• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
  • Strona 22 z 24
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24

#519548  autor: Spioszek
 01 gru 2011, 20:54
Jeszcze 2 dni temu nie moje dwie karty Fresha nie logowały się do Orange (dostęp zabroniony), a dzisiaj patrze jedną i drugą i obydwie poprawnie się logują do Orange :).
Tam gdzie nie miałem etykietki wyskoczył napis Orange PL, a tam gdzie była to Orange + moja etykietka...

#519650  autor: Camis
 02 gru 2011, 00:57
Łódź - kilka dni temu nie logowala sie do orange, dzis sprawdzalem juz sie loguje.

#519651  autor: Spacedust
 02 gru 2011, 01:09
W nocy jest dużo lepiej ;)

Obrazek

Zdjęcia stacji bazowych w Poznaniu i okolicach: https://photos.app.goo.gl/xdWQ1h3FkxCoQ3QF7

#519664  autor: wlkp
 02 gru 2011, 07:53
Na moim końcu świata gdzie nie ma wcale zasięgu Play,a Plus ledwo łapie wczoraj wieczorem udało mi się zalogować do sieci Orange :-D .Zasięg GSM co prawda bo innych nie ma wokoło ale leci praktycznie z pełnym zasięgiem :-)
Karta sim odpalona kilka dni temu tylko do przetestowania zasięgu ,a 2 miesiące temu zrezygnowałem z 3 abonamentów Play z powodu zerowego zasięgu...... / byłe woj.Kaliskie /

Na wyświetlaczu mam:

PLAY
ORANGE
NAZWA MIEJSCOWOŚCI
:-D :-D

#519778  autor: Wulo
 02 gru 2011, 16:54
Witam, moja karta play także loguje się już na roamingu orange, miejscowość - Jarosławiec, powiat Sławno, gmina Postomino.

#519933  autor: Sig
 03 gru 2011, 11:28
Ekhm, więc tak.
Byłem wczoraj w zasięgu roamingu Polkomtela. Pisaliście, ze wszyscy mogą się już wbić do Orange.
Samsung Avila.
Patrzę na listę preferowanych sieci - bez zmian.
Patrzę na listę dostępnych sieci - Plus ok, Orange PL, Era z przekreślonym kółkiem - niedostępne
Wbijam się do Orange
Telefon trochę myśli i bach, jest.
Patrzę na wyświetlacz - nadal napisane Play. Patrzę na listę dostępnych sieci - pojawiła się sieć Play :-) w miejsce Orange, ale nie miała symbolu "domku", a o ile pamiętam, macierzysta Play jest oznaczona włąśnie domkiem, a nie samym masztem.
Bijam się do Plusa z powrotem i... Na wyświetlaczu pojawia się napis Plus :-).
Wracam do wyboru automatycznego, restartuję telefon i telefon loguje się do Plusa, napis na wyświetlaczu Play, a z Orange PL na liście dostepnych sieci jest zdjęta "blokada" - to przekreślone kółko jest tylko na Era.
Aha, dzwoniłem też jak byłem zalogowany do ORange, bez problemów.
Zostaję na automatycznym Pusie, bo epiej u mnie działa, ale chyba faktycznie wejśc może już każdy (sprawdzę potem jeszcze na dwóch numerach).
O, przy Samsung SGHJ700, to już pełna swoboda. Orange był od razu pokazany jako dostępny, a przy logowaniu do Pay/Pus/Orange pokazuje nazwę konkretnej sieci, co w moim odczuciu jest bardzo wygodne.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#519945  autor: Artur051
 03 gru 2011, 12:31
W Płocku też już działa logowanie do sieci Orange ;).

Na Xperii X10 wygląda to tak, że jak tel jest zalogowany to jest PLAY
Jak do Plusa - PLAY z ikonką R
Jak do Orange - Orange PL I PLAY i ikonka R

łatwo więc można rozróżnić, gdzie telefon się zalogował ;)

#519946  autor: user_delete19
 03 gru 2011, 12:33
ja tylko chciałem zauważyć, że telefon się bardzo płynnie przelogowuje (ustawiłem sobie play3g-orange3g-plus3g- 2g w takiej samej kolejności ) i wszystko przebiega bez najmniejszych zająknięć a i priorytety sieci są respektowane - kul :)

#519948  autor: maniek89
 03 gru 2011, 13:07
W bialymstoku tez juz mozna wbic do orange ;)

#520098  autor: borax11
 03 gru 2011, 23:33
Krynica Morska - działa.Co ciekawe, po pierwszym zalogowaniu do Orange, zmieniła mi się nazwa sieci w wyszukiwaniu - Samsung Galaxy S. Wszystko wyjaśni screen.
Obrazek

#520111  autor: 0kti
 04 gru 2011, 08:41
Mam tak samo, widocznie telefony z androidem mają taka ''przypadłość''

#520138  autor: Krzych
 04 gru 2011, 11:22
A u mnie na Androidzie dalej jest każda sieć normalnie swoją nazwą podpisana.
Różnice w logowaniu do Plusa i Orange wyglądają tak jak Artur051 napisał. Na Plusie samo Play a na Orange Play Orange PL

#520198  autor: kubik
 04 gru 2011, 14:39
E72 w roamingu pokazuje... Orange PL. etykietki brak.

Co ja pacze? Operator blokuje aktualizację!

http://facebook.com/OperatorBlokujeAktualizacje

#520262  autor: alkonauta
 04 gru 2011, 21:28
Moje spostrzezenia po dolozeniu zasiegu oragne:
1) W samsungu i600 przy automatycznym trybie szukania sieci a nastepnie wyszukaniu sieci i probie zalogowania do plusa (gdy zasieg play jest dobry) pojawia sie monit o odrzuceniu proby zalogowania, natomiast wbic sie do orange mozna bezproblemu
2) Po zalogowaniu do orange mozna swobodnie przelogowac sie do plusa i wtedy nie wystepuje problem z pkt 1)
3) Bedac wzasiegu orange blednie dziala CLIP dla polaczen z numerow stacjonarnych (nie dotyczy play domowy) a mianowicie przed numerem kierunkowym miasta pojawia sie +

#520292  autor: kszaq
 04 gru 2011, 23:25
0kti pisze:Mam tak samo, widocznie telefony z androidem mają taka ''przypadłość''
Nazwy operatora wyświetlane na liście wyszukiwania sieci zależne są od biblioteki RIL dostarczanej przez producenta telefonu/układu radiowego i SPN pojawia się zamiast nazwy sieci w m.in. Samsungach i Motorolach (a przynajmniej niektórych modelach). M.in. w HTC są one wyświetlane normalnie.

Od samego Androida (choć tutaj również producent może wprowadzić swoje modyfikacje) zależy sposób wyświetlania nazwy sieci i obecność "etykietki" w obszarze notyfikacji. Z tym zastrzeżeniem, że nazwy operatorów zawarte są w bibliotece RIL.

#520459  autor: Ruben
 05 gru 2011, 20:09
Z wyświetlanymi nazwami to jest różnie. W jednym regionie na zasięgu Plusa mam napis Plus a w innym regionie Plus GSM. Z Orange jest podobnie, w jednym regionie mam ORANGE PL a w innym PLAY. Mam włączoną pustą etykietę.

#520505  autor: Marens
 05 gru 2011, 23:27
Na roamingu Orange zaczęło normalnie działać HSPA.
Upload u mnie nie jest przycinany do 384kbps
ObrazekObrazek

#520962  autor: alkonauta
 08 gru 2011, 18:06
Sprawdzilem listy preferowanych sieci na wszystkich kartach play
1. Orange
2. Plus

Czyzby play dawalo wyzszy priorytet sieci orange a co za tym idzie wskazywac by moglo ze siec orange daje lepsze warunki cenowe niz polkomtel? Mnie ta preferencja nie wydaje sie przypadkowa. Odwrot od polkomtela?

#521060  autor: grzegi
 09 gru 2011, 02:13
Zależy od lokalizacji - u mnie w Bielsku-Białej mam priorytet Play->Orange-> Plus, ale już w Kozach czy Poznaniu: Play->Plus->Orange.
  • Strona 22 z 24
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23