• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 22 z 187
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 187

#513935  autor: alkopoligamia
 07 lis 2011, 15:32
Witam,
jestem klientem Plus GSM już 5 rok. Przez 4 lata miałem abo 25 zł, lecz rachunki przychodziły na poziomie 40-50 zł. Rozwiązałem umowę, i jestem do teraz w SimPlusie.
Za jakiś miesiąc chcę podpisać nową umowę, abo 49,90 (oferta smartfonowa). Czy jako długoletni klient, mogę przy podpisywaniu umowy negocjować cenę smartfona? Czy dostanę dodatkowę pakiety?
Dziękuję za pomoc

#514065  autor: tetley
 08 lis 2011, 01:43
Niestety muszę Cię zmartwić. To, że byłeś klientem abonamentowym a teraz jesteś w Plus na Kartę w taryfie Simplus nie wlicza się do jakiegokolwiek stażu. Jedyne co mogę doradzić to przejście na abonament przez sklep internetowy, bo tam są tańsze telefony. A co do pakietu to musiałbym zerknąć w regulamin ale wiem, że przy konwersji z simplusa na abonament jeśli jesteś użytkownikiem simplusa dłużej niż 6 miesięcy to dostajesz dodatkowy pakiet minut (przy Twojej wybranej taryfie byłoby to 20 min na m-c). Nie wiem czy jest tak przy ofercie smartfonowej ale chyba tak.

Pozdrawiam:)

#514123  autor: neoptb
 08 lis 2011, 14:10
Maq pisze:Otóz za jakieś dwa miesiące konczy mi się umowa na iPlusa i chciałbym już ją przedłużyć w ramach mojej działalności gospodarczej którą nie tak dawno otworzyłem.
Musisz po prosić o zmianę osobowości prawnej z osoby indywidualnej na jednoosobową działalność gospodarczą. Załatw to w dowolnym punkcie plusa.
Maq pisze:Najchętniej to bym wziął Samsung Galaxy Tab przy jednoczesnym zwiększeniu abo, ale ceny na tablety w ofercie standardowej są w Plusie po prostu chore.
Plus w ogóle nie negocjuje cen telefonów/tabletów/netbooków z producentami. Dlatego wszyscy płaca jak za zboże.
tetley pisze:Jedyne co mogę doradzić to przejście na abonament przez sklep internetowy, bo tam są tańsze telefony.
o 25 do 50 zł tańsze. Ale bardzo często telemarketing daje ciała z umowami + kto lubi kupować kota w worku... Dlatego sugeruję sie tutaj dobrze zastanowić.
tetley pisze:A co do pakietu to musiałbym zerknąć w regulamin ale wiem, że przy konwersji z simplusa na abonament jeśli jesteś użytkownikiem simplusa dłużej niż 6 miesięcy to dostajesz dodatkowy pakiet minut (przy Twojej wybranej taryfie byłoby to 20 min na m-c).
Nie tyczy się to oferty smartfonowej.

żyj i pozwól żyć.
P.S. Pomogłem? To kup mi piwo :)

#514189  autor: alkopoligamia
 08 lis 2011, 17:15
Myślałem, że Plus jakoś lepiej dba o klientów...
Dla pewności porozmawiam jeszcze z konsultantem, może uda mi się coś utargować ;)
Dzięki za pomoc!

[ Dodano: 2011-11-19, 09:37 ]
Mam jeszcze jedno pytanie. Moja narzeczona jest od 3 lat w Plusie, rachunki po 40-50 zł. Chce przedłużyć umowę i dostać nowy telefon. Dziś idzie złożyć wypowiedzenie.
Czy jest szansa, że Plus chcąc utrzymać ją u siebie, przyzna jej rabat na telefon i dodatkowe pakiety?
Dziękuję jeszcze raz

#516525  autor: arold
 19 lis 2011, 09:48
[ Dodano: 2011-11-19, 09:37 ]
Mam jeszcze jedno pytanie. Moja narzeczona jest od 3 lat w Plusie, rachunki po 40-50 zł. Chce przedłużyć umowę i dostać nowy telefon. Dziś idzie złożyć wypowiedzenie.
Czy jest szansa, że Plus chcąc utrzymać ją u siebie, przyzna jej rabat na telefon i dodatkowe pakiety?
Dziękuję jeszcze raz[/quote]

Jakieś dodatkowe pakiety na pewno będą proponować. Ja wczoraj złożyłem wypowiedzenie i przejście do oferty na kartę. Mam abonament 40 zł, ale rachunki koło 60, gość w salonie oferował 140 minut, później jeszcze połączył z konsultantem, który na początku dawał 150 minut, a później 200. Wieczorem miałem kolejny telefon z działu utrzymania klienta z ofertą 220 minut, lub więcej w przypadku przedłużania bez telefonu. Pan mówił też o 'sporych' rabatach na telefon, ale nie pytałem się konkretnie ile by to było. Także myślę, że zawsze starają się jakoś zachęcić.

#516526  autor: alkopoligamia
 19 lis 2011, 09:54
Wielkie dzięki arold ;)

[ Dodano: 2011-11-20, 17:19 ]
Byliśmy w salonie złożyć wypowiedzenie, Pan zadzwonił do Działu Utrz. Kl., skąd Pani proponowała na wejściu 50 min i 100 zł rabatu na telefon. Myślę, że jak chwilkę poczekamy to dostaniemy lepszą ofertę ;)

#517201  autor: konsultantemeryt
 21 lis 2011, 22:43
alkopoligamia pisze:Witam,
jestem klientem Plus GSM już 5 rok. Przez 4 lata miałem abo 25 zł, lecz rachunki przychodziły na poziomie 40-50 zł. Rozwiązałem umowę, i jestem do teraz w SimPlusie.
Za jakiś miesiąc chcę podpisać nową umowę, abo 49,90 (oferta smartfonowa). Czy jako długoletni klient, mogę przy podpisywaniu umowy negocjować cenę smartfona? Czy dostanę dodatkowę pakiety?
Dziękuję za pomoc
Jeżeli jesteś zainteresowany umową smartfonową to 49,90 dostajesz 140 min + pakiet 250 mb (non stop). Stawkę za minutę 0,39 gr. + jeżeli dzwonisz bo Plus'a pobierana jest tylko 1 minuta z pakietu (140). Jeżeli przekroczysz 140 min. rozmowa do Plus'a kosztuje Cię 0,29 brutto. Jeżeli chodzi o telefon to w tym abonamencie najlepszym telefonem w miarę rozsądnej cenie jest Samsung Galaxy Mini.

#518895  autor: maja8920
 29 lis 2011, 18:53
witam
Mam taką sprawe, w maju skończyła mi sie umowa w plusie na firme abonament taniorozmowna 180 za 65 złotych, umowa była z telefonem na 2 lata, myślałąm że umowa sama wygaśnie, jednak plus sam mi przedłużył umowe na nastepne 2 lata i teraz mam pytanie czy jest jeszcze jakaś szansa na to by dostać od nich telefon czy nie, bo jakby nie było umowa jest taka sama jak pierwsza, wiec jak juz mam płacić im tą kase to chciałabym wiedzieć czy moge dostać jeszcze ten telefon czy nie
pozdrawiam

#519027  autor: waeren
 30 lis 2011, 09:44
Na pewno sam Plus Ci nie przedłużył....i nie na dwa lata, tylko na czas nieokreślony, co pewnie też było napisane w umowie, i jeżeli chcesz to możesz teraz rozwiązać ją w każdej chwili.....albo ponownie sama przedłużyć na np. kolejne dwa lata i wtedy dostać nowy telefon... 8)

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)
 #519085  autor: Alienus
 30 lis 2011, 12:56
Witam,
Mam pytanie. Wiem że można przedłużyć umowę standardowo 2 miesiące przed końcem umowy. A czy udaje sie to czasem wcześniej? Np 4-5 miesięcy? Od czego to zależy?
 #519118  autor: gaskabalbinka
 30 lis 2011, 14:47
Alienus pisze:Witam,
Mam pytanie. Wiem że można przedłużyć umowę standardowo 2 miesiące przed końcem umowy. A czy udaje sie to czasem wcześniej? Np 4-5 miesięcy? Od czego to zależy?
Na pewno nie od wysokości rachunków, bo moje utrzymywały sie koło stówki, a oferta odblokowała się u mnie 2 miesiące przed końcem. Zapewne z faktu, że rzadko kiedy pamiętam żeby zapłacić fakturę na czas. :D
 #519147  autor: konsultantemeryt
 30 lis 2011, 17:06
Możesz już to robić 3-4 miesiące przed zakończeniem lecz podpisanie umowy wtedy jest na 27 miesięcy.

Pozdrawiam.
 #519208  autor: Alienus
 30 lis 2011, 21:12
KonsultantPLUS pisze:
Możesz już to robić 3-4 miesiące przed zakończeniem lecz podpisanie umowy wtedy jest na 27 miesięcy.

Pozdrawiam.
A od kiedy to 27 miesięcy?? Już kilka razy przedłużałem 2mce wcześniej i zawsze było 24... :roll:
 #519231  autor: konsultantemeryt
 30 lis 2011, 22:07
Alienus pisze:
KonsultantPLUS pisze:

Pozdrawiam.
A od kiedy to 27 miesięcy?? Już kilka razy przedłużałem 2mce wcześniej i zawsze było 24... :roll:
2 miesiące to spoko na 24 miesiące dostaniesz
3-4 miesiące wcześniej masz na 27 miesięcy (od nowego okresu rozliczeniowego)
 #524639  autor: swanno
 29 gru 2011, 10:31
Praktycznie od początku grudnia wydzwaniam do działu utrzymania klienta, lub oni do mnie i słyszę że nie mają aparatu Xperia Neo V ale "zaraz" ma być.
Chciałem zwiększyć abo z 39 na 59zł i kupić go za 200-300zł.
Dziś ten sam konsultant z którym za każdym razem gadałem poinformował mnie, że ten tel nie jest już dostępny w ofercie bez internetu, czyli aby go otrzymać musiałbym wziąć abo za 69zł. Ręce mi opadły bo tyle czasu byłem zbywany, żeby teraz dostać info o zmianie oferty.
Internet nie będzie mi potrzeby (wszędzie gdzie potrzebuję mam wifi) i nie zamierzam płacić 10zł przez 24miesiące za nic.

Czy widzicie jakiś sposób, żeby dostać ten telefon bez internetu?
 #524925  autor: gaskabalbinka
 30 gru 2011, 16:17
swanno pisze:Praktycznie od początku grudnia wydzwaniam do działu utrzymania klienta, lub oni do mnie i słyszę że nie mają aparatu Xperia Neo V ale "zaraz" ma być.
Chciałem zwiększyć abo z 39 na 59zł i kupić go za 200-300zł.
Dziś ten sam konsultant z którym za każdym razem gadałem poinformował mnie, że ten tel nie jest już dostępny w ofercie bez internetu, czyli aby go otrzymać musiałbym wziąć abo za 69zł. Ręce mi opadły bo tyle czasu byłem zbywany, żeby teraz dostać info o zmianie oferty.
Internet nie będzie mi potrzeby (wszędzie gdzie potrzebuję mam wifi) i nie zamierzam płacić 10zł przez 24miesiące za nic.

Czy widzicie jakiś sposób, żeby dostać ten telefon bez internetu?
A to nie jest tak, że w ofercie smartfonowej niektóre modele są tańsze niż w zwykłej?
Na stronie pokazuje, że wszystkie fony są we wszystkich taryfach tyle, że w innych cenach.
 #524932  autor: swanno
 30 gru 2011, 16:33
gaskabalbinka pisze:A to nie jest tak, że w ofercie smartfonowej niektóre modele są tańsze niż w zwykłej?
Na stronie pokazuje, że wszystkie fony są we wszystkich taryfach tyle, że w innych cenach.
na plus.pl po wybraniu opcji -

Promocja: Promocja Świąteczna dla klientów Plus na Abonament w sklepie internetowym 24 miesiące
Taryfa: Do Usług bis 59,90

- pojawią się zaledwie cztery strony z telefonami i nie ma wśród nich żadnych wyższych modeli
 #524934  autor: konsultantemeryt
 30 gru 2011, 16:45
swanno pisze:
gaskabalbinka pisze:A to nie jest tak, że w ofercie smartfonowej niektóre modele są tańsze niż w zwykłej?
na plus.pl po wybraniu opcji -

Promocja: Promocja Świąteczna dla klientów Plus na Abonament w sklepie internetowym 24 miesiące
Taryfa: Do Usług bis 59,90

- pojawią się zaledwie cztery strony z telefonami i nie ma wśród nich żadnych wyższych modeli
po 2 stycznia dam Ci odpowiedź

pozdrawiam.

[ Dodano: 2012-01-03, 15:15 ]
W ofercie bez internetu nie można brać smartfonów.

Pozdrawiam.

#526056  autor: neoptb
 04 sty 2012, 22:37
Z końcem grudnia wprowadzono podział na oferty smartfonowe i zwykłe. W opcji smartfonowej znajdują się wszystkie dotykowe a w normalnej klasyczne telefony.

Także dzięki temu,niektórzy "inteligentni" ludzie przestaną płakać,że telefon im się łączym z netem a oni w ogóle z niego nie korzystali :mrgreen:

żyj i pozwól żyć.
P.S. Pomogłem? To kup mi piwo :)

#526068  autor: konsultantemeryt
 04 sty 2012, 23:04
neoptb pisze:Z końcem grudnia wprowadzono podział na oferty smartfonowe i zwykłe. W opcji smartfonowej znajdują się wszystkie dotykowe a w normalnej klasyczne telefony.

Także dzięki temu,niektórzy "inteligentni" ludzie przestaną płakać,że telefon im się łączym z netem a oni w ogóle z niego nie korzystali :mrgreen:
Jak dobrze wiesz, teraz jest płacz typu "przed paroma dniami dawaliście mi telefon bez internetu a teraz dajecie tylko z internetem".
  • Strona 22 z 187
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 187
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22