• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#478883  autor: kerim36
 31 maja 2011, 17:48
mysle, ze moze do tego dojsc, ale najpierw regulator zapewne bedzie musial na to wyrazic zgode

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#478923  autor: thonka
 31 maja 2011, 20:16
niepredko...

poki co zanosi sie na demontaz podwojonych anten i podlaczenie obu sieci pod jedna antene.
jedna, ale nadajaca sygnal obu operatorow.

tam t-mobile i orange sie polaczyly, u nas tylko wspolpracuja przy samej sieci.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#478929  autor: maciek764
 31 maja 2011, 20:35
poki co zanosi sie na demontaz podwojonych anten i podlaczenie obu sieci pod jedna antene.
jedna, ale nadajaca sygnal obu operatorow.
Czy takie coś obniża pojemność sieci?

#479864  autor: agaak
 05 cze 2011, 11:46
Nie, każdy operator ma własne kanały radiowe... Miło aby taki "kombajn' był na światłowodzie..

#479945  autor: swetener
 05 cze 2011, 17:57
Czy takie coś obniża pojemność sieci?
Może obniżać - wspólna antena to mniejsze możliwości uzyskania optymalnej konfiguracji sieci. Zresztą jakiekolwiek akcje z podmianą anten będą zapewne tylko tam, gdzie się to opłaci.

#525628  autor: wlkp
 03 sty 2012, 11:25
Czy coś nowego w temacie wiadomo ? Dodam że ostatnio na swoim telefonie zaobserwowałem zalogowanie się do nadajnika T,było to już kilka razy po kilka minut,ale połączenia nie dało się wykonać .

Jeszcze jedno w wykazach jest pozwolenie na nadajnik Orange,tam gdzie się właśnie zalogował telefon -T,ale póki co nie ma tego nadajnika,testy ?
Ostatnio zmieniony 03 sty 2012, 11:50 przez wlkp, łącznie zmieniany 1 raz.

#525630  autor: pakierhakierxd
 03 sty 2012, 11:30
Ciekawe czy w moim domu wtedy zasięg się poprawi :),wiecie co ciekawe jest to że wg tej strony http://btsearch.pl/szukaj.php?search=Su ... 1&mode=std nadajniki t-mobile i orange są w tym samym miejscu ale zastanawiam się czemu t-mobile ma lepszy zasięg od Orange u mnie w domu,czy może być coś takiego że jest jakoś obniżona moc nadajnika?
Ps. plus jest w tym samym miejscu i ma najlepszy zasięg z tych 2 sieci to już wogóle dziwne :P

Pozdrawiam :)

#525633  autor: wlkp
 03 sty 2012, 11:41
No a u mnie jest dokładnie odwrotnie,nadajnik Plusa i Orange jest w tym samym miejscu i Orange jest sygnał bardzo dobry a z Plusa bardzo słaby,dodatkowo w innej miejscowości nawet bliżej ,jakieś 4 km mam do kolejnego nadajnika Plusa i z niego wcale chyba sygnału nie łapie.Zdaje się są to anteny kierunkowe,i pewnie ustawione nie w moją stronę :?

#525640  autor: Artur051
 03 sty 2012, 13:07
http://www.ekonomia24.pl/artykul/706160 ... obile.html

Jest info, że wyłonili już dostawcę sprzętu. Ale nie chcą narazie ujawniać który to. Może już ktoś ma jakieś przecieki kogo wybrali ? ;D

#525646  autor: drcox
 03 sty 2012, 13:12
Stawiam swoje oba jądra że Hujawej. Zawsze to więcej kasy w kieszeni prezesów zostanie.

#525785  autor: Vieslav
 03 sty 2012, 21:50
Niech tylko na razie nie robią akcji z roamingiem! Orange już przyjęło Playa, póki co jest to mało odczuwalne (przynajmniej dla mnie), dopóki konsultanci w salonach nie zaczną ręcznie ustawiać Orange zamiast Plusa jak do tej pory. Kolejne kilka(naście) milionów klientów T-mobile to nie będzie dobry pomysł. W sumie to działa w obie strony, ale zawsze to roaming i pewnie będą ograniczenia tak jak obecnie ma Play.

#525789  autor: drcox
 03 sty 2012, 22:02
Niech tylko na razie nie robią akcji z roamingiem!
Nie mają tego w ogóle w planach. Wspólny ma być sprzęt i sieć szkieletowa, każdy swój kawałek tortu jednak zachowa.

#525963  autor: alkonauta
 04 sty 2012, 16:33
drcox pisze:Wspólny ma być sprzęt i sieć szkieletowa, każdy swój kawałek tortu jednak zachowa.

No wlasnie, siec szkieletowa a nie pasma transmisji radiowej w 900, 1800 i 2100! Moze zatem stac 1 masz z ktorego kazda z sieci W SWOIM PASMIE przydzielonym przez uke bedzie siac.