• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #525386  autor: littletangerine
 02 sty 2012, 12:30
Otóż chciałabym się przenieść do 36i6, ponieważ w mixV tracę dużo kasy na smsy i dodatkowo mogę mieć tylko 5 pakietów na miesiac, co jest dla mnie ogromnym utrudnieniem, bo na okrągło z kimś piszę. Podobno jest jakiś kod na przeniesienie się do 36i6. A może kupić jakiś starter? Ogólnie chodzi mi o to abym miała bezlik smsów do Plusa.

Bardzo prosiłabym o pomoc! Będę strasznie wdzięczna.
Ostatnio zmieniony 05 sty 2012, 20:18 przez littletangerine, łącznie zmieniany 1 raz.

#525388  autor: KC-KARLOS
 02 sty 2012, 12:36
littletangerine, a masz już zakończoną umowę na doładowania? Jeśli nie, możliwość migracji z Mixa będzie możliwa po spełnieniu doładowań. Domyślnie operator oferuje migrację z Plus Mix do Simplusa. Ale po migracji na Simplusa, można bardzo łatwo przeskoczyć do 36i6 zwykłym kodem.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#525389  autor: littletangerine
 02 sty 2012, 12:41
Czyli jeżeli chciałabym się teraz przenieść do 36i6 to najpierw muszę przenieść się do Simplusa?

#525390  autor: KC-KARLOS
 02 sty 2012, 12:46
littletangerine pisze:Czyli jeżeli chciałabym się teraz przenieść do 36i6 to najpierw muszę przenieść się do Simplusa?
Tak, najpierw musisz do Simplusa się przenieść, a potem po udanej migracji wbijasz kod *147*36# i jesteś wtedy w taryfie 36i6 PiszMów Dobowy. Zmiana z Simplusa na 36i6 kosztuje 1,50 zł.

Pamiętaj, że ważność konta zgromadzona z Plusa Mix, po migracji na ofertę na kartę jest kasowana.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#525391  autor: littletangerine
 02 sty 2012, 12:50
To teraz takie pytanie: Jak mogę przenieść się do Simplusa? :) Jeżeli będę w taryfie 36i6 PiszMów Dobowy, będę miała możliwość wykupienia bezliku sms'ów?

#525395  autor: KC-KARLOS
 02 sty 2012, 13:05
littletangerine pisze:To teraz takie pytanie: Jak mogę przenieść się do Simplusa?
SMS o treści: SIMPLUS na 2699 (SMS jest darmowy) - zmiana trwa do 7 dni.
littletangerine pisze:Jeżeli będę w taryfie 36i6 PiszMów Dobowy, będę miała możliwość wykupienia bezliku sms'ów?
W 36i6 ta usługa nazywa się "Esy Nielimitesy" - kosztuje 5 zł miesięcznie i odnawia się każdego miesiąca automatycznie, jak zapewnisz kasę na koncie i ważność konta na dzwonienie. Dzięki niej możesz pisać nielimitowaną ilość SMSów do Plusa (nawet przy stanie konta 0.00). Szczegóły są tutaj -> http://nakarte.plus.pl/v.do?idx=903370

#525400  autor: littletangerine
 02 sty 2012, 13:09
Czyli jeżeli zmiana trwa do 7 dni to znaczy, że na zmianę muszę czekać do 7 dni? Bo nie bardzo rozumiem.

A jaki jest kod na ten pakiet?

#525405  autor: KC-KARLOS
 02 sty 2012, 13:15
littletangerine pisze:Czyli jeżeli zmiana trwa do 7 dni to znaczy, że na zmianę muszę czekać do 7 dni? Bo nie bardzo rozumiem.
Tak, musisz czekać max do 7 dni na aktywację numeru w Simplusie. Zostaniesz powiadomiona SMSem o zakończeniu migracji.
littletangerine pisze:A jaki jest kod na ten pakiet?
Na stronie, którą wrzuciłem jako link jest kod, który aktywuje usługę "ESY NIELIMITESY" oraz materiał wideo, jak to włączyć - polecam post powyżej :)

#525407  autor: littletangerine
 02 sty 2012, 13:17
Bardzo dziękuję! Jestem strasznie wdzięczna! :)

#525409  autor: nicram
 02 sty 2012, 13:18
littletangerine pisze:Czyli jeżeli zmiana trwa do 7 dni to znaczy, że na zmianę muszę czekać do 7 dni? Bo nie bardzo rozumiem.
Czyli że zmiana może nastąpić już 1 dnia po wysłaniu SMS-a, albo dopiero 7 dnia ;-)
Operator zastrzega sobie, że proces migracji maksymalnie może rozciągnąć się do 7 dni roboczych.

#525411  autor: KC-KARLOS
 02 sty 2012, 13:19
nicram, dokładnie tak to się odbywa :)

#525412  autor: littletangerine
 02 sty 2012, 13:25
Wysłałamm smsa aby prznieść się do simplusa i przysłali mi coś takiego: "Przepraszamy. Usługa jest niedostępna." Co mam zrobic? :/

#525419  autor: KC-KARLOS
 02 sty 2012, 13:44
littletangerine, ile masz jeszcze zasileń do końca kontraktu? To ważne.

#525420  autor: littletangerine
 02 sty 2012, 13:46
Ojej, chyba z ponad 10.

#525423  autor: KC-KARLOS
 02 sty 2012, 13:50
littletangerine, no i wszystko jasne. Migracja do oferty na kartę będzie możliwa, dopiero po wykonaniu wszystkich doładowań, ustalonych w umowie Plus Mix.
Wykonaj wszystkie obowiązkowe doładowania, a dopiero skorzystaj z moich wskazówek.

#525431  autor: wasylek
 02 sty 2012, 14:14
littletangerine pisze:Wysłałamm smsa aby prznieść się do simplusa i przysłali mi coś takiego: "Przepraszamy. Usługa jest niedostępna." Co mam zrobic? :/
to chyba dobrze ze się nie udało, bo inaczej byś zerwała umowę z plusem i byś płaciła karę umowną ze nie spełnienie warunków umowy.

Nie lepiej kupić nowy starter 36i6?

#525434  autor: KC-KARLOS
 02 sty 2012, 14:20
wasylek pisze:to chyba dobrze ze się nie udało, bo inaczej byś zerwała umowę z plusem i byś płaciła karę umowną ze nie spełnienie warunków umowy.
Dlatego przed "masową ucieczką" zbyt cwanych klientów MixPlusa, operator zabezpieczył się tą zaporą, która się otworzy dopiero po wykonaniu wszystkich doładowań.
wasylek pisze:Nie lepiej kupić nowy starter 36i6?
To jest dobre rozwiązanie: polecam starter za 9 zł, po wykupieniu "ESÓW NIELIMITESÓW" zostanie 4 zł na wszystko ważne 30 dni, a do tego polecam ChillBill'a, gdzie za słuchanie reklam można dostać nawet 10 pakietów kwotowych po 1 zł na rozmowy/SMSy/MMSy do wszystkich sieci.

#526215  autor: Daisy
 05 sty 2012, 16:26
Karlos20 pisze:
wasylek pisze:Nie lepiej kupić nowy starter 36i6?
To jest dobre rozwiązanie: polecam starter za 9 zł, po wykupieniu "ESÓW NIELIMITESÓW" zostanie 4 zł na wszystko ważne 30 dni, a do tego polecam ChillBill'a, gdzie za słuchanie reklam można dostać nawet 10 pakietów kwotowych po 1 zł na rozmowy/SMSy/MMSy do wszystkich sieci.
Podstawowym plusem przenoszenia numeru jest... zachowanie numeru. Kupienie nowego startera nie zawsze więc jest dobrym rozwiązaniem. Nie wiem czy 36i6 daje jakiś bonus przy przenoszeniu numeru, ale np. w Play dostaje się 60 zł, a w Heyah nawet 120, więc może to też jest powód?

#526217  autor: grzegi
 05 sty 2012, 16:34
Generalnie, przy obecnym parciu operatorów na statystyki dotyczące przenoszalności numerów, zdecydowanie więcej profitów otrzymamy, gdy będziemy klientem "z innej sieci", niż jeżeli zaczynamy przygodę "na świeżo", Daisy ma rację.

#526230  autor: KC-KARLOS
 05 sty 2012, 17:19
grzegi, Daisy, ale tu nie mowa o przenoszeniu numeru, tylko o zakupie nowej karty SIM 36i6 (jako dodatkowa karta do tańszego kontaktu) jako propozycja.
Migracja z MIXplusa do Simplusa nie jest niczym premiowana, to jest po prostu zmiana planu taryfowego z opcji pokontraktowej Mix.
Jeśli numer się przenosi do innej sieci niż Plus, wtedy można liczyć na jakiś bonus.