• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 129 z 217
  • 1
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 217

#516521  autor: wichura
 19 lis 2011, 08:32
To może i ja napisze co wynegocjowałem po przeczytaniu tego wątku w Tmobile.

Oczywiście wiedziałem co moge a co nie i napisałem maila z moją propozycja abonamentu i jej kwoty. Po dwóch dniach dostałem propozycje telefoniczną gdzie zaproponowano mi Rodzinę 60, gdzie co miesiąc będzie miał 360 minut do wszystkich sieci krajowych oraz darmowe, nielimitowane SMS/MMS w T-mobile w promocyjnej cenie 59 zł. Do tego kB przeliczane na minuty i telefon Sony Ericcson Live a promocyjnej cenie 1zł. Zaskoczony byłem tym telefonem bo zainteresowany byłem Samsungiem Wave 8500 (propozycja z ich strony to cena za niego 49zł).

Dzięki za info i piszcie do SUK bo warto.

#516637  autor: 3m
 19 lis 2011, 21:48
I jeszcze jedno pytanie, prawdopodobnie do St.konsultanta. Jak długo jest ważna oferta SUK w taryfach biz. i jeżeli nawet zostanie wyłączona, to czy można ją z powrotem włączyć bez zbędnych komplikacji?

#516652  autor: gaskabalbinka
 19 lis 2011, 23:07
wichura pisze:Zaskoczony byłem tym telefonem bo zainteresowany byłem Samsungiem Wave 8500 (propozycja z ich strony to cena za niego 49zł).
W nowym cenniku (od 16 listopada) kosztuje 1zł ;)
 #517144  autor: aniq
 21 lis 2011, 19:52
WITAM.
Jestem nowy na forum. Mam takie pytanie: trzy dni temu podpisałem aneks do umowy (przedłużenie na kolejne 24 miesiące). Otrzymałem kurierem umowę oraz nowy telefon, którego przezornie nie odpakowałem. Chcę zrezygnować z tego aneksu i odczekać te dwa miesiące do końca umowy.

Moje pytanie: czy mogę zwrócić telefon wraz z informacją o odstąpieniu od umowy, bez żadnych efektów ubocznych?

Czy też jest tak, że zaoferowany mi "rabat" na telefon (wyszczególniony w umowie) wiąże się z koniecznością zapłaty kary w momencie odstąpienia od umowy?

Z góry dziękuję za ew. odpowiedzi

#517197  autor: Andrzej47
 21 lis 2011, 22:33
Masz 10 dni na odesłanie całości bez konsekwencji.
 #517207  autor: arasel
 21 lis 2011, 22:50
aniq pisze:WITAM.
Jestem nowy na forum. Mam takie pytanie: trzy dni temu podpisałem aneks do umowy (przedłużenie na kolejne 24 miesiące). Otrzymałem kurierem umowę oraz nowy telefon, którego przezornie nie odpakowałem. Chcę zrezygnować z tego aneksu i odczekać te dwa miesiące do końca umowy.

Moje pytanie: czy mogę zwrócić telefon wraz z informacją o odstąpieniu od umowy, bez żadnych efektów ubocznych?

Czy też jest tak, że zaoferowany mi "rabat" na telefon (wyszczególniony w umowie) wiąże się z koniecznością zapłaty kary w momencie odstąpienia od umowy?

Jak już napisał kolega wyżej - nie będzie żadnego problemu z odstąpieniem od umowy. Skontaktuj się z BOA po instrukcje oraz adres na jaki masz zwrócić przesyłkę (na swój koszt), odeślij i sprawa załatwiona. Przywrócą Ci dawną taryfę w ciągu kilku dni. O rabat na telefon na fakturze w ogóle się nie martw.
 #517228  autor: st.konsultant
 22 lis 2011, 00:06
arasel pisze:
aniq pisze:WITAM.

Jak już napisał kolega wyżej - nie będzie żadnego problemu z odstąpieniem od umowy. Skontaktuj się z BOA po instrukcje oraz adres na jaki masz zwrócić przesyłkę (na swój koszt), odeślij i sprawa załatwiona. Przywrócą Ci dawną taryfę w ciągu kilku dni. O rabat na telefon na fakturze w ogóle się nie martw.
Warto dodać, że odstąpienie od umowy dotyczy tylko Klientów indywidualnych. Jeżeli spełniasz ten warunek to spakuj wszystko co przywiózł kurier, wypełnij druczek (powinno być w dokumentach z umową) odstąpienia od umowy i wyślij na:

Magazyn Centralny PTC; 05-850 Ołtarzew; ul. Poznańska 251 "Zespół Zwrotów". Wysyłka niestety na własny koszt.
Jeżeli chodzi o taryfę to po zwrocie automatycznie nie jest przywracana stara. Powrót do starej tylko na życzenie Klienta (po rozliczeniu przesyłki, możesz zgłosić taką prośbę telefonicznie lub mailowo).

#517241  autor: przemekzz
 22 lis 2011, 03:35
Czołem!
Czy ktoś z Was w ostatnim czasie przedłużał umowę w taryfach Nowy Pakiet Biznes?
W szczególności interesuje mnie NPB45 - co można wynegocjowac aktualnie w SUK dla tej taryfy.
Będę wdzięczny za informacje.
pzdr!
 #517258  autor: tictac
 22 lis 2011, 10:03
Witam,

Zakończyła mi sie jedna umowa, chciałbym podpisać aneks, zastanawiam się nad 2 abonamentami, Rodzina 60 za 69zł brutto, albo Nowa Fira 150 za 60zł netto,
z telefonu będzie korzystała osoba starsza, nie ma potrzebu internetu,
telefon jakiś dotykowy, bo do takiego jest przyzwyczajona, jakiś HTC moze,

czy coś do tych abinametów można jeszcze wynegocjować? poprzednie aneksy zawsze coś SUK dodawało ekstra, bądź obniżało abonamet, jakie są obecne realia przy negocjacjach z SUK? z góry dziekuję za pomoc

pozdrawiam
marcin

#517262  autor: KKI_
 22 lis 2011, 10:27
Po 1: Czytaj forum - to nie boli
Po 2: Na Rodzinę 60 możesz wynegocjować obniżkę do 59 zł brutto.

KKI

#517392  autor: Rafix
 22 lis 2011, 21:05
A ja mam pytanie do kogoś z sieci, a widzę, że takie osoby się tu udzielają :) Najprawdopodobniej przed samymi świętami będę przedłużał umowę i póki co chciałem tylko zapytać, że zwykły SE Neo jest jeszcze dostępny, czy już tylko Neo V?

Nokia 5130 -> Siemens MC60 -> SE K700i -> SE W580i -> Samsung S7350 -> SE Xperia Neo V -> Xperia L ->

Siemano! Jest luźno! :smt006
Kocie dziecka

#517394  autor: konsultantemeryt
 22 lis 2011, 21:10
Rafix pisze:A ja mam pytanie do kogoś z sieci, a widzę, że takie osoby się tu udzielają :) Najprawdopodobniej przed samymi świętami będę przedłużał umowę i póki co chciałem tylko zapytać, że zwykły SE Neo jest jeszcze dostępny, czy już tylko Neo V?

Jeżeli chodzi o sieć Tmobile istnieje możliwość "sprowadzenia" Neo z Aparatem 8 Mpix.

#517432  autor: gaskabalbinka
 23 lis 2011, 08:40
Chyba sobie żartujesz z tym neo. Skąd takie info?

#517443  autor: konsultantemeryt
 23 lis 2011, 10:17
gaskabalbinka pisze:Chyba sobie żartujesz z tym neo. Skąd takie info?
Moj znajomy jest managerem w T-mobile. Zanim coś tutaj napiszę wcześniej się z nim kontaktuje.

#517447  autor: 3m
 23 lis 2011, 10:44
Ponawiam pytanie o to, jak długo ważna jest oferta SUK w taryfach biznesowych? Może ktoś ma jakieś przecieki odnośnie Motoroli RAZR lub Samsunga Galaxy Nexus w T-Mobile? A co do Neo 8mpix, to właśnie dlatego pytam o te inne modele, bo to 8mpix jest tragiczne, mam ten telefon od półtora miesiąca i niedługo puszczę go dalej w obieg. Exmor-R to tylko chłyt marketingowy, nawet 6700 robi czystsze zdjecia.

#517477  autor: gaskabalbinka
 23 lis 2011, 13:44
Wiesz, ja w T pracuję, ostatnią zwykłą neo dostałem na salon jakieś 1,5 miesiąca temu

#517478  autor: konsultantemeryt
 23 lis 2011, 13:48
gaskabalbinka pisze:Wiesz, ja w T pracuję, ostatnią zwykłą neo dostałem na salon jakieś 1,5 miesiąca temu

Widać, za mało się starasz. Pogadaj z managerem:)

#517481  autor: gaskabalbinka
 23 lis 2011, 13:53
KonsultantPLUS pisze:Widać, za mało się starasz. Pogadaj z managerem:)
taa.. może są gdzieś jakieś pojedyncze sztuki w punktach, które nie mogą go sprzedać ale nie liczyłbym na to, że sprowadzisz komuś stare neo na następny dzień
tak samo jako c7, która też nie jest już osiągalna
 #517486  autor: tictac
 23 lis 2011, 14:05
Witam,

Dziś chciałem przedłużyć umowę, ale niestety konsultant poinformował mnie, że punktów era premia już nie ma, były do wykorzystania do 15.11, niestety o tym nie wiedziałem , nikt do mnie nie dzwonił z informacją, ani nie otrzymałem nic listownie, miałem tam ponad 7000 pkt, mogłem obniżyć cenę telefonu o 250, niestety teraz poczułem się jak zrobiony w butelkę i nie mam już ochoty na przedłużenie umowy, czy Tmobile, bez informacji listownej bądź telefonicznej mógł skasować moje zarobione punkty?

Pozdrawiam
 #517487  autor: gaskabalbinka
 23 lis 2011, 14:08
tictac pisze:Witam,

Dziś chciałem przedłużyć umowę, ale niestety konsultant poinformował mnie, że punktów era premia już nie ma, były do wykorzystania do 15.11, niestety o tym nie wiedziałem , nikt do mnie nie dzwonił z informacją, ani nie otrzymałem nic listownie, miałem tam ponad 7000 pkt, mogłem obniżyć cenę telefonu o 250, niestety teraz poczułem się jak zrobiony w butelkę i nie mam już ochoty na przedłużenie umowy, czy Tmobile, bez informacji listownej bądź telefonicznej mógł skasować moje zarobione punkty?

Pozdrawiam
Proszę cię.. wszelkie mozliwe media o tym trąbiły od kilku miesięcy
  • Strona 129 z 217
  • 1
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 217
  • 1
  • 127