Dziady coś kombinują z tym CELL INFO,było i nie ma......
W sieci Plus działa ok i pisze mi ok wyraźnie Siemiatycze i wiem,gdzie przebywam i do jakiego nadajnika jestem zalogowany telefonem z kartą PLAY,czyli w danym przypadku do roamingowego Plus.
We wrześniu na nadajnikach macierzystych Play te CELL INFO też działało i pisało mi wyraźnie SIEMIATYCZE(w odróżnieniu do sieci Plus dużymi literami),wiedziałem też gdzie przebywam i że mój telefon jest w tym przypadku zalogowany do macierzystego nadajnika sieci PLAY,
a teraz lipa nie działa i nie wiem na jakim nadajniku mój telefon pracuje,zwłaszcza, ze jednej sieci mam pełny zasięg,a drugiej minimalny!!!!!!
Więc zmienili na gorsze i jest to duży problem,niech wyłaczą najlepiej wszystko i się zlikwidują jak tak kombinują!!!!!
Bo kto daje i zabiera ten się w piekle poniewiera!!A tak jest w tym przypadku.
To jedna kwestia,a teraz jeszcze druga,czemu NADAL OD ICH ISTNIENIA na moim telefoniku Nokia N8,C7,E7 innych po wybraniu trybu pracy GSM ,wybór ręczny wyskakują mi wtedy sieci Era,Orange PL,Plus,Play,wybieram ręczny Plus,telefon myśli z 10 minut i wyskakuje mi na wyswietlaczu BRAK DOSTĘPU!!!!,wybieram drugi raz ręczny PLUS,telefon myśli z 5 minut i wyskakuje w końcu na wyświetlaczu :WYBRANO RĘCZNY PLUS!!!!I dopiero zalogowało po 15 minutach telefon do ręcznego PLUS.Samochodem jadąc trzeba czekać z 50 km.zanim łapnie!!!!
Natomiast po wybraniu ręcznego PLAY,po bodajże 3 sekundach wyskakuje na wyswietlaczu:WYBRANO SIEĆ MACIERZYSTĄ!!!i jest ok jak oczywiście jesteśmy w zasięgu macierzystym.
Może ktoś mi wytłumaczyć te problemy i nie mogą w końcu NAPRAIĆ JAK BYŁO tego CELL INFO oraz czemu do PLUS tak długo loguje telefon i nie wyskakuje mi na wyświetlaczy po 3 sekundach:WYBRANO SIEĆ PLUS,tylko trzeba tyle czekać,wybierać dwa razy i wyskakuje BRAK DOSTĘPU!!!!!
Dzwonie do nich na infolinie wiele razy i cały czas olewają tą kwestie i mnie spławiają.
Poza tym czy PLAY robi jakieś nowe lokalizacje ,bo u mnie od ich powstania ,czyli w powiecie Siemiatycze,woj.podlaskie jak zrobili jeden nadajnik na początku tak więcej nie ma i nic nie chcą robić i też tylko spławiają!!!!!!
ICH TAJEMNICA BIZNESOWA,ZE NIC NIE ROBIĄ I TYLKO SPŁAWIAJĄ.
A jest tu sporo terenów,gdzie nie ma pokrycia PLUS i jak wtedy dzwonić,macierzystych nadajników brak,roamingowych Plus też w wielu lokalizacjach i nie loguje telefonu jak nawet są lub po iluś minutach,bo brak dostępu do PLUS i co wtedy.........?
I ktoś z nim podpisał umowa teraz na dwa lata i co..?
Te kwestie są podstawowe i jak ktoś z tego Play tego natychmiast nie porawi to nie widzę ich juz na rynku telefoni komórkowej i nie mam zamiaru z nich korzystać.
Nie wspominając już o zmiejszeniu prędkosci netu,po wprowadzeniu UMTS-900 i braku zalogowania telefonu do UMTS 2100.
Brak słów.
Ostatnio zmieniony 26 paź 2011, 15:48 przez wiertolot, łącznie zmieniany 1 raz.