• Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
  • Strona 13 z 77
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 77

#513328  autor: cesarz
 04 lis 2011, 20:49
Bo to jest internet za darmo, a nie jest internet do pobierania.

CNN

#513360  autor: jakubd
 04 lis 2011, 22:11
No takich oczywistości to już nie chcę powtarzać :)

#513385  autor: TheArt
 05 lis 2011, 00:36
To zwykły lejek, dodam że nie obsługuje szyfrowania SSL witryn.

#513632  autor: jakubd
 06 lis 2011, 00:32
Lejkiem zwykle nazywamy zmniejszenie szybkości po wyczerpaniu limitu (stąd szerokość dostępu do Internetu układa się w czasie w kształt lejka - najpierw szybko, potem wolno). Tutaj mamy do czynienia ze stałą, niską, ograniczoną prędkością - teraz 256, w przyszłości 512kbit/s.
A skąd wziąłeś pomysł, że SSL (i jakiekolwiek inne usługi) nie działają, to nie mam pojęcia. Miałeś w ręku w ogóle kartę Aero2 Sprawdzałeś? To sprawdź (ponownie).

#513634  autor: TheArt
 06 lis 2011, 01:11
Mam Aero od kilku dni i potwierdzam, połączenia szyfrowane nie działają (poprzez tethering, co być może ma wpływ). A lejek to każdy wie co to, nie musisz kozaczyć ;). Ogólnie do przeglądania może być, jednak raczej w urządzeniach typu mobile.

#513636  autor: Marens
 06 lis 2011, 01:45
TheArt pisze:Mam Aero od kilku dni i potwierdzam, połączenia szyfrowane nie działają
Nie kompromituj się...
Przecież po BDI działa SSH, P2P itp, nie mówiąc o SSL.
TheArt pisze:strasznie wolny net
Gdybym miał dyskutować na temat prędkości to bardziej przeszkadzałoby mi zrywanie sesji co 60min niż ograniczenie do 256kbps. Wbrew pozorom ta prędkość wcale nie jest taka niska.

#513637  autor: TheArt
 06 lis 2011, 01:52
Marens pisze:
TheArt pisze:Mam Aero od kilku dni i potwierdzam, połączenia szyfrowane nie działają
Nie kompromituj się...
Przecież po BDI działa SSH, P2P itp, nie mówiąc o SSL.
Uważaj pajacu, mam, używam i widzę co jest, na HTTPS nie wejdziesz jeśli używasz sharingu. Poczytaj, dokształć się a potem pyskuj. Bezpośrednio w urządzeniu SSL działa, poprzez tethering nie działa. Proste czy narysować.

I naucz się kultury.

Obrazek
LINK

[ Dodano: 2011-11-06, 02:03 ]
Marens pisze:Gdybym miał dyskutować na temat prędkości to bardziej przeszkadzałoby mi zrywanie sesji co 60min niż ograniczenie do 256kbps. Wbrew pozorom ta prędkość wcale nie jest taka niska.
32kB to prędkość niska do czegoś więcej niż przeglądanie prostych witryn, wejdź na cokolwiek bardziej skomplikowanego a zobaczysz o czym mówię.

#513646  autor: kerim36
 06 lis 2011, 07:47
TheArt pisze:32kB to prędkość niska do czegoś więcej niż przeglądanie prostych witryn, wejdź na cokolwiek bardziej skomplikowanego a zobaczysz o czym mówię.
masz wybor:
- korzystasz za friko i masz limit predkosci
- placisz comiesieczne abo u W4 i masz bez limitu

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#513664  autor: mungo
 06 lis 2011, 10:36
TheArt pisze:Uważaj pajacu, (...)
I naucz się kultury.
Bez komentarza. Ja bym dał "formalne" ostrzeżenie.
TheArt pisze:na HTTPS nie wejdziesz jeśli używasz sharingu
Ja bym w pierwszej kolejności szukał przyczyny problemu po stronie Twojego Androida albo komputera, a nie po stronie sieci. Skoro mówisz, że strony HTTPS działają "bezpośrednio w urządzeniu" to przecież nie ma celowej blokady po stronie sieci. Jest to jakiś błąd, na 90% po Twojej stronie. Ale nie wykluczam błędu po stronie Aero2. Niestety oni mają swoje nietypowe pomysły (blokady voice po stronie SIM, formalne wymagania co do klasy modemu) i może coś popsuli. Przede wszystkim czy działa identyczna konfiguracja jak włożysz do telefonu kartę innego operatora?
Ja jeszcze 2 tygodnie czekam na kartę od Aero2. Sam jestem ciekaw jak będzie u mnie.
TheArt pisze:32kB to prędkość niska do czegoś więcej niż przeglądanie prostych witryn, wejdź na cokolwiek bardziej skomplikowanego a zobaczysz o czym mówię.
Każdy ma swoje potrzeby i na tej podstawie wybiera z dostępnych ofert na rynku. To jest tak jak byś się żalił że rowerem nie możesz wyjechać na autostradę. Nic nie stoi na przeszkodzie żebyś kupił komercyjny internet na tej samej sieci (Cyfrowy Polsat).

Dodam tylko że są i tacy, którzy korzystają z internetu w komputerze na lejku pakietu Tak Taka 16kbps (2kB/s). Moim zdaniem to masochizm, ale kto co lubi.

256kbps to prędkość, którą ja w mieście miałem jeszcze kilka lat temu na sieci kablowej. Mogłem mieć więcej, ale nie widziałem powodu płacić więcej. Jakoś się dało przeglądać strony i ściągać pliki jednocześnie na takim łączu. Trochę inaczej się korzystało z internetu - zapuszczało się pobieranie na noc, a nie korzystało się ze wszystkiego online na bieżąco jak dziś. Ale i dzisiaj są jeszcze ludzie na wioskach korzystający z Neostrad 256kbps bo więcej ich linia nie pociągnie.

#513671  autor: TheArt
 06 lis 2011, 11:51
mungo pisze:
Marens pisze:Nie kompromituj się...
TheArt pisze:Uważaj pajacu, (...)
I naucz się kultury.
Bez komentarza. Ja bym dał "formalne" ostrzeżenie.
Ostrzeżenie to należy się wielkiemu VIPowi, myśli że poszalał tytułem to wszystko może. Cóż nawet na forach za kase się upiecze.
mungo pisze:
TheArt pisze:na HTTPS nie wejdziesz jeśli używasz sharingu
Przede wszystkim czy działa identyczna konfiguracja jak włożysz do telefonu kartę innego operatora?
OFnK działa przez zewnętrzny modem, spróbuję jeszcze przez Huaweia.

#513676  autor: thonka
 06 lis 2011, 12:06
TheArt, pierwsze i ostatnie ostrzezenie odnosnie dalszego ciagniecia dyskusji o ostrzezeniach.

juz Ci pisalem w PW, ze VIPy na telepolis nie sa w zadnym stopniu powiazane z finansowaniem portalu czy forum, a sa uznaniowe za wklad w dzialalnosc forum, wiec jak nie masz o tym pojecia, prosze nie wypowiadaj sie i nie oskarzaj nikogo.

nikt nie mial zamiaru Cie obrazac, to Ty zaczales wyzywac ludzi, a tego tolerowac nie bede, co rowniez Tobie napisalem.

koniec tematu.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#513712  autor: TheArt
 06 lis 2011, 13:53
thonka pisze:nikt nie mial zamiaru Cie obrazac, to Ty zaczales wyzywac ludzi
to ciekawe widocznie któryś z nas ma kłopot z oczami,

never mind, każdy wie swoje

przepraszam jeśli kogoś obraziłem, dzieki

#513746  autor: Marens
 06 lis 2011, 16:06
thonka pisze:nikt nie mial zamiaru Cie obrazac, to Ty zaczales wyzywac ludzi
Nie miałem zamiaru nikogo obrażać, trochę niefortunnie się wypowiedziałem.
Chciałem uciąć zbędną dyskusję na temat tego, że Aero2 blokuje usługi.

Jeśli Ciebie TheArt uraziłem to przepraszam.
Problem jest w tym, że jeśli Tobie nie działa to nie znaczy że problem jest po stronie sieci a może być u Ciebie. Sprawdziłem przed chwilą tethering z sieci XYZ i mogę zalogować się spokojnie na iPKO. Kartę Aero2 będę miał dostępną dopiero po weekendzie aby sprawdzić czy zadziała.
Ale radio internetowe 128kbps, cała reszta sprawnie działa.
Faktycznie bardziej obszerne stronki ładują się ciut dłużnej.
Tylko ja biorę poprawkę na to, że jest do darmowy internet.

Inna kwestia, że swojego czasu korzystało się z SDI, Neo256, GPRS to jest się przyzwyczajonym do tego typu prędkości. Co prawda wtedy strony mniej ważyły.
TheArt pisze:Poczytaj, dokształć się a potem pyskuj.
Przepraszam, że ośmieliłem się wypowiedzieć :wink:
Niewątpliwym guru odnośnie wiedzy o darmowym internecie jest jakubd

Ale zrobiliśmy tutaj offtop.

#513756  autor: kamil4862
 06 lis 2011, 17:00
A ja potwierdzam że działają i to bez problemu.

Obrazek

#513767  autor: kerim36
 06 lis 2011, 17:54
Mam Aero od kilku dni i potwierdzam, połączenia szyfrowane nie działają
mam troche dluzej i na modemie dziala
tetheringu nie mam na czym sprawdzic

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#513783  autor: TheArt
 06 lis 2011, 19:29
Zaraz przełożę do Huaweia OFnK i powiem wam chłopaki czy to przez ten złom ta cała dysputa.
 #513823  autor: piotros.org
 06 lis 2011, 22:29
Dorzucę swoje 3gr...
Szyfrowanie działa na Aero2 poprzez modem USB podłączony do komputera i udostępniając po WiFi lub USB łącze z Windows Mobile 6.5.
Nie ma żadnych ograniczeń przy udostępnianiu łącza oraz poprzez podłączony do komputera modem USB. VPN, SSL, SSH działa w obu przypadkach i nie zauważyłem jakichkolwiek problemów.
Obstawiałbym problem softu do udostępniania łącza, szczególnie że na modemie USB Ci działa poprawnie.

piotros

#513831  autor: TheArt
 06 lis 2011, 22:57
To jednak kwestia błędu Androida albo Huaweia, z kartą Play oraz OFnK też nie wchodzi na witryny szyfrowane. Tak więc dementuję iż to kwestia Aero.

#514610  autor: Marens
 10 lis 2011, 16:13
Niestety nie udało mi się sprawdzić tetheringu i SSL.
Nie jestem w stanie poradzić sobie z uruchomieniem karty Aero2 w LG 500 (Android 2.3.3).

Wyskakuje albo błąd karty SIM, albo nie udaje się połączyć mimo poprawnie skonfigurowanego APNu (profilu). Albo robię gdzieś błąd, albo telefon jest niezgodny.

#514616  autor: TheArt
 10 lis 2011, 16:43
A obsługuje 900tkę.
  • Strona 13 z 77
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 77
  • 1