Mam problem z kartą pamięci w Nokii 5800. Wczoraj w nocy się coś stało i nie mogę odczytać nic z karty pamięci. Zostały mi tylko dosłownie 3 zdjęcia, a reszta, wszystkie filmiki, mp3 tak jakby zniknęła. Jednak mam tylko 1.2GB wolnego miejsca na karcie, więc wszystkie dane powinny się na niej znajdować. Przekładałem też kartę do innego telefonu i to samo. Co można zrobić w takiej sytuacji, da się jakoś to naprawić, czy karta została uszkodzona ?
- Wszystko, co związane z Symbianem
Wyłącz i włącz telefon bez karty. Po włączeniu wsuń kartę, odczekaj chwilę (doinstalują się aplikacje) i zobacz czy coś się zmieniło na karcie?
Też nic nie pomógł. Dane cały czas tak jakby są na karcie, bo jest miejsce zajęte, ale są po prostu nie widoczne. Sprawdzałem tylko podłączając telefon do laptopa, bo nie mam adaptera do odczytania micro sd.
Szukałem na necie i znalazłem na kilku forach podobne tematy, ale żadnych odpowiedzi :/
Szukałem na necie i znalazłem na kilku forach podobne tematy, ale żadnych odpowiedzi :/
Ściągnąłem na komputerze ten program xplore i przy podłączonej komórce chcialem utworzyć folder "Programy", który już wcześniej miałem. Wyskoczyło mi, że taki folder już istnieje i od tego momentu mi wrócił ten program i wiele innych, np folder z mp3. Wróciło kilka obrazów, ale żadnych zdjęć ani nagrań :/ bardzo dziwna sprawa...
A co do programu xplore to go nie zainstalowałem bo jakiś błąd wyskakuje.
A co do programu xplore to go nie zainstalowałem bo jakiś błąd wyskakuje.