:
http://www.t-mobile.pl/r/repo1/document ... lefonu.pdf
  • Strona 137 z 217
  • 1
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 217
  • 1