Wiem, wiem że są limitowane. Dlatego właśnie pytam czy ktoś gdzieś dostał, bo nie ma że promocja definitywnie zakończona. Ja byłam w ruchu właśnie. No nic będę szukała dalej jakby ktoś coś wiedział o tych doładowaniach albo kupował niedawno to dajcie znak.Karlos20 pisze:To są doładowania limitowane, dostępne tylko w wybranych kioskach. Szczegóły tutaj: http://www.orange.pl/port...ticleId=3833941
- Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
To łączna kwota na koncie, która mogłaby być do wykorzystania na neta oraz bonusy, który mogłeś skumulować podczas doładowań konta. Kod *100*1*2# podaje tylko wielkość łącznych MB z bonusu oraz kont: głównego i promocyjnego.TheArt pisze:A propo doladowalem tez za 100 numer ktory uzywam do netu, mialem tam 1,6GB a teraz mam 8,8GB ktos wie skad sie to wzielo.
[ Dodano: 2011-12-09, 20:03 ]
Tak, możesz przekazać 3 pakiety po 400 minut do wszystkich sieci komórkowych i stacjonarnych. Masz na to TYLKO 72 godziny od otrzymania prezentów za zasilenie konta.TheArt pisze:Doładowałem konto 3 razy 100 i czy teraz moge przekazać 1200 minut czy 3x400 minut.

Chętnie bym kupił, ale chwilowo brak finansów, idealny pakiet do doładowania konta minutami w Play...TheArt pisze:O wlasnie przyszedl sms o tych 72h troszke lipa teraz. Kto chce kupic pakiet 400 minut za 12zl.
Zgadza się. Specjalne saldo pod kodem *100*1*2# zlicza wszystkie środki, które mogą być wykorzystane na transfer danych. Trzeba pamiętać, że otrzymane środki na konto promocyjne (na połączenia do Orange i na stacjonarne, np. z promocji MASZ ZA STAŻ, HIPERODNOWA, SOBOTA, itd.), też na neta idąTheArt pisze:A ten transfer to liczy jakby wszystko wykorzystac do Internetu.

Dziwna rzecz! Ten pakiet 400 minut koliduje z pakietem Multipop tzn dzwoniąc do Orange, zamiast z pakietu 400 minut to idą minuty z Multipopa. A regulamin mówi jasno, że środki są wykorzystywane przed innymi środkami, poza pakietami określonymi w pkt 16a i nie ma tam multipopa, jest "3 i ty" "POPzona" i 2 inne. Też tak macie?
BeCkS, bo środki wykupione z pakietów (przede wszystkim wewnątrzsieciowych) idą w pierwszej kolejności od minut z prezentu, które są do innych sieci.

Widzę, że nie za bardzo wiesz co piszesz. Znajdź mi to w regulaminie.
"16. Srodki uzyskane w ramach Prezentu beda wykorzystywane w pierwszej kolejnosci przed srodkami z
doładowan podstawowych zasilajacych konto główne za wyjatkiem sytuacji okreslonych w pkt 16a.
16a. Z zastrzezeniem okresów waznosci Prezentów wskazanych w pkt 12 powyzej, w
przypadku gdy Abonent korzysta z jednej lub kilku promocji/usług promocyjnych (zwanych dalej
„Usługami”): „POPzona”, „Ty i 3”, „Lepsze Numery”, „20 groszy za minute”, „Przyjaciele” to
wówczas połaczenia głosowe/SMS-y/MMS-y wykonywane/wysyłane na wybrane w ramach
tych Usług numery beda rozliczane w pierwszej kolejnosci ze srodków (złotówek) przyznanych
na konto promocyjne (za wyjatkiem Usługi „POPzona”), a nastepnie ze srodków pochodzacych z
doładowan zasilajacych konto główne Abonenta. Dopiero po upływie terminu waznosci Usług,
ich wyłaczeniu, przekroczeniu przez Abonenta limitów okreslonych w regulaminach tych Usług
lub wykorzystaniu przez Abonenta wszystkich srodków z których te Usługi sa rozliczane,
połaczenia głosowe/SMS-y/MMS-y na wybrane w ramach tych Usług numery beda rozliczane
ze srodków pochodzacych z przyznanych Prezentów.
16b. „Konto promocyjne” – konto, na którym Abonenci gromadza srodki pochodzace z
promocji. Srodki te moga zostac wykorzystane na: połaczenia, SMS-y i MMS-y w Orange,
połaczenia na numery stacjonarne krajowych operatorów telefonii stacjonarnej oraz na transfer
danych (Internet). Szczegółowe zasady korzystania z Konta Promocyjnego okresla regulamin
promocji „Konto promocyjne”"
No i ?
"16. Srodki uzyskane w ramach Prezentu beda wykorzystywane w pierwszej kolejnosci przed srodkami z
doładowan podstawowych zasilajacych konto główne za wyjatkiem sytuacji okreslonych w pkt 16a.
16a. Z zastrzezeniem okresów waznosci Prezentów wskazanych w pkt 12 powyzej, w
przypadku gdy Abonent korzysta z jednej lub kilku promocji/usług promocyjnych (zwanych dalej
„Usługami”): „POPzona”, „Ty i 3”, „Lepsze Numery”, „20 groszy za minute”, „Przyjaciele” to
wówczas połaczenia głosowe/SMS-y/MMS-y wykonywane/wysyłane na wybrane w ramach
tych Usług numery beda rozliczane w pierwszej kolejnosci ze srodków (złotówek) przyznanych
na konto promocyjne (za wyjatkiem Usługi „POPzona”), a nastepnie ze srodków pochodzacych z
doładowan zasilajacych konto główne Abonenta. Dopiero po upływie terminu waznosci Usług,
ich wyłaczeniu, przekroczeniu przez Abonenta limitów okreslonych w regulaminach tych Usług
lub wykorzystaniu przez Abonenta wszystkich srodków z których te Usługi sa rozliczane,
połaczenia głosowe/SMS-y/MMS-y na wybrane w ramach tych Usług numery beda rozliczane
ze srodków pochodzacych z przyznanych Prezentów.
16b. „Konto promocyjne” – konto, na którym Abonenci gromadza srodki pochodzace z
promocji. Srodki te moga zostac wykorzystane na: połaczenia, SMS-y i MMS-y w Orange,
połaczenia na numery stacjonarne krajowych operatorów telefonii stacjonarnej oraz na transfer
danych (Internet). Szczegółowe zasady korzystania z Konta Promocyjnego okresla regulamin
promocji „Konto promocyjne”"
No i ?
BeCkS, wszystko jasne. Jeśli masz środki z pakietów, które są do Orange (np. POP Minuty, MULTI POP), to one idą w pierwszej kolejności (za wyjątkiem TY I 3 czy POPZONA, gdzie środki lecą z konta promocyjnego i głównego), dopiero po ich wyczerpaniu lecą MINUTY Z PREZENTU, a na koniec środki z konta promocyjnego i z konta głównego.
A jakie było rozliczanie środków z promocji kodów Orange? TAKIE SAME - najpierw środki z wykupionych pakietów (pierwszeństwo mają usługi do Orange - nieważne jak są rozliczane, czy to z kont, czy z pakietów wykupionych), potem środki z "darmowych pakietów", a na koniec kasa z kont: promocyjnego i głównego (w ostateczności).
To nie nowość, że ORANGE ma pogmatwane zasady rozliczania środków pakietowych.
A jakie było rozliczanie środków z promocji kodów Orange? TAKIE SAME - najpierw środki z wykupionych pakietów (pierwszeństwo mają usługi do Orange - nieważne jak są rozliczane, czy to z kont, czy z pakietów wykupionych), potem środki z "darmowych pakietów", a na koniec kasa z kont: promocyjnego i głównego (w ostateczności).
To nie nowość, że ORANGE ma pogmatwane zasady rozliczania środków pakietowych.

Karlos20, jeżeli jest tak jak mówisz - przez chwile w taki sposób myślałem dopóki nie przeczytałem regulaminu i wydawało mi się, że jest po mojej myśli - to cię przepraszam. Zwracam honor.
Dla mnie to głupota. W takim razie te środki mogę tylko wykorzystać na połączenia do innych sieci, bo pakiety to ja aktualnie mam.
Dla mnie to głupota. W takim razie te środki mogę tylko wykorzystać na połączenia do innych sieci, bo pakiety to ja aktualnie mam.
Bo taką dużą ilość minut do wszystkich najlepiej wydać do obcych sieci - teraz jest okazja, żeby je wykorzystać, bo nie są one dostępne w innych promocjach (również do PLAY). Poza tym, że ich ważność to tylko 31 dni.BeCkS pisze:Dla mnie to głupota. W takim razie te środki mogę tylko wykorzystać na połączenia do innych sieci, bo pakiety to ja aktualnie mam.
Nie od dziś wiadomo, że piorytetem starej IDEI - dziś Orange są pakiety i usługi wewnątrzsieciowe.