• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 3 z 9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

#516807  autor: pakierhakierxd
 20 lis 2011, 17:30
Super promocja gdybym miał prepaida to bym doładował za 50 ,mam kartę taką jak trzeba bo mam konto w getinbanku za free :),kurcze chyba naprawdę się przeniosę w następnym roku na prepaid jak dalej tak będzie jak teraz :)

Pozdrawiam :)

#516811  autor: KC-KARLOS
 20 lis 2011, 17:36
pakierhakierxd pisze:Super promocja gdybym miał prepaida to bym doładował za 50 ,mam kartę taką jak trzeba bo mam konto w getinbanku za free ,kurcze chyba naprawdę się przeniosę w następnym roku na prepaid jak dalej tak będzie jak teraz
Tylko Tobie współczuć, że musisz męczyć się z abonamentem... :)

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#516818  autor: pakierhakierxd
 20 lis 2011, 18:11
Wziąłem do dla telefonu to mam :),pozatem mam 350 minut w abonamencie a nigdy nie wykorzystałem więcej niż 100 ;),następnym razem jak już będę chciał wziąć abo to nie będę patrzył na telefon jak coś pójdzie tylko na sprzedaż bo lepiej kupić na allegro zresztą i tak tak robię :D,to dzięki mamie wziąłem abonament bo pożyczyła odemnie 800zł a ja chciałem kupić telefon więc wzięła mi abonament i wziąłem wave s8500 za 249zł którego już od dawna nie mam bo wkurzała mnie bada po 7 miesiącach tego telefonu się pozbyłem i teraz nie zamienię systemu android na inny :),przez ten abonament muszę się ograniczać z netem trochę czasem ponieważ mam tylko pakiet 250 mb i nie będę dopłacać 9/15zł aby mieć więcej netu ....

Liczyłem sobie opłacalnośc abonamentu i prepaida

i w abonamencie jakbym przedłużył teraz to tylko taki przykład to bym dostał więcej minut ale bym więcej placił

Abo 45zł

205 minut do wszystkich i 1 gb

w ciągu 2 lat wychodzi 1080 zł po sprzedaniu telefonu gdzieś za 350 daje to 730

W prepaid przy doładowaniu 50zł/2 miesiące

bym wydawał 25zł/miesiąc co by wyszło 600zł i nie miał bym umowy do tego czasem są fajne promocje takie jak ta z mastercardem to by mogło być jeszcze taniej :P

Oferta przy korzystaniu z pakietów i doładowaniu przez fb

1 miesiąc

154 minuty,1gb

2 miesiąc

137 minut,1gb

Tak naprawdę to chyba abo jest dobre dla tych co bardzo dużo gadają tak ponad 200 minut lub dla osób starszych które nie będą się bawić w pakiety ;).
Kiedyś miałem prepaidy i nie było źle ale wtedy prawie nie używałem pakietów więc bym musiał się jakoś do tego przyzwyczaić :D
Bardzo dużym plusem jest prepaida to że nic nie przepada a ja akurat mam tak że różnie dzwonię raz 30 minut w miesiącu a raz 60 kolejnym razem 100 ;)

#516824  autor: Tomsoon
 20 lis 2011, 18:49
Eon pisze:
ms93 pisze:A nie lepiej załadować przez mPay? Dają drugie doładowanie gratis (...)
Jedyne wymaganie: karta MasterCard/Maestro. Można od biedy kupić Prepaida w BZ WBK za 20zł ...
Jesli ktos nie ma karty Maestro/Mastercard to własnie w BZWBK mozna kupic takie karty MasterCard z doładowaniem tylko to sa katy prepaidowe bezimienne na okaziciela a w regulaminie mPay oraz uPaid pisze ze tyczy sie to karty wydanej na imie i nazwisko uczestnika promocji. Czy ktos juz moze doładowaywał z mPay lub uPaid korzystając z jakiejs karty płatniczej prepaidowej MasterCard ?? :?:
Taka karte mam, nie ma na niej mojego im i nazwiska ale przeciez ja rejestrowalem w pewny sposob na tej ich stronie wbk... czytalem regulamin, miałem wątpliwości, na upaid dostałem to drugie doładowanie :) ale lepiej by tak wszyscy nie wiedzieli bo nam braknie z tych 40tys :P moje pyt, jak rozumiec punkt, ze przysluguje jeden bonus na tydzien, ladowalem w piatek, tzn w pon juz moge ładować czy musze czekac do piątku :?:

#516826  autor: Atlan
 20 lis 2011, 19:01
thonka, Zgadza się, Visa faktycznie albo coś przespała, albo zamiast na rynku europejskim skupiła się np. na azjatyckim i dlatego my efektów nie widzimy.
Z tym PayPassem to jest też bardzo ciekawa historia, ponieważ z tego co wyczytałem kiedyś to system od Visy PayWave nie działa w każdym miejscu ;) Może to już poprawili/ujednolicili, natomiast faktycznie mówiąc o bezstykowych transakcjach mamy na myśli Mastercard.

Ciekawi mnie jak ta usługa MastercardMobile się rozwinie. Bo to że dzisiaj doładowujemy sobie konto w promocji to jedna rzecz, ale co pójdzie za tym? Macie jakieś pomysły w którą stronę to pójdzie? Może będziemy smsem kupować bilet autobusowy itp? (wysyłasz sms i obciąża kartę MC)

Zagadki logiczne

#516827  autor: pakierhakierxd
 20 lis 2011, 19:03
Dla siostry może o tym powiem może będzie chciała doładować ona nie korzysta z pakietów;)
Ostatnio zmieniony 20 lis 2011, 19:11 przez pakierhakierxd, łącznie zmieniany 1 raz.

#516829  autor: Robaas
 20 lis 2011, 19:08
Atlan, to już chyba istnieje, tylko nie smsem a dzwoni się na określony numer. W Poznaniu uruchomili to niedawno, jeszcze nie miałem kiedy przetestować. Aktualnie też jest promocja i zwracają chyba 50% ceny. Moim zdaniem jedynym rozwiązaniem które sprawi, że te płatności się przyjmą to zarządzanie krótkimi kodami - nie pociąga to za sobą dodatkowych opłat. Wpisujesz kod i masz bilet miejski, opłacony parking (też już takie coś istnieje), doładowany telefon i wiele innych małych płatności.

#516831  autor: Atlan
 20 lis 2011, 19:18
Robaas, dzwonienie jest trochę uciążliwe, to się chyba nie przyjmie ;) Podobnie z jakimiś aplikacjami typu Mobilet, kto to będzie instalował? Głupota to była i tyle.

Tak jak piszesz, musi to być krótki kod, bilet przychodzi smsem, a my w ten sposób obciążamy naszą kartę. To by było dobre rozwiązanie, bo nie musiałoby się stać w kolejkach (np. kupując bilet na pociąg) ;) Tylko zanim to się rozwinie, to pewnie jeszcze wiele wody w Wiśle upłynie ;) Jeśli to będzie powiązane z kartą tak jak w Upaid to widzę w tym przyszłość. Rozwiązanie mPay z tą portmonetką jest jak dla mnie do niczego, zresztą widać że coś ten mPay nie bardzo Polacy polubili, bo już tyle lat jest na rynku i w zasadzie nic ciekawego nie pokazali.

Tutaj też w Upaid widzę że jest opcja doładowania telefonu za pomocą... telefonu. Rozwiązanie bardzo wygodne, bo wysyłasz smsa i masz doładowany telefon. Do tej pory to chyba częściowo mBank w swojej telefonii takie coś umożliwiał. Teraz może z takiej rzeczy skorzystać każdy.

Najpierw jednak niech te bezstykowe się rozwiną, mi się to rozwiązanie PayPass bardzo podoba. Szkoda tylko, że te terminale do tych bezstykowych są pochowane gdzieś przy kasie, zamiast być na wyciągnięcie ręki klienta. Jeszcze nigdzie w Polsce nie widziałem takiego terminala z którego mogę sam skorzystać, zawsze sprzedawca musi "tyknąć" ;) Jak czytają nas panowie z Mastercard to byłoby miło gdyby zwrócono na to uwagę ;)

#516833  autor: user_delete19
 20 lis 2011, 19:28
SOT:
Ano właśnie powiązanie z kartą bez konieczności posiadania dodatkowego sub-konta o którym trzeba pamiętać -- chcę zapłącić to obciąża moją kartę i wsio..

a terminale do PayPasa najczęsciej widuję w zasięgu ręgi wiec jest ok (chociaż chętnie widziałbym opcję wyłączenia tego / zmiany limitu na 0zł z poziomu konta w banku :/ )

#516877  autor: tomko111
 20 lis 2011, 20:53
Ktoś się orientuje co ile można zrobić zasilenie bonusowe w upaid? I na jakich zasadach? Dzisiaj zakupiłem doładowanie za 25zł, korzystając z karty X, czy mogę jutro doładować konto za 50zł, korzystając z karty Y (zupełnie inna), natomiast doładowując ten sam numer, bonus wtedy też dostanę? Ktoś ma sprawdzone info?

#516890  autor: Atlan
 20 lis 2011, 21:08
tomko111, Ja bym nie kombinował ;) Możesz codziennie dostać 5-10zł i raz na tydzień kalendarzowy dostać bonus 25-50zł, więc jak dzisiaj doładujesz to i jutro bonus dostaniesz ;) Potrzebujesz ładować częściej niż raz na tydzień?

Ja bym się nie bawił w tworzenie dziesiątek kont czy dodawanie kilku kart. Z FAQ wynika że jak coś się z systemu skasuje (np. kartę) to potem ręcznie nie da się jej dodawać, więc jak dostaniecie bana to podejrzewam że tak łatwo się z niego nie da wywinąć ;) To jednak jest powiązanie kart, a nie głupich kart SIM za 5zł z kiosku, więc mimo wszystko zalecam ostrożność i umiarkowany apetyt ;)
Ostatnio zmieniony 20 lis 2011, 21:10 przez Atlan, łącznie zmieniany 1 raz.

#516895  autor: KC-KARLOS
 20 lis 2011, 21:12
A ile kosztuje taka karta płatnicza przedpłacona i czy ona też pozwoli do skorzystania z tejże promocji?

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#516912  autor: KC-KARLOS
 20 lis 2011, 21:20
wyzwolenia, dzięki za link, promo trwa max do 23 grudnia, więc może jeszcze zdążę :mrgreen:
A BZ WBK jest w moim mieście, więc popytam o ich ofertę "karcianą" :)
Ostatnio zmieniony 20 lis 2011, 21:22 przez KC-KARLOS, łącznie zmieniany 1 raz.

#516913  autor: wyzwolenia
 20 lis 2011, 21:21
prosze bardzo. Dostaniesz ja od reki - byly nawet dodawnane do magazynow dla kobiet.

#517049  autor: dreapheus
 21 lis 2011, 14:24
Dla zainteresowanych kartą mastercard polecam serwis neteller.com :
https://member.neteller.com/signup/inde ... -151-77-34 oferują darmowę kartę mastercard prepaid rozliczaną w pln wirtualną lub plastikową do wyboru. Wszystko otrzymujemy w 24 godz lub 2-5 dni jeżeli wybieramy plastikową pocztą.
Tym o to prostym sposobem nie płacimy ani grosza za kartę i podwójne doładowanie. Dodatkowo korzystając z mojego linku polecenia dostaniecie 10% pierwszej wpłaty na kartę gratis czyli ładując za 46 zł dostajemy 50,60 zł i mamy doładowanie 100 zł w cenie 46. :lol:

#517061  autor: Spioszek
 21 lis 2011, 15:05
Ja wczoraj rozmawiałem z konsultantem z Inteligo, bo mam tam konto i karte Visa, że bez problemu moge sobie zamówić za darmo karte MasterCard, opłaty takie same jak za Vise.
Czyli jeśli mam zakupy zrobione w miesiącu na ponad 100zł to nic nie biorą za karte.
Jak będzie fajna to zrezygnuje z Visy bo tak to musiałbym tą i tamtą płacić bym nie miał zadnych opłat :)

#517130  autor: tomko111
 21 lis 2011, 18:55
dreapheus pisze:Dla zainteresowanych kartą mastercard polecam serwis neteller.com :
https://member.neteller.com/signup/inde ... -151-77-34 oferują darmowę kartę mastercard prepaid rozliczaną w pln wirtualną lub plastikową do wyboru. Wszystko otrzymujemy w 24 godz lub 2-5 dni jeżeli wybieramy plastikową pocztą.
Tym o to prostym sposobem nie płacimy ani grosza za kartę i podwójne doładowanie. Dodatkowo korzystając z mojego linku polecenia dostaniecie 10% pierwszej wpłaty na kartę gratis czyli ładując za 46 zł dostajemy 50,60 zł i mamy doładowanie 100 zł w cenie 46. :lol:
Zapomniałeś tylko dodać, że trzeba zweryfikować swoje dane (wysłać skan dowodu, oraz rachunku telefonicznego, czy innego gdzie widnieją nasze dane), a następnie zamówić kartę, wpłacić pieniądze (wiąże się to z prowizją), bo dla przelewu krajowego minimalna kwota wynosi 90zł, dla przelewów od 15zł prowizja to 1%, albo 1,8%. Trochę czasu to zajmie, lepiej podejść do oddziału BZW BK gdzie kartę dostanie się od ręki w kilka minut.

#517134  autor: Sig
 21 lis 2011, 19:09
Ekhm, ludzie, prepaid Mastercard od ręki w BZWBK - w oddziale, albo z... Allegro. Bank tam sprzedaje, już za 15 zł (razem z przesyłką).

Ja próbuję innej "akrobacji". Jedyny MAstercard którego mam to wydany do konta walutowego (też w BZWBK). Powinno przejść, choć trochę stracę na różnicach kursowych.

Szkoda tylko, że pewnie zaraz się pula promocji skończy jak handlarze z Allegro zwietrzą temat... Chciałęm ładowac w połowie grudnia, pewnie nic już wtedy nie zostanie.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.
  • Strona 3 z 9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5