• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #522151  autor: feru
 14 gru 2011, 21:33
Witam, dzisiaj zmieniłem kartę pod neta na internet na Orange free i jest straszna kicha, stron to prawie nie da się przeglądać, chyba tylko do gg się nadaje, wina nie jest w modemie bo sprawdzałem na 2szt i jest to samo a na iplusie, play działa ok. Czy ktoś mieszka w rejonie sielca, kaliska-harcerska i może potwierdzić ze jest taka kicha ? Aha jeszcze co zauważyłem to łączy się hsdpa (niebieska dioda) i za chwile przechodzi na niższy ten z zieloną diodą.

#522154  autor: kerim36
 14 gru 2011, 22:00
feru,

zatem ustaw sobie na sztywno umts i bedzie po problemie

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#522158  autor: drcox
 14 gru 2011, 22:07
Generalnie to w Sosnowcu jest straszna kicha z zasięgiem Orangutana. Wewnątrz budynków UMTS praktycznie nie istnieje, tylko praktycznie naprzeciwko stacji w budynku możesz cokolwiek zdziałać. Przy przemieszczaniu się po mieście (a więc na zewnątrz budynków, więc UMTS powinien mieć przysłowiowe "wszystkie kreski") są bardzo często zrzuty do GSM czy zawieszenia transmisji. W tym mieście najlepsze pokrycie UMTS ma Play, najgorsze Era i Orange, Plus ma średnie ale za to najlepiej działa. Tyle w temacie. No i w Plusie masz ten Plus ( :-D ) że jak nawet utracisz ten UMTS2100 wewnątrz budynku to przełączy na UMTS900 Cyfrowego Polsatu który już lepiej do budynków "zagląda".

#522161  autor: feru
 14 gru 2011, 22:21
Nie wydaje mi sie ze na sztywno utms coś da bo zasięg jest na 4kreski a się kaszani. Wydaj mi się ze maja jakaś awarie albo nadajniki tam są tak przeciążone ze nie da się korzystać. Teraz jestem u siebie 2km dalej i tu działa normalnie do 2MB. Możliwe ze jest to przejściowe, ale jak ktoś mieszaka w tym rejonie to proszę o potwierdzenie.