• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
  • Strona 7 z 12
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 12

#517157  autor: Marens
 21 lis 2011, 20:39
Mógłbyś podesłać wersję bez ogonków?
Ściągnąłem do Optimus One 2.6.47, normalnie się instaluje.
Problem jest w tym, że jak próbuje zmienić klawiaturę w układach klawiatury to nie widzi "Swype", mimo że aplikacja jest aktywna w język i klawiatura. Jak zainstaluje najnowszą wersję z ogonkami to wszystko działa bezproblemowo. Nie wiem gdzie robię błąd.

#517171  autor: babeo
 21 lis 2011, 21:45
Ja mam taką: SWYPE 2.6.47.11856.apk
Po zainstalowaniu, musisz wejść w ustawienia -> Język i klawiatura -> i tam pojawi Cie się program swype, musisz go zaptaszkować. Dodatkowo poniżej będzisz miał jego ustawienia, tam wybierasz język polski.
Teraz odpalasz aplikacje, np. do pisania sms, przytrzymujesz palcem to pole gdzie wpisujesz tekst, pojawi Ci się okno wyboru sposobu wprowadzania i tam powinno być do wyboru program swype.

Jak dalej coś nie działa to daj znać :)

#517187  autor: Marens
 21 lis 2011, 22:12
babeo pisze:SWYPE 2.6.47.11856.apk
Dzięki, działa
babeo pisze:Teraz odpalasz aplikacje, np. do pisania sms, przytrzymujesz palcem to pole gdzie wpisujesz tekst, pojawi Ci się okno wyboru sposobu wprowadzania i tam powinno być do wyboru program swype.
Tutaj źle robiłem, gdyż wchodziłem w układy klawiatury zamiast okna sposobu wprowadzania.

#517194  autor: babeo
 21 lis 2011, 22:22
Marens, a wiesz może jak w standardowej aplikacji sms/mms zmienić sposób tworzenia wiadomości sms na mms? tak by wysłać mms z dużą ilością tekstu?

#517213  autor: Marens
 21 lis 2011, 23:02
babeo pisze:zmienić sposób tworzenia wiadomości sms na mms? tak by wysłać mms z dużą ilością tekstu?
Niestety nie wiem, telefon z Androidem mam dopiero od miesiąca.

#517656  autor: Fafral
 24 lis 2011, 09:59
Witajcie.
Powiedzcie mi czy jest jakieś dobre zastępstwo apndrioid? Bo jak wyłączam apn to nie mam neta, a zależy mi na tym, by ciągle od był włączony tylko by samoczynnie nie pobierał jakiś danych, aktualizacji.
(szukałem jakiś info, ale piszą ludzie o tym by zrobić roota, a tego nie chce).
Bądź jakiś dobry program do monitorowania pobranych danych.

Obrazek

Siemens C30 > N2600> N5300 > N7310 Supernova> E71>Samsung i9000 Galaxy S

#517666  autor: Vieslav
 24 lis 2011, 10:44
Wchodzisz w market-->moje aplikacje. Wciskasz każdą i odznaczasz automatyczną aktualizację. Jeszcze w ustawieniach marketu upewnij się, czy masz odznaczone automatyczne aktualizowanie aplikacji, możesz też zaznaczyć, żeby aktualizowały się tylko przez wifi. Ja jestem cały czas online i tylko wyświetla mi się komunikat, że znaleziono aktualizacje, ale nic się nie pobiera póki na to nie zezwolę.

#517670  autor: Fafral
 24 lis 2011, 11:10
Super już sobie odznaczyłem i zaznaczyłem, że może aktualizować się przez wi-fi. Vieslav powiedz mi masz wszystko zsynchronizowane, czy raczej nie (facebook, gmail etc)?

Obrazek

#517682  autor: orson_dzi
 24 lis 2011, 12:07
U mnie swego czasu, nie mam pojęcia jak to działało, ale mając wyłączony internet przez APNdroida mogłem łączyć się z internetem wchodząc samemu w Market i internet bez przełączania programu. Wyglądało to tak, jakby wszystkie automatyczne połączenia były wyłaczone, a mogłem wchodzić w sieć tylko ręcznie.
Ale jak chciałem tak zrobić na innym telefonie, to już mi się nie udawało ;) .

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#517702  autor: Fafral
 24 lis 2011, 13:08
orson_dzi pisze:Ale jak chciałem tak zrobić na innym telefonie, to już mi się nie udawało ;) .
Oj tego najbardziej na świecie nie lubię. Jak coś zrobię na jednym sprzęcie, a na drugim mi to nie wychodzi. Wrrr.

Apropos jeszcze bycia na bieżąco z ilością ściąganych danych:
-Net Traffic
-Net Traffic Stat

Obrazek

#517725  autor: babeo
 24 lis 2011, 14:12
Fafral pisze:że może aktualizować się przez wi-fi
A to ustawią się z poziomu marketu?

#517730  autor: Fafral
 24 lis 2011, 14:24
Tak. Market-->Ustawienia< Aktualizacja tylko przez Wi-Fi ;)

Obrazek

#517899  autor: Dideq
 25 lis 2011, 00:21
No to ja się podepnę tutaj. Jako że mam HTC Wildfire S od dwóch dni mam kilka pytań.

1. Jak przypisać dzwonek do zdefiniowanej grupy ludzi. Kolega w Samsungu z Androidem ma taką opcję a u mnie nie ma.

2. Czy jest możliwość wyłączyć te wszystkie pulpity poza jednym, głównym?

3. Mam telefon brandowany z T. Można to jakoś usunąć/zmienić (głównie animacja przy włączaniu/wyłączaniu)? Albo czy można wrzucić do HTC czystego Androida bez nakładki HTC?

4. Jak można usunąć większość aplikacji zablokowanych (na przykład Naviexpert na 7 dni :/ )

5. Jak wyłączyć dźwięk przy włączaniu i wyłączaniu telefonu? Wiem że można wyciszyć dźwięki, ale wtedy nie dzwoni telefon.

6. Nie mogę znaleźć informacji na temat pojemności pamięci wbudowanej w tym telefonie. Natomiast wiem że mam tylko 50MB wolnego miejsca.

Wiem że pytania dziwne, ale mój pierwszy Android i dotykowiec ever. ;)

Pozdro!

#517925  autor: Vieslav
 25 lis 2011, 09:30
Fafral pisze:Vieslav powiedz mi masz wszystko zsynchronizowane, czy raczej nie (facebook, gmail etc)?
Nie mam facebooka, natomiast gmail cały czas jest zsynchronizowany. Działa to w trybie push, czyli telefon nie łączy się cyklicznie z serwerem (tak jak kiedyś ustawiało się w telefonie co ile ma sprawdzać pocztę) lecz serwer wysyła na telefon wiadomość gdy przyjdzie nowy mail. Oszczędza to duże ilości danych. Oprócz tego mam ciągle zalogowanego talka. Na początku ta rzecz mnie przerażała (nie wiedziałem co to jest), teraz używam tego zamiast smsów (jeśli druga osoba to ma).

#517928  autor: Fafral
 25 lis 2011, 09:36
Dideq pisze:1. Jak przypisać dzwonek do zdefiniowanej grupy ludzi. Kolega w Samsungu z Androidem ma taką opcję a u mnie nie ma.

U mnie w samsungu wchodzę w kontakty/grupy. Przytrzymuję palec na grupie i pojawiają mi się opcje. Edytuje grupę i tam mam przypisz dzwonek.
Dideq pisze:Nie mogę znaleźć informacji na temat pojemności pamięci wbudowanej w tym telefonie. Natomiast wiem że mam tylko 50MB wolnego miejsca.
512 MB
Dideq pisze:Wiem że pytania dziwne, ale mój pierwszy Android i dotykowiec ever. ;)
Nie głupie! Kto pyta nie błądzi. Sam mam telefon od dwóch tygodniu i go rozgryzam powili. Sam zadaję tutaj pytania.

Vieslav pisze:Działa to w trybie push, czyli telefon nie łączy się cyklicznie z serwerem (tak jak kiedyś ustawiało się w telefonie co ile ma sprawdzać pocztę) lecz serwer wysyła na telefon wiadomość gdy przyjdzie nowy mail.
A korzystasz z aplikacji email, czy gmail ? A mógłbyś mi dać jakąś wskazówkę by ustawić tak gmaila ? Będę wdzięczny.
Ostatnio zmieniony 25 lis 2011, 09:41 przez Fafral, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

#517929  autor: Dideq
 25 lis 2011, 09:40
No to teraz jak sprawdzić co zżera prawie całą pamięć w tym telefonie. Czy to 512 MB jest łącznie z miejscem na system?
Fafral pisze:U mnie w samsungu wchodzę w kontakty/grupy. Przytrzymuję palec na grupie i pojawiają mi się opcje. Edytuje grupę i tam mam przypisz dzwonek.
W Samsungu tak to działa bo kolega ma Samsunga. W tym telefonie jak przytrzymam grupę to wyskakuje okno żeby edytować grupę, klik i mogę tylko dodać/usunąć członków grupy.

#517930  autor: Vieslav
 25 lis 2011, 09:46
A korzystasz z aplikacji email, czy gmail ? A mógłbyś mi dać jakąś wskazówkę by ustawić tak gmaila ? Będę wdzięczny.
Korzystam z aplikacji gmail. Synchronizacje mam włączoną, konto dodane w ustawienia-->konta i synchronizacja oraz zaznaczone przy koncie gmail, że ma się synchronizować + włączone opcje: dane w tle i auto-synchr.
Dideq pisze:No to teraz jak sprawdzić co zżera prawie całą pamięć w tym telefonie. Czy to 512 MB jest łącznie z miejscem na system?
Android działa tak, że nawet jeśli aplikacja jest nieużywana to zostaje "zawieszona", siedzi w ramie i czeka na ewentualne polecenia. Ma to przyspieszyć działanie systemu. Jeśli brakuje miejsca to usuwane są te najrzadziej używane na rzecz nowych. Nie ma powodów do obaw o brak pamięci.

#517933  autor: Fafral
 25 lis 2011, 09:54
Vieslav pisze:Korzystam z aplikacji gmail. Synchronizacje mam włączoną, konto dodane w ustawienia-->konta i synchronizacja oraz zaznaczone przy koncie gmail, że ma się synchronizować + włączone opcje: dane w tle i auto-synchr.
Dzięki, okazało się, że tak właśnie mam ustawione więc dobrze wiedzieć, że jest to najlepsze rozwiązanie.
[b/Dideq [/b]
Optymalizacja one touch. Zobaczysz procesy jakie są uruchomione w tle.

Obrazek

#518139  autor: Dideq
 26 lis 2011, 07:49
Vieslav pisze:Android działa tak, że nawet jeśli aplikacja jest nieużywana to zostaje "zawieszona", siedzi w ramie i czeka na ewentualne polecenia. Ma to przyspieszyć działanie systemu. Jeśli brakuje miejsca to usuwane są te najrzadziej używane na rzecz nowych. Nie ma powodów do obaw o brak pamięci.
Chodzi mi o te 512 ROM. ;) Albo raczej to, co jest dla użytkownika dostępne. na RAM nie narzekam. Wczoraj mi pokazało że brakuje miejsca "na dysku" :-D Teraz mam wolnych 35 MB. :/

#519304  autor: Ekhm
 01 gru 2011, 11:31
WOW bardzo fajny temat - dużo mi pomgół :) sam mam jeden problem - nie działa mi synchro w nakładce htc sense do fb (widget ekranowy z zegarem). Mam ustawiony interwał co 1h, jednak nic się nie zmienia... dopiero jak włączę synchro na żywo to wtedy działa, ale to chyba bez sensy, bo aktualizuje mi ciągle statusy przy tej opcji, a nie co 1 h... wiecie może jak to poustawiać?

PS: Mam nadzieję, że gmail lepiej synchronizuje, ale to przede mną :)
  • Strona 7 z 12
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 12
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7