Witam
1. Mam Nokię N95 8GB. Telefon sprowadzony, był simlock na sieć ''3'', ściagnięty w komisie. Zaszła potrzeba wgrania nowego softu. Obecny to v 20.0.016. Czy przefleszowanie go nowym softem z powrotem założy blokadę simlock?
2. W serwisie gosć mówi, ze telefonu nie da się sfleszowac ani wgrac polskiego jezyka, poniewaz komputer go nie odczytuje i nie ma jakichs sterownikow w telefonie. U mnie w JAFie odczytuje, nie wiem natomiast o co chodziło z tymi sterownikami i boję się, zeby nie uwalić softa. Myslicie, ze flashowanie go nie bedzie ryzykowne, biorac pod uwage rzekome sterowniki goscia w serwisie?
3. Jesli taka Nokia sie scina, przymula, wolno chodzi i czasem 3x dziennie nie wykrywa karty SIM (dopiero trzeba ponownie uruchomić) to czy wystarczy jej zrobic Hard Reset czy konieczne jest wgranie nowego softa?
Nokia 5130, Philips Ozeo, Manta MOB-60, SE T630i, SE K310i, Samsung SGH-L760, Samsung SGH-i600, SE K800i, SE Z520i, HTC Artemis, Motorola V3r, Nokia E51, Sagem myX5-2v, Nokia N80, Nokia C5-00, Dell Venue Pro i inne