• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#514779  autor: pakierhakierxd
 11 lis 2011, 12:29
Zdazało mi się czasem że napisałem dokładnie o co chodzi a oni piszą mi o czym innym,1 stycznośc miałem z tym po zawarciu umowy :D,nie dali mi darmowego pakietu 250 mb jednorazowego,pisali o tym że mam aktywny 25 mb który sobie sam włączyłem,niezły cyrk :D,dobrze że chociaż po kolejnym zgłoszeniu włączyli i przyznali rekompensatę :)

Pozdrawiam :)

#514789  autor: djkarateka
 11 lis 2011, 12:36
W najgorszym wypadku wypada zgłosić problemy do UKE i po sprawie :)

[ Dodano: 2011-11-11, 12:37 ]
Od tego jest skrzynka podawcza a w niej jest możliwość złożenia skargi na operatora, bardzo skuteczny sposób na walkę z operatorem który olewa swoich klientów

#514798  autor: pawcio1978
 11 lis 2011, 12:47
Przez ok. Miesiac tlumaczylem konsultantow-debilom w czym mam problem (aplikacje internetowe zadaja profilu Internet) to albo wysylali mi WAP albo kazali oddac do serwisu. Ciekawe co da WAP/serwis jesli op olewa. W koncu zaczalem ostrzej pisac i naskrobalem tez do UKE to UKE olalo kulturalnie sprawe (wysylajac pismo do mnie).

#514837  autor: dejw
 11 lis 2011, 14:00
Juz sie uspokoj i przestan przeklinac. Jak kolega wyzej napisal jak masz jakies zale to do playa z nimi :) Nic na to juz nie poradzisz, ze tak jest. Miejmy nadzieje, ze w najblizszym czasie to zmienia.

#514862  autor: pawcio1978
 11 lis 2011, 15:24
Play od ok. 2 miesiecy ma w dupie brak ustawienia i mnie. Tak samo UKE !!! A ci co sa na forum i moga pomoc w/z Play to tez olewaja.

#514894  autor: sa
 11 lis 2011, 16:44
Ciekawe na k550i ,i na g502 mając tylko wap opera mini chodziła łatwo,szybko i bez problemów.GG i map nie używam więc nie mogę powiedzieć nic na ten temat.Pocieszę cię mając telefon w orange ani razu nie dostałam ustawień netowych(telefon kupowany za gotówkę poza salonami operatora) musiałam się ręcznie bawić a obsługa w salonie wytłumaczyła się że nie mają tego modelu(modeli) w ofercie i oni nic nie mogą sami zrobić ani pomóc,teraz podobno poprawili się ale te 4 lata temu odeszłam od nich do playa bez żalu .A co do problemu z ustawieniami w sieciach to norma jak telefon nie jest w ich ofercie sprzedaży to radź sobie kliencie sam i nie dotyczy to tylko playa tak samo jest w t-mobile,plusie ,orange i w playu choć play przynajmniej wap i mms daje z automatu za co ma u mnie plus.
A co do uke możesz pisać ale wątpię by się tym przejeli zwłaszcza że ta nokia najnowsza nie jest i op zawsze się wytłumaczy że nie ma tego modelu w ofercie a usługi głosowe i sms przecież oferują podobnie jak mms i wap.

#514909  autor: pawcio1978
 11 lis 2011, 17:07
Sa: i co z tego? Orange tez nie mialo mojej komorki w ofercie a dawali i daja ustawienia. Skoro daja neta to niech daja ustawienia potrzebne do dobrego dzialania.

#514963  autor: sa
 11 lis 2011, 21:15
Dawali?może teraz dają ale kiedyś nie dawali żadnych ustawień netowych nawet do mms,wiem bo to przerabiałam a miałam orange go,za ideii dawali ustawienia ale za czasów orange różnie to było.Być może w ofercie OFnK dają każdemu,ale czy tak jest we wszystkich taryfach?
Co przerobiłam na własnej skórze bo musiałam sama się w to bawić wszystko ręcznie instalować i wypisywać a jeszcze wcześniej naszukałam się tych ustawień bo obsługa klienta w salonie leży i kwiczy panie co tam pracują rozkładają tylko ręce i mówią że nie da się tego zrobić(3 różne osoby z 2 różnych salonów orange a mówi się że to obsługa w playu jest do d@#%@) To miło że dzisiaj już nie trzeba się w to bawić.
W końcu w kilku moich starszych telefonach w play na początku też dawał tylko ustawienia wap i opera mini działała,a teraz dodatkowo dają profil internet co jest związane właśnie z telefonem a raczej jego wiekiem te najnowsze dostają te wszystkie ustawienia z automatu te starsze widać już nie.I wątpię by twoje wściekanie się na konsultantów P4 coś pomogło ale próbuj szczęścia.

#514968  autor: pawcio1978
 11 lis 2011, 21:25
Sa:
w przypadku P4 to maja ustawienia Internet w wersji tekstowej na www. Ale nie maja ochoty dodac do auto-konfiguracji. Osobiscie na ustawienia Orange nie narzekalem. A numer mialem w Orange od 2001/2002 do 2/8/2011 (transfer do P4).

#514989  autor: sa
 11 lis 2011, 23:32
A ja od 2000r Idea z krótkimi przerwami na erę powrót do ideii i wtedy ustawienia netowe działały potem znowu era,heyah i orange i ku memu wielkiemu zdumieniu okazało się że orange go 4 lata temu nie dawało ustawień netowych bezpośrednio do telefonu jeżeli nie był w ich ofercie.Gdy przeszłam do playa na próbę w 2007 ustawienia przyszły po uruchomieniu numeru co mnie naprawdę ucieszyło bo moja tamta nokia nie była w ofercie żadnego operatora w tym kraju,podobnie jak wcześniejsza motorola dostępna tylko w Erze,ustawienia trzeba było sobie samemu zrobić ręcznie.

W ramach testów wysłałam sobie na samsunga konfigurację wap video i o dziwo net na operze mini działa bez problemów.Dodatkowo taką samą wysłałam sobie na mojego Cedara i niespodzianka dostałam ustawienia o nazwie "Internet" jesteś absolutnie pewien że wysłałeś sobie opcję video?Bo jeżeli nie zrób to wyślij video i jak nie zadziała to wtedy zostaje ci tylko ręcznie.W moich telefonach opcja wideo to szeroko pasmowa opcja transmisji danych,chociaż spróbuj.

#520059  autor: wiktor
 03 gru 2011, 21:50
Jest jeszcze profil internet w play?bo nie mogę się na niego wbić wyświetla mi komunikat z kodem do lubie to :?:

#520069  autor: KC-KARLOS
 03 gru 2011, 22:29
wiktor pisze:Jest jeszcze profil internet w play?bo nie mogę się na niego wbić wyświetla mi komunikat z kodem do lubie to :?:
Profil Internet w Play Fresh przestał być wspierany. Można na niego przejść wyłącznie z poziomu Play24 (ale pewnie to będzie tylko "na chwilę"). Po co ma być wspierany, skoro jest lepsza oferta internetu wraz z taryfą głosową - LUBIĘ TO!

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟