• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #513332  autor: adas90077
 04 lis 2011, 21:03
Witam

Wiem ,że temat jest trochę "gupawy" jednak chciałbym poznać wasze zdanie.
Chciałbym zmonitorować ogród z przyczyn już teraz wiadomych jednak zarówno do prądu jak i internetu mam 300m. Wiec pomyślałem, że funkcja wideorozmowy która jest bezpłatna w strefie play bardzo ułatwiłaby mi życie problem tylko jest w słabej jakości obrazu i tu moje pytanie czy da się coś z tym zrobić ? Czy np udałoby się podłączyć zew kamerę do telefonu

dzięki za wyrozumiałość ,pozdrawiam

#513337  autor: kerim36
 04 lis 2011, 21:18
mija sie z celem, poniewaz:
1. za kiepska jakosc
2. obiekt z bliska jeszcze jako tako zobaczysz, ale cos dalej to juz abstrakcja
3. telefon w niskich temperaturach krotko pozyje

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#513342  autor: adas90077
 04 lis 2011, 21:24
1.cel to jakieś 10 na 10 pod folią
2. Jak z tymi kamerami zew ? coś pod usb czy jacka ?
3 Liczę się z tym bo strasznie mnie ktoś denerwuje a nie mam innego wyjścia

#513343  autor: Sig
 04 lis 2011, 21:24
Do wyliczanki dodałbym jeszcze kwestię oświetlenia. Musiałoby być mocne, żeby było cokolwiek widać.

Może jakaś akumulatorowa lampa oparta o czujnik ruchu by wystarczyła? Mogłaby wypłoszyć intruza, chyba, że to teren gdzie chodzi dużo zwierząt.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#513346  autor: adas90077
 04 lis 2011, 21:29
myślę że lampka ledowa z czujnikiem ruchu którą posiadam podobnie zdziała co IR w kamerkach Ip

najgorszy problem to z tą jakością nagrywania obrazu

[ Dodano: 2011-11-04, 21:29 ]
a tu nie chodzi o wypłoszenie :D:D:D bo tak to miałbyś racje

#513628  autor: bob
 05 lis 2011, 23:45
zaminuj wejście. :twisted:
A tak serio, to wg mnie sensowniejsza opcja jest podlaczenie nawet prostej kamery przemyslowej i przeciagniecie tych kabli pod ziemią. moze nieco drozej niz wideorozmowa.
Ale ma niewatpliwa przewage:
1) fon na wideorozmowie jak wytrzyma 6godzin to bedzie dobrze. Z kamera odpada kwestia ładowania.
2) z fona to obraz jest kijowy. Nawet tanie kamery przemysłowe maja o niebo lepszy obraz nawet w slabym swietle.
3) Zawsze mozna zastosowac opcję (abstrakcja, ale moze podsunie pomysl): kamerka przemysłowa podpieta pod komputer, który bylby umieszczony w metalowej skrzynce. (zalozmy jakis tani laptop z dyskiem ~80gb, nagrywanie biezace materiału z kamerki). Do tego zrodlo swiatla na czujnik ruchu i jazda. A pewnie szloby spiąć i kamerke z czujnikami ruchu zeby nie nagrywala ciemnosci.
Jesli na powaznie myslisz o 'ochronie' czegokolwiek, to ot jest najsensowniejsza opcja. Mój teść ma taki myk zrobiony na plac za domem gdzie parkuje auto - kamerka podpieta pod komp z nagrywaniem biezacym, do tego czujnik ruchu i swiatlo. Wszystko sprytnie schowane pod daszkiem, a calosc go wyszla za <7 stów. (nie liczac kompa, ale teraz uzywany lapek to 3-4 stówy).
Do tego stówa dla 'zdzicha z koparką' zeby przekopać 300m i podlozyc kable zasilania.

Było: w595; Wave 533; i5800; ZTE Blade; Moto e8; SE Xperia X8; e1170; 5230 Navi; x2; Ch@t 335; Galaxy Mini; Sagem Puma; s8530 Wave II; e72; i8510; Nokia500; SGS; m8800; HTC 7 Mozart, RBM One, Nokia c5-00, N900, i550; RBM One;
Jest: HTC Desire