• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem

#520677  autor: george
 06 gru 2011, 22:09
Ramirez pisze:Włącz ten program np. na dwie minuty(wybierz opcje potem start)i nic nie rób. Podczas podświetlonego ekranu u mnie np jest zuzycie 0.17W, po zgaśnięciu ekranu np po 2 minutach wynik łaczny wynosi 0.06W. Jeżeli uzyskałeś taki wynik to z telefonem jest wszystko ok. Masz wtedy pewność że zarządzanie energia w telefonie wtedy jest w normie.
tez tyle mam mniej wiecej...

btw ten jbak taskman nawet fajny jest - mozna sobie skroty zrobic

pozdr

#520698  autor: Niezgodna7
 06 gru 2011, 23:19
Systematycznie Ci się włącza i rozłącza w tych samych odstępach czasu?

#520707  autor: Orfi
 07 gru 2011, 00:34
Przyczyną łączenia po wi-fi może być zainstalowana i aktywna aplikacja World Traveler. Poszukaj w menu aplikacji czy jako punkt dostępu nie masz przypadkiem ustawionego wi-fi.

Orfi

#520782  autor: george
 07 gru 2011, 16:58
Czesc,

Wifi sie wlaczalo nieregularnie. Co do World Travel to jest prawda - dzialal w tle ale juz to wylaczylem dzieki programowi jbak TaskMan. W ogole to jbak TaskMan chyba dal odpowiedz na moje pytanie. Okazalo sie ze kiedy wylaczalem Whatsappa (w menadzerze aktywnych aplikacji byl juz niewidoczny) mimo wszystko TaskMan pokazywal ze Whatsapp ma uruchomiony proces czyli niby byl wylaczony, na bank nie byl widoczny w menadzerze zadan (po dluzszym nacisnieciu tego przycisku z domkiem) a mimo to dzialal sobie w tle i wymuszal wlaczanie wlan.

Powinienem sie domyslec tego po tym ze jak go niby wylaczalem a pozniej wlaczalem to zadziwiajaco szybko sie uruchamial;-) Tak czy siak teraz juz sie z Wifi nie laczy bo ustawilem go zeby korzystal z pakietu danych a nie wifi.

No coz - nie sadzilem ze aplikacja w symbianie jest sama w stanie wymusic wlaczenie wifi ale widac tak to dziala. Teraz mam wylaczonegop WLAN - zobaczymy jak dlugo pociagnie bateria.

P.S Jeszcze raz dzieki za poradzenie instalacji bardziej rozbudowanego menadzera aplikacji niz ten ktory jest domyslnie ....
Ostatnio zmieniony 07 gru 2011, 19:56 przez george, łącznie zmieniany 1 raz.

pozdr

#520817  autor: dario321
 07 gru 2011, 19:40
nie ma za co dziekowac,bardzo prosze.pozdro