kuwejt, wg mnie też nic się nie stanie, ale ...
Jako, że wpadła w moje ręce spora ilość oryginalnych baterii napisałem do Nokii maila:
Kod: Zaznacz całyProsze o informacje, czym sie rozni bateria BL-5C, od modeli BL-5CA i BL-5CB ? czy sa ona wspolzamienne ?
Odpowiedz jest następująca:
Kod: Zaznacz całyWitamy w Dziale Obsługi Klienta Nokia Care,
Uprzejmię informujemy, iż wymienione przez Pana baterie są litowo-jonowe, natomiast różnice miedzy nimi są w ich pojemności, a mianowicie bateria BL-5C jest o pojemności 1020 mAh, bateria BL-5CA jest o pojemności 700 mAh, natomiast bateria BL-5CB jest o pojemności 800 mAh.
Z tego tez względu, iż posiadają one różną pojemność nie są one zamienne. Oznacza to, iż do każdego telefonu Nokia, można użyć tylko jednego typu kompatybilnej baterii, która jest opisana w instrukcji obsługi.
W razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości, prosimy się z nami ponownie skontaktować.
Docenilibyśmy poświęcony czas za wzięcie udziału w krótkiej ankiecie w związku z odpowiedzią na Państwa pytanie. Ankieta zostanie wysłana oddzielnym email-em.
Pozdrawiamy,
Agnieszka XXX
Dział Obsługi Klienta Nokia Care.
Niniejszej odpowiedzi udzielono na podstawie przekazanej nam przez Państwa informacji. Odpowiedź służyć ma wyłącznie ogólnym celom informacyjnym. Intencją naszą jest udzielenie odpowiedzi, która byłaby rzetelna i wyczerpująca, jakkolwiek nie możemy tego zagwarantować i odpowiedź niniejsza nie stanowi wiążącego zobowiązania.
Aby zapewnić właściwą obsługę, prosimy o pozostawienie bez zmian tematu e-maila.
Wg mnie te baterie są identyczne, a pojemność nie ma nic do rzeczy - Nokia twierdzi inaczej