• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #525853  autor: warczanek
 04 sty 2012, 10:51
Witam
Wy też tak macie że nawet jak jest zasięg ful orange i np wyjdziecie na dwór to i tak was przeżuci na zasięg play albo plus

#525862  autor: remi89
 04 sty 2012, 11:17
Na moim LG po ręcznym wybraniu np. roamingu Orange. Telefon cały czas trzyma się Orange, i nie zauważyłem by przerzucał mnie na zasięg macierzysty Play.

P@weŁ

#525866  autor: warczanek
 04 sty 2012, 11:31
ja mieszkam okolice krynicy zdrój i w sumie mam coś takiego że w jednej częsci domu lepszy zasięg Plus a w drugiej orange , play brak w domu tylko na zewnątrz jest .

mam niby na ręczny ustawione ale jest coś takiego że jak wyjde na dwór to zasięg ginie niby szuka chce wbić play bądz plus ale telefon nie pozwala i w końcu wybierze orange .

Niby mam ręczny i zasięg orange ale i tak jak wyjdę na dwór to mnie chce na chama przelogować na play albo plus

#525870  autor: pakierhakierxd
 04 sty 2012, 12:09
Ja zauważyłem coś takiego że nawet jak jest się na zasięgu plusa to telefon mimo pełnego zasięgu jak znajdzie playa najczęściej też podobny zasięg to na niego przeskakuje ,jakoś mi to nie przeszkadza ale może dla baterii lekko szkodzić...

Pozdrawiam :)

#525875  autor: Matyk
 04 sty 2012, 12:15
Co do roamingu, każda sieć zawsze pierwsze szuka swój macierzysty zasięg, i tak jest w tym przypadku, telefon będzie szukał PLAY jeśli nie znajdzie poszuka PLUS-a a jak i tego nie ma wtedy przełączy się na ORANGE.
roaming orange jest taki dodatkowy gdzie nie ma zasięgu play i plus :)

jeśli chcesz mieć tylko orange musisz ustawić ręczne wybieranie sieci :)

#525886  autor: warczanek
 04 sty 2012, 12:45
szkoda że nie da się tego obejść , żeby telefon szukał jako priorytet np siec orange bądź play w mieście nie jest to uciążliwe gorzej na wsiach .
temat do zamknięcia