• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #49407  autor: tomiboss2006
 28 sty 2006, 14:58
2 pytanka :)

1.Czy biorac teraz w orange wystarczy podpis + rachunek za np. telefon, prad nie starszy niz 3 miesiace?

Bio biorac dwa lata temu mixa w idei moja mama musiala jakies zaswiadczenia z roboty przynosic :P

2.Jak podpisze umowe w Twoim planie (25Wiw, 10OiS + darmowy numer) naprzyklad 5 lutego to od kiedy bede mogl korzystac z darmowych rozmow i kwoty deklarowanej? Czy dopiero od 1 marca ?

Dzieki

#49411  autor: Klusek
 28 sty 2006, 15:25
Ad.1 Jeśli chcesz korzystać z Orange zabierz ze sobą do punktu sprzedaży:
1. Dowód osobisty i drugi dokument ze zdjęciem potwierdzający tożsamość (jeśli masz nowy dowód osobisty, drugi dokument nie jest wymagany),
2. Zaświadczenie z miejsca pracy o zatrudnieniu na czas nieokreślony z podanym telefonem do zakładu pracy (wystawione w ciągu ostatniego miesiąca) lub ważną legitymację służb mundurowych. W przypadku emerytów i rencistów: decyzję o przyznaniu świadczenia emerytalno-rentowego wypłacanego przez ZUS/KRUS lub informację o waloryzacji takiego świadczenia oraz odcinek emerytury lub renty za ostatni miesiąc lub upoważnienie do obciążenia karty płatniczej (z terminem ważności powyżej 3 miesięcy) lub potwierdzenie ostatnio zapłaconej faktury za: energię elektryczną, lokal, telefon stacjonarny wystawioną na Twój aktualny adres. W przypadku studentów - zaświadczenie wystawione przez Szkołę Wyższą, potwierdzające fakt odbywania studiów oraz ważną legitymację studencką.

Ad.2 Podpisujesz i korzystasz, nie musisz nic czekać.

Obrazek
Obrazek

#49425  autor: tomiboss2006
 28 sty 2006, 15:56
a gdy zamawiasz przez kuriera to cos takiego jest:

Kurier przywiezie Ci przesyłkę. Aby ją sprawnie odebrać przygotuj do okazania swój dowód osobisty (jeśli jest to stary dowód osobisty, przygotuj także inny dokument tożsamości) dotyczy to obecnych klientów. Jeżeli jesteś nowym abonentem Orange dodatkowo przygotuj oryginał lub kserokopię rachunku wystawionego na twoje dane (energia elektryczna, telefon stacjonarny, telefon komórkowy innego operatora, gaz, czynsz, telewizja kablowa; rachunek nie może być starszy niż 3 miesiące).

[ Dodano: 2006-01-28, 21:37 ]
W przypadku studentów - zaświadczenie wystawione przez Szkołę Wyższą, potwierdzające fakt odbywania studiów oraz ważną legitymację studencką.

to co wystarczy ze ejstem studentem anniepracuje i moge podpisac umowe ??

#49773  autor: iSiO
 29 sty 2006, 17:31
Chciałem zadać pytanie odnosnie abonamentu w Orange i nie chciałem tworzyć nowego tematu wiec pozwole sobie napisać tutaj. Przeszedłem z Jednei Idei Mix na Twój Plan i zostanie on aktywowany ok 5 lutego, w jaki sposób bede mógł sprawdzać stan poszególnych wariantów "Twojego Planu" ? Czy bedzie takowa możliwość w internecie na stronie Orange? Czy być moze przez tzn krótkie kody. Poszukałem na stronie Orange i tam znalazłem tylko że smsem za 20 gr...
PS: To mój pierwszy post na tym forum, witam wszystkich :)

#49776  autor: Irek
 29 sty 2006, 17:34
Nie chce Ci skłamać, ale prawdopodobnie będziesz mógł to sprawdzić w Orange On-Line, do tego jeszcze smsem. Zależy o jakich usługach mówisz dokładnie!

"And one more thing..."

#49777  autor: Klusek
 29 sty 2006, 17:34
Wszystko dokładnie będziesz mógł sobie sprawdzić i pozmieniać jeśli zajdzie taka potrzeba przez https://orangeon-line.pl

jesito ułamki sekund szybszy :)

Obrazek
Obrazek

#49791  autor: iSiO
 29 sty 2006, 18:13
Dzieki wielkie za info :)

#49796  autor: tomiboss2006
 29 sty 2006, 18:40
iSio --> powiedz mi jak ty to zrobiles bo ja po twoim poscie zalamalem sie :(

tez mam jedna idee mix i gosc w BOKu oraz babka w propozycji dzowniac na *400 poweidzieli ze z mixa zamienic na twoj plan NIET

napisz czy skonczyla ci sie umwoa i przeszles na twoj plan czy w czasie trwania umowy migrowales na twoj plan

#49807  autor: iSiO
 29 sty 2006, 19:06
Najpierw poszedłem do salonu i facet powiedział mi że nie ma problemu jeśli chodzi o przejscie na "Twój Plan" wystarczy zadzwonić pod *111 i tam wszystko mozna załatwić, tak też zrobiłem. Powiedziano mi że teraz rachunki beda mi przychodziły normalnie co miesiac, jedyny koszt jaki musze ponieść to 30 zł jednorazowo, zgodziłem sie na to bo oferta Jednej Idei Mix strasznie mi sie nie podoba. Umowa mi sie oczywiście nie skonczyła, podpisałem ja we wrzesniu i zostało 18-19 miesiecy jeszcze.
Wydaje mi sie że nie mozna przejsć z "Twój Mix" na "Twój Plan" a z Jednei Idei Mix mozesz przejsc gdzie chcesz.

#49828  autor: tomiboss2006
 29 sty 2006, 19:38
wyglada na to ze migrowac mozna z mixa na twoj plan ale jak sie umowa skonczy to juz nie :( i gdzie tu sens <sciana>

#49846  autor: iSiO
 29 sty 2006, 20:13
A to jak Ci sie skonczyła umowa to nie mozesz normalnie podpisać jej na abonament w "Twój Plan" ?

#49857  autor: tomiboss2006
 29 sty 2006, 20:45
no niemoge tak mi powiedzieli spece w BOKu :P ide jutro do nich i sie popytam ciekawe co nowego wymysla

[ Dodano: 2006-01-31, 20:22 ]
bylem dzis i dobrze bo trafilem na rozgarnieta babeczke :) wyszlo z tego ze przechodze na karte a potem na abonament wiec luz :)

zaniepokoil mnie ejdnak brak docelowego telefon k770i :P podbno wszystkei salony na niego poluja i dlugie kolejki sie tworza :P

#51852  autor: iSiO
 06 lut 2006, 00:06
Witam
Własnie mnie przeniesli na Twój Plan i wszedłem do Orange Online w zakładke Płatność i tam są wyszczególnione moje pakiety ale przy każdym jest 0.00 zł...czy to tak ma byc czy jest to jeszcze jakis blad ze strony Orange?

#51876  autor: tomiboss2006
 06 lut 2006, 11:00
ja wreszcie po wielu bojach przeszedlem w czoraj z mixa na orange GO :) za jakeis 1,5 tygodnia ide na twoj e-plan (i do tego dzis wprowadzono 100% wiecej :) super)

#51878  autor: iSiO
 06 lut 2006, 11:13
To twój e-plan jest lepszy od Twojego Planu?

#51980  autor: tomiboss2006
 06 lut 2006, 16:41
niemam pojecia czym sie rozni :)

#52024  autor: pumba
 06 lut 2006, 18:49
tomiboss2006 pisze:ja wreszcie po wielu bojach przeszedlem w czoraj z mixa na orange GO :) za jakeis 1,5 tygodnia ide na twoj e-plan (i do tego dzis wprowadzono 100% wiecej :) super)
tomiboss2006 a jak to wkońcu jest idzie przejść z GO na "Twój e-Plan" czy tylko na "Twój Plan"? bo ja jakiś czas temu dzwoniłem do BOA i powiedzieli że na "e" nie mogę ale może się to wkońcu zmieniło?

[ Dodano: 2006-02-06 18:58 ]
iSiO pisze:To twój e-plan jest lepszy od Twojego Planu?
Jest lepszy bo dostaje bonusy m.in. zależnie od kwoty zobowiązania dostajesz jakąs tam kwotę na wykorzystanie w sieci i stacjonarne i niezależnie od kwoty zobowiązania dostajesz 10zł miesięcznie na internet, MultiBOX Platinum gratis. O wszystkich bonusach możesz przeczytać >>TU<<

#52086  autor: tomiboss2006
 07 lut 2006, 08:42
niepytałem sie ale powinno się wkoncu przechodzac z go na twoj e plan placisz za nowa aktywacje 50 zeta

#52113  autor: Btk_Tomas
 07 lut 2006, 11:41
Z tego co wiem to z oferty E-Plan mozna tyko skozystać kupując nową aktywację przez internet.
Przenosząc numer z oferty GO raczej nie bedzie to możliwe.
Ale mogę sie mylić.

#52117  autor: tomiboss2006
 07 lut 2006, 12:18
Btk_Tomas --> masz racje na 100% tak jest